""
""

Borusija dobila prvo pojačanje za narednu sezonu: Štoper od 37.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.16. | 16:34

U Bajernovom stilu, Milioneri završili prvi posao

Bajern tako radi godinama, pa su i u Dortmundu rešili da primene isprobani recept i mnogo pre zvaničnog početka prelaznog roka kaparišu pojačanje. Bild koji ne greši u ovakvima situacijama, javlja da je Borusija Dortmund završila prvo pojačanje za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Narednog leta dres žuto-crnih će obući turski štoper Omer Toprak iz Bajer Leverkuzena.

U Nemačkoj nije strano da klubovi završe posao oko pojačanja još dok sezona traje. Bajern je na takav način dovodio Gecea i Levandovskog upravo iz Dortmunda. Sada su i Milioneri rešili da demonstriraju snagu i nanesu štetu jednom od direktnih rivala. Kao što Bajern njima „otima“ igrače, tako su i oni „zavrnuli“ Farmaceute.

Toprak je još prošlog leta bio na pragu selidbe u Dortmund, ali je Bajer stopirao posao. Borusija je nudila 22.000.000 evra za Turčina, ali su u Leverkuzenu odbili. Iako je Toprak već imao dogovorene lične uslove sa Milionerima i insitirao je na transferu. Na taj način je Leverkuzen izgubio 10.000.000 evra. Naime, Toprak ima ugovor sa Farmaceutima do 2018. godine po kojem u pretposlednjoj godini ugovora ima fiksnu otkupnu kalkuzulu u visini od 12.000.000 evra. Kako je nova sezona počela, a on ušao u pomenutu godinu ugovora, klub više nije mogao ništa da uradi i narednog leta će inkasirati tek 12.000.000 za obeštećenje.

Sjajno je u ovoj priči prošao i Toprak. On je sa Borusijom dogovorio saradnju na četiri godine vrednu 25.000.000 evra, odnosno 6.250.000 po sezoni čime će postati jedan od najplaćenijih defanzivaca u Bundesligi. Nije ni čudo što je insitirao na transferu i odavno sklopio pakt sa Borusijom... Ceo transfer će bivšeg prvaka Evrope koštati 37.000.000 evra.

Toprak bi trebalo da bude rešenje problematične pozicije štopera za klub sa Vestfalena. Otkako se raspao tandem Humels - Subotić, Borusija muku muči sa štoperima. Srbin je odavno na marginama prvog tima, a Humels je prošlog leta otišao u Bajern. Borusija je tako ostala Papastatopulosom i Ginterom kojima je pridodala Bartru iz Barselone. Međutim, krenuli su problemi sa povredama. Prvo se povredio Ginter, pa Bartra i na kraju Grk koji je bio najstandardniji igrač od početka sezone. Ginter se vratio, ali Tuhelu opet nedostaje drugi štoper. Pokušavao je da taj problem reši sa desnim bekom Paslakom ili vezistom Merinom, ali njihove prinudne prekomande su samo kratkoročno rešenje.

Tuhel će pokušati da izgura sezonu sa raspoloživim snagama, a narednog leta će štopersku liniju pojačati Toprak koji bi trebalo da bude dugogodišnje rešenje. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Omer ToprakNemackaEvropaBorusija DortmundBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara