""
""

Borusija ima ubitačna krila - Dembele i Mor kao grom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.16. | 22:25

Milioneri s pola gasa protiv Frajburga - 3:1

Očekivali su navijači Dortmunda novu goleadu - Frajburg je tim koji su tukli na deset uzastopnih utakmica i to uglavnom veoma ubedljivo - nadali ste da će videti četiri, pet ili šest golova u mreži rivala, kako je bilo protiv Legije i Volfzburga, ali Milioneri su posle paklenih prvih pola sata tokom kojih nikako nisu uspelvali da umuvaju loptu u gol, smanjili gas. Na kraju, "samo" 3:1, dovoljno ipak za deobu prve pozicije sa Bajernom.

Izabrane vesti

Nisu pristalice domaćeg tima videle više od tri gola, međutim, dobile su potvrdu da je Borusija u ovom prelaznom roku naparavila sjajan posao i da će kroz godinu ili dve imati najbolje krilne napadače ako ne u Evropi, ono bar u Bundesligi. Radi se naravno o tinejdžerima Usmanu Dembeleu i Emreu Moru, dvojici 19-godišnjaka koji su dobili šansu od prvog minuta. I Tuhel nije zažalio. Dembele i Mor su brzinom i driblinzima pomutili pamet gostima, koje je samo neka nebeska sila spasla da u prvom poluvremenu ne prime pola tuceta golova.



Frajburg se hrabro suprotstavio favorizovanom rivalu i valjda je zato nagrađan časnim porazom.

Dortmund je poveo golom svog najboljeg strelca Pjer-Emerika Obamejana u 45. minutu. Igrali su se poslednji trenuci prvog dela, a asistenciju je upisao Dembele.   

U prvih 15 minuta drugog dela dva pogotka - po jedan na obe strane. Prvo je Pušček povisio na 2:0, da bi Maksimilijan Filip umakao odbrani Milionera i sedam minuta kasnije zabrinuo Tomasa Tuhela i nešto preko 80.000 navijača na Vestfalenu. Dugo je minimalna prednost domaćih bila na snazi, Obamejan je u međuvremenu propustio nekoliko prilika, a onda je u prvom minutu nadoknade rezervista Rafael Gereiro otklonio sve dileme - 3:1.  

To što je Borusija u nastavku povukla ručnu poptuno je razumljivo jer ovaj tim u utorak očekuje veliki derbi Lige šampiona protiv Real Madrida, a onda i teški dueli sa Leverkuzenom i Hertom u Bundesligi. 

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak:
Dortmund - Frajburg 3:1 (1:0)
/Obamejan 45, Pišček 53, Gereiro 90+1 - Filip 60/

Subota:
15.30: Menhengladbah - Ingolštat
15.30: Majnc - Leverkuzen
15.30: HSV - Bajern
15.30: Ajntraht - Herta
15.30: Augzburg - Darmštat
18.30: Verder - Volfzburg

Nedelja:
15.30: Hofenhajm - Šalke
17.30: Keln - Lajpcig

(foto: Action Images)


tagovi

Usman DembeleNemackaFrajburgEvropaEmre MorBundesligaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara