""
""

Borusija Dortmund se dogovorila sa mladom zvezdom Atletiko Madrida

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.16. | 20:47

Da li je ovo uvod u prodaju Gundogana ili Mhitarjana?

Dugo je Borusija Dortmund mirovala u ovom prelaznom roku, ali kako se bliži kraj fudbalske pijace, tako je i ona morala da otvori karte. Na pomolu je veliko pojačanje na Vestaflenu. Čelnici Borusije su dogovorili detalje saradnje sa talentovanim vezistom Oliverom Toresom iz Atletiko Madrida!

Izabrane vesti

Prema poslednjim informacijama, između Nemaca i mladog Španca je sve utanačeno što se tiče ugovora do 2020. godine. Sada ostaje da Borusija nađe zajednički jezik sa Atletikom koji je do sada odbijao da proda Toresa zainteresovanim klubovima poput Rome, Milana i Galatasaraja.

Mladog vezistu smatraju jednim od najtalentovanijih igrača Evrope u svom uzrastu. Ima 21 godinu, ponikao je u Atletiku, a prethodne dve sezone je proveo na pozajmicama u Viljarealu i Portu gde je ostavio odličan utisak. Simeone ga je letos vratio na Visente Kalderon i pružio mu ozbiljnu šansu. Tores je u Primeri odigrao 13 mečeva, od čega je pet puta upao sa klupe.

Ipak u konkurencoiji Kokea, Njigeza, Gabija i novajlija Kranevitera i Fernandeza, mladi Španac je shvatio da će mu minutaža biti manja i rešio je da prihvati ponudu Dortmunda. Prethodne četiri utakmice nije bio ni na klupi što je bio jasan signal da nije u prvom planu.

Dortmund tek treba da postigne dgovor sa Madriđanima, a nije poznata visina obeštećenja koje su Nemci spremni da plate Špancima. U Nemačkoj sa oduševljenjem pozdravljaju ovaj potez Milionera, ali i spekulišu da bi ovo mogao biti uvod u prodaju Henrika Mhitarjana ili Ilkaja Gundogana

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016ŠpanijaPrimeraOliver ToresNemackaEvropaBorusija DortmundAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara