"Emil Forsberg"
"Emil Forsberg"

Zamislite, pobedili i Borusija i Leverkuzen: Ingolštat je u igri za opstanak, Forsberg podelio dve asistencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.17. | 22:13

Izvanredno veče gostiju u Bundesligi

Emil ForsbergStop Herti na putu ka Ligi Evrope i fantastičan učinak gostujućih timova obeležili su zatvaranje 27. vanrednog kola Bundeslige. Berlinci su poklekli u Menhebngladbahu, gde je domaća Borusija stavila tačku na mesec dana bez pobede, trijumf vredan ostanka na drugom mestu zabeležio je RB Lajpcig, dok je u direktnoj borbi za opstanak Ingolštat tukao Augzuburg u Bavarskoj.

Veče su, ipak, obeležili klinci iz Lajpciga. Tim Ralfa Husenhutla je protutnjao Majncom i sa lakih 3:2 odgovorio na jučerašnji podvig Hofenhajma protiv Bajerna, vrativši se na poziciju iza šampiona. Napadački fudbal novajlije u nemačkoj eliti još jednom je došao do izražaja, blistao je švedski reprezentativac Emil Forzberg, asistent kod prva dva gola, pa je gost već posle sedam minuta nastavka utakmice postavio stvari na svoje mesto i nije dozvolio pad.

Izabrane vesti

Poseban kuriozitet ovgo meča je da je RB Lajpcig dva gola dao glavom, što je prvi put u ovom prvenstvu da na jednoj utakmici tako daje dva komada.

Gojko Kačar je igrao 66 minuta za Augzburg, ali nije uspeo da spreči poraz svog tima od Ingolštata. Gosti su dugo bili viđeni u Cvajti, ali poslednjih sedmica i te kako napreduju, pa su trijumf nad Majncom u minuloj nadogradili slavljem na VVK areni. Istakao se dvostruki strelac, Izraelac Almog Kohen.

Očekivani trijumf u gostima - prvi otkako je Tajfun Korkut preuzeo ekipu - zabeležio je Leverkuzen. Kevin Foland je namestio prvi i dao drugi gol, pokazavši da je u vrlo dobroj formi, jer je učestvovao u četiri od poslednjih sedam pogodaka Aspirindžija. Veoma dobroj seriji Volfzburga od četiri meča bez poraza došao je kraj, jer je ns Volksfagen arene bodove odneo Frajburg.

A Borusija iz Menhengladbaha konačno može da odahne, jer je golom Lasla Beneša savladala Hertu, kojoj je ovo bio treći vezani poraz, pa posle najava o Ligi šampiona, sad mora da strepi i za Ligu Evrope.

BUNDESLIGA - 27. KOLO

Utorak:

Dortmund - Hamburger 3:0 (1:0)
/Kastro 13, Kagava 81, Obamejan 90+3/

Keln - Ajntraht 1:0 (0:0)
/Jojić 53/

Hofenhajm - Bajern 1:0 (1:0)
/Kramarić 21/

Verder - Šalke 3:0 (1:0)
/Gebre Selasije 24, Kruze 76, Egeštajn 80/

Sreda:

Majnc - Lajpcig 2:3 (0:0)
/Samperio 69 pen, Muto 90+1 - Zabicer 48, Verner 52, Keita 81/

Borusija Menhemgladbah - Herta 1:0 (1:0)
/Beneš 16/

Darmštat - Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Brant 15, Foland 56/

Augzburg - Ingolštat 2:3 (0:2)
/Verhag 76 pen, Altintop 81 - Kitel 24, Kohen 35, 67/

Volfzburg - Frajburg 0:1 (0:0)
/Niderlehner 78/

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgNemackaKevin FolandHertaEvropaEmil ForsbergBorusija MenhengladbahBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara