Borba za polufinale: Piksi i Zahavi na neefikasni Đengsu

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 10:34

Eder bi najzad mogao da dočeka debi

Dalijan se juče plasirao u polufinale, a danas ćemo saznati preostala tri učesnika završnice FA kupa Kine. Jedini je prednost u prvom susretu ostvario Peking Guan, ali sva je prilika da će je teško zadržati na terenu Šangaja SIPG. U sudaru Šandunga i Guejdžoua izraziti favorit je domaći tim posle remija bez golova u prvom duelu, a slična situacija važi i za okršaj Guangdžou RF-a i Đengsua.

Upravo taj poslednji dvoboj je najinteresantniji i najneizvesniji. Blaga prednost je na strani domaćeg tima, ali teško je predvideti meč u kome glavni protagonisti ne mogu da pobede nedeljama. Četa Dragana Stojkovića Piksija bez slavlja je na pet poslednjih mečeva, ali je barem na četiri od tih pet susreta uspevala da pronađe put do mete. Sa druge strane, momci Kozmina Olarijua zaboravili su kako se trese mreža, pošto su Ričmond Boaći i drugovi bez gola na četiri protekla zvanična meča. Najnovije pojačanje Đengsua, italijanski reprezentativni napadač Eder iz Intera, odradio je juče trening sa ekipom i mogao bi da najzad debituje, a poseban motiv za pogodak trebalo bi da ima i Piksijeva glavna napadačka opcija Eran Zahavi. Ubojitom Izraelcu je danas rođendan, a kako je Đengsu matirao tri puta na dosadašnja četiri okršaja, nije isključeno da dodatno začini slavlje.

Izabrane vesti

Oba tima bore se za izlazak u kontinentalna takmičenja, a forma im u poslednje vreme nije saveznik. Slaba efikasnost Đengsua trebalo bi da se konačno prekine, baš kao i da očajna odbrana Guangdžoua, druga najslabija u prvenstvu, uz novajliju Duška Tošića bude čvršča. Ipak, Plavi lavovi su samo jednom sačuvali mrežu na prethodnih sedam utakmica, pa očekujemo nastavak ovog trenda. Gol na obe strane je najrealniji.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 14:00 4744 KINK Guangzhou R&F - Jiangsu tgg gg 1,62
Ukupna kvota1,62

KINA, FA KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Sičuan - Dalijan 0:2 (0:1)  /prvi meč 0:3/

Sreda
12.00: (1,28) Šandung (5,20) Guejdžou (9,50)  /prvi meč 0:0/
13.35: (1,95) Šangaj SIPG (3,45) Peking Guan (3,60)  /prvi meč 1:2/
14.00: (2,25) Guangdžou RF (3,25) Đengsu (3,05)  /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Dragan Stojković PiksiRičmond BoaćiEderĐengsuGuangdžou R&Fsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara