"Slavlje Ivice Jovanovića"
"Slavlje Ivice Jovanovića"

Borba za živu glavu: Romantičari pokazali znake života, Mijić obradovao Pećince

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.04.14. | 17:53

Ivica Jovanović srušio Slobodu na Karaburmi

Slavlje Ivice JovanovićaDva tima u borbi za titulu i već po tradiciji pola lige u trci za ostankom u eliti. Sedam kola pre kraja sezone je, ipak, vrlo teško proceniti ko će u niži rang, pošto je OFK pokazao znake života i u 23. kolu Superlige na Karaburmi savladao Slobodu sa 1:0 (1:0).

Strelac jedinog gola na meču bio je Ivica Jovanović u 45. minutu, pošto se prethodno Bogdan Planić najbolje snašao u gužbi pred golmanom Slobode Dejanom Rankovićem.

Izabrane vesti

Treneru Užičana Ljubiši Stamenkoviću nije se isplatio pokušaj da preslika španski repcept Pepa Gvardiole i početak utakmice bez klasičnog napadača. Ulazak Stefana Mihajlovića došao je prekasno, kao i crveni karton za Milana Gajića posle kojeg je OFK u sudijskoj nadoknadi ostao sa igračem manje na terenu.

OFK je mogao i do ubedljivije pobede, ali u završnici nije bio koncetrisan. Međutim, na Omladinskom stadionu će to verovatno brzo zaboraviti. Važno je da je prekinuta crna serija od pet uzastopnih poraza i ostvarena prva pobeda još od 9. novembra i susreta sa Jagodinom.

Međutim, ona je na kraju ukaljana opštim metežom na terenu koji je izazvala odluka sudije Dejana Santrača da progleda kroz prste Jovici Vasilića i ne svira penal za Slobodu.

Razlog za slavlje imao je još jedan davljenik Donji Srem, koji je u Pećincima savladao Spartak sa 1:0 pošto je najbolji igrač utakmice Miloš Mijić uporno napadao gol Subotičana i u 82. minutu konačno pronašao put do mreže.

Sjajan udarac 24-godišnjeg napadača iz daljine bio je previše za do tada sigurnog Aleksića, pa su Sremci upisali i drugu uzastopnu pobedu u sportskom centru Suvača, a goste ostavili da čekaju prvenac još od novembarske pobede nad Radničkim iz Niša.

Da je Rade Krunić već u devetom minutu bio precizan sa penala sviranog zbog prekršaja Darka Lazića nad Ognjanom Damnjanovićem možda bi Spartak pretrpeo i teži poraz. Ali, sigurno je da Golubovi ni ovako ne smeju da budu zadovoljni, jer bi i njihov status superligaša mogao da postane ugrožen ako četa Dragija Kanatlarovskog ne počne ponovo da pobeđuje.
"Čestitke za pobedu domaćinu. Sami smo krivi što smo se povukli u neku zonu, teško je bilo igrati i zbog Kupa. Još nemamo pobedu, ali još ima mnogo da se igra. Sada nam predstoje dve utakmice kod kuće, nadam se boljim partijama i izlasku iz opasne zone, kojoj smo se ovim porazom približili", sumirao je utiske nezadovoljni trener Spartaka Dragi Kanatlarovski.

Spasoje Jelačić je bio prezadovoljan.
"Sjajna utakmica i velika pobeda za nas. Znamo da je Spartak odlična ekipa. Ali, odigrali smo agresivno prvo poluvremen, imali smo dobre šanse, promašili penal, pogodili stativu i očekivao sam da budemo kažnjeni. Ali, na našu sreću nismo i osvojili smo tri bitna boda".

SUPERLIGA – 23. kola:

Donji Srem – Spartak 1:0 (0:0)
/Mijić 82/

OFK Beograd – Sloboda 1:0 (1:0)
/Jovanović 45/

18.00: Vojvodina – Rad
19.00: Jagodina – Radnički Niš

Subota:

Javor – Partizan 0:1 (1:0)
/Lazović 45+1/

Voždovac – Radnički 1923 5:0 (2:0)
/Pavićević 39, Marušić 40, Sekulić 48, Veljović 86, 90+1/

Napredak – Novi Pazar 2:1 (1:1)
/Dimitrov 45+2, Božović 78 - Arsenijević 33/

Crvena zvezda – Čukarički 4:1 (2:1)
/ Lazović 3, 45, 50pen, Mrđa 57’ – Mandić 42/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Superligasloboda užiceSrbijaOFK BeogradMiloš MijićIvica Jovanovićdonji srem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara