"Borusijin spisak želja"
"Borusijin spisak želja"

Borusija odbija da umre - 106.000.000 za pojačanja!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.16. | 10:53

Mario Gece odavno je meta, Dembele navodno već dogovoren, na spisku su i Sule, Daud, Dragović...

Borusijin spisak željaEvropska štampa žestoko udara po dostojanstvu Milionera. U madridskoj Marki opširna analiza pod naslovom “Jedna drugačija kantera” u kojoj se Borusija naziva Bajernovom filijalom. Normalno je što je jutros dominantno osećanje u Dortmundu bes. Ali konačno in eke optimistične najave sa Vestfalena. Uprava Borusije na čelu sa Hans-Joahimom Vackeom spremna je da odgovori izazovu.

Dnevnik Bild, tabloid koji po pravilu ispaljuje ekskluzive iz Nemačke, tvrdi da je gigant sa Dortmunda spremio 106.000.000 evra za rekonstrukcije ekipe. Najveći deo biće obezbeđen izvesnim prodajama Matsa Humelsa Bajernu i Ilkaja Gundogana Mančester Situju. Time bi u klupsku kasu trebalo da se slije oko 70.000.000 evra, a ako tu dodamo i nagrade od plasmana u Ligu šampiona, te sponzorske ugovore stižemo do pomenute sume od 106.000.000.

Izabrane vesti

Podsetimo, mediji su već izvestili da je dolazak Osmana Dembelea iz Rena gotova stvar, a danas navode da je rukovodstvo blizu da ubedi Henrika Mhitarjana i Pjer-Emerika Obamejana da produže boravak na Vestfalenu. Mario Gece je već neko vreme na meti, ali se i dalje čeka stav navijača, a nije tajna da se mnogi protiv povratku izdajnika koji je i pokrenuo lavinu prelazaka iz Dortmund u Minhen.Bildova saznanja

Bild danas pominje i neka druga imena. Iz Hofenhajma  20-godišnji 195 centimetara visoki štoper Niklas Sule, pa njegov potencijalni partner iz kijevskog Dinama Aleksandar Dragović (25), te vezista Borusije Menhengladbah Mahmud Daud (20) i za kraj 23-godišnji krilni fudbaler Kevin Foland, od nedavno nemački reprezentativac. Njegov saigrač iz Hofenhajma Sule još je članm U21 selekcije Pancera, kao i Daud, pa je jasno da Tuhel i Vacke ne odustaju od Borusijine filozofije koja se zasniva na mladim asovima.

Stidljivo se provlači i ime levog beka Volfzburga Rikarda Rodrigeza, ali je pitanje koliko je to izvodljivo imajući u vidu da su člana švajcarskog nacionalnog tima odavno utefterisali i skauti madridskog Reala i Mančester junajteda.

Sa druge strane, na društvenim mrežama celom ovom poduhvatu pridaje se i nešto drugačije značenje. Pod satiričnom parolom: Borusija spremila veliki novac za pojačanja, navijači Bajerna saznajte za koga ćete navijati kroz nekoliko godina.

Opet, izdržali su na Vestfalenu i odlaske Gecea, Roberta Levandovskog, Nurija Šahina, Šinđija Kagave... Svi su oni u svoje vreme bili nosioci Borusijine igre. Zašto onda ne bi u tome uspeli i kad su Humels i Gindogan u pitanju?

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images/Bild)


tagovi

VolfzburgOsman DembeleNiklas SuleNemackaMario GeceMahmud DaudKevin FolandEvropaDinamo KijevBorusija MenhengladbahBorusija DortmundBazelAleksandar Dragović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara