""
""

Borusija sprema tim za Ligu šampiona, prvo pojačanje stiže iz Bajerna

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.15. | 10:54

Nemački mediji javljaju da u Menhengladbahu žele da iskoriste loše odnose Dantea i Gvardiole

Izmena koju je Pep Gvardiola napravio na subotnjem meču u Hanoveru, kada je na isteku pola sata igre izveo Dantea, izazvala je lavinu komentara u Nemačkoj. Istog popodneva već se moglo čuti da je Španac jako nezadovoljan nastupima brazilskog štopera, te da su jučerašnje greške prelile čašu njegovog nezadovoljstva.

Kada se na sve to oglasio i stručni komentator "Skaja" Štefan Efenberg priča je dobila veoma zanimljivu konotaciju...
"Dante na leto završava svoju misiju u Bajernu", izjavio je legendarni as, i istog momenta krenule spekulacije gde će 32-godišnji defanzivac nastaviti karijeru.

Izabrane vesti

Bild u nedeljnom izdanju donosi priču da je sasvim izvesno da će Borusija iz Menhengladbaha pokušati da angažuje Dantea. Da podsetimo, on je u periodu od 2009. do 2012. nosio dres Koltova i tu se afirmisao.
"Kontakt sa Danteom postoji, nikada se nije ni prekidao", izjavio je sportski direktor Borusije Maks Eberl. "Videćemo kako će se dalje stvari odvijati i u našem i u njegovom slučaju. On je kod nas proveo tri veoma uspešne sezone, ali za sada ne mogu da ulazim u diskusiju o njegovom povratku".   

Kao što je poznato Menhengladbah u tekućoj sezoni igra odlično i na dobrom je putu da obezbedi plasman u Ligu šampiona, što na leto podrazumeva pojačavanje igračkog kadra, a fudbaler poput Dantea, sa toliko internacionalnog iskustva sigurno bi mnogo značio ekipi Lusijana Favrea. Ne treba ipak zaboraviti da Brazilac ima ugovor do 2017. godine, tako da će se o svemu značajno pitati i Bajern. Borusija nije ni izbliza finansijski moćna kao neki drugi nemački klubovi koji jure LŠ (Šalke, Volfsburg, Leverkuzen...) pa bi od visine obeštećenja dosta toga moglo da zavisi.  

Glavni adut Ždrebaca mogla bi da bude emocija, ali i dobri odnosi u kojima su čelnici sa Borusija parka ostali sa Danteom

(foto: Action Images)


tagovi

TransferiNemackaEvropaDanteBundesligaBorusija MenhengladbahBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara