""
""

Borusija odustala od Di Santa, nova meta je napadač reprezentacije Nemačke „težak“ 20.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.05.15. | 16:52

Menš uveliko radi na pronalaženju zamene za Maksa Kruzea

Odavno je poznato da Maks Kruze na leto napušta Borusiju iz Menhengladbaha i da se seli u Volfzburg za 12.000.000 evra! Uprava Koltova već uveliko radi na dovođenju njegove zamene, a pošto je sva prilika da su pregovori sa Frankom Di Santom propali, u opticaju je jedno novo ime. I to kakvo.

Kako tvrde nemački mediji Borusija je navodno stupila u kontakt sa agentom reprezentativnog napadača Kevina Folanda, koji je rad da na leto napusti Hofenhajm. 
"To bi bio sjajan posao za nas, ali teško da ćemo moći da isfinansiramo taj transfer", izjavio je Maks Eberl pred utakmicu sezone za Gladbah protiv Leverkuzena. S obzirom da su Koltovi tu utakmicu dobili glatko sa 3:0 i faktički obezbedili direktan plasman u Ligu šampiona situacija se značajno promenila na Borusija parku. Za mogući transfer čuo je i sam Foland...
"Želim da se ustalim u reprezentaciji Nemačke, a to ću lakše uspeti ako budem igrao Ligu šampiona. San svakog igrača je da igra u eliti", poručio je kapiten mlade selekcije Pancera.

Izabrane vesti

A šta se to toliko promenilo u Menhengladbahu posle tog trijumfa nad Bajerom? Računica je jasna. Od samog takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona Borusija će inkasirati čak 25.000.000 evra, a i u klubu su podneli izveštaj kako posluju u plusu, te da će za letnji prelazni rok biti izdvojena lepa suma novca za pojačanja.

Kevin Foland je dete Minhena 1860. U Hofenhajm je stigao za manje od milion evra, a ugovor sa ovim klubom ističe mu tek 2017. godine. Njegova cena trenutno se procenjuje na čak 20.000.000 evra, međutim, tu je i klauzula po kojoj može da ode ukoliko neki klub Hofu uplati 15.000.000. Jasno je da se radi o velikoj cifri za klub poput Menhengladbaha, ali to bi ujedno bila investicija za budućnost, s obzirom da Foland ima samo 22 godine.    

(foto: Action Images)


tagovi

Nemackaletnji prelazni rok 2015Kevin FolandEvropaBundesligaBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara