""
""

Borba za tron na Artemio Frankiju: Da li Serija dobija novog lidera? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.15. | 10:28

Za obe ekipe, pored same borbe za plasman, ovo bi mogao da bude meč od ogromne važnosti pred izuzetno težak nastavak sezone. To se posebno odnosi na Romu, pred kojom je serija izuzetno napornih duela

Derbi 9. kola Serije A igra se u Firenci (Arena sport 4, 18.00), gde će snage odmeriti trenutno dve prvoplasirane ekipe. Fjorentina je prošle nedelje u Napulju doživela pravo otrežnjenje, pretrpela je poraz nakon pet prvenstvenih trijumfa i dozvolila Vučici da joj priđe na samo bod zaostatka. Roma se konsolidovala u Seriji A, nanizala je tri vrlo ubedljive pobede i sada ima priliku da preuzme lidersku poziciju.

Izabrane vesti

Ipak, računajući i prošlogodišnje mečeve u Ligi Evrope i italijanskom kupu, Roma nije savladala Fjorentinu na četiri uzastopna meča (dva poraza i dva remija), dok su prethodna dva meča u Firenci završena rezultatom 1:1. Sa druge strane Violi u poslednjih nekoliko godina daleko više „leže“ međusobni mečevi u glavnom gradu Italije. Poslednji put Fjorentina je Vučicu na Artemio Frankiju savladala 4. decembra 2011. godine u prvenstvenom okršaju (3:0), a od tada je na istom mestu odigrano pet mečeva ova dva rivala - tri u Seriji A i po jedan u Kupu Italije. Rimljani su slavili u tri navrata, a dva puta je bilo nerešeno.

POGLEDAJTE KVOTE ZA OVU UTAKMICU

Roma pored već dugo odsutnog Kevina Strotmana neko vreme nije mogla da računa na kapitena Frančeska Totija, kao i na standardne prvotimce Edina Džeka i Sejdua Keitu. Toti i Džeko su sanirali povrede, ali ostaje da se vidi koliko će moći da pomognu sastavu Rudija Garsije u ovoj utakmici, dok će iskusni vezista iz Malija još neko vreme biti van terena. Što se tiče Paula Souse, on uglavnom može da računa na sve igrače koji su izneli najveći teret u proteklom periodu.

Za obe ekipe, pored same borbe za plasman, ovo bi mogao da bude meč bi od ogromne važnosti pred izuzetno težak nastavak sezone. To se posebno odnosi na Romu, pred kojom je serija izuzetno teških mečeva. Vučica će u Seriji A prvo dočekati Udineze, a onda odigrati dva derbija sa Interom i Lacijom, dok je u međuvremenu čeka i meč sa Bajer Leverkuzenom na Olimpiku. Fjorentina nakon ovog susreta izlazi iz serije napornih utakmica, pa bi do gostovanja Juventusu 13. decembra mogla da prikupi popriličan broj bodova i ostane u samom vrhu tabele.

Pratite MOZZART na Vajberu

FORMA FJORENTINE

Karpi (G) 1:0
Bolonja (D) 2:0
Inter (G) 4:1
Atalanta (D) 3:0
Napoli (G) 1:2

FORMA ROME

Sasuolo (D) 2:2
Sampdorija (G) 1:2
Karpi (D) 5:1
Palermo (G) 4:2
Empoli (D) 3:1

MEĐUSOBNI SKOR

154 47 58 49 188:188

Napomena: Ukupan broj utakmica, pobeda Fjorentine, nerešenih rezultata, pobeda Rome, gol razlika.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARudi GarsijaRomaPaulo SouzaItalijaFrančesko TotiFjorentinaEvropaEdin Džeko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara