"Ibrahima Traore"
"Ibrahima Traore"

Borusija za narednu sezonu: Traore DA! Grifo DA! Čeka se Oskar

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.17. | 14:14

Maks Eberl pravi dobar posao u Menhengladbahu

Ibrahima TraoreOva sezona nije bila za pohvalu. Za sledeću se prave veliki planovi. A u nju će Borusija iz Menhengladbaha da uđe sa timom koji ima perspektivu na duge staze.

Nekadašnji šampion Nemačke jutros je produžio ugovor s jednim od svojih ključnih igrača. Reprezentativac Gvineje, Ibrahima Traore (29) stavio je potpis do juna 2021. godine i tako osigurao budućnost na Borusija parku. Inače, ovo je prvi put u karijeri da nekadašnji prvotimac Herete, Augzburga i Štutgarta produžava vernost nekom klubu, što je jasan signal da uživa među Ždrepcima.

Izabrane vesti

Uprava Borusije je ranije dogovorila ostanak Tonija Jančkea, golmana Jana Zomera (obojica do 2021), kao i napadača Fabijana Džonsona (2020), a prema svim najavama sledeći bi novi ugovor trebalo da potpiše levi bek Oskar Vent. To nije sve.

Sve je izvesnije da je sportski direktor Maks Eberl pronašao i novog napadača. U pitanju je Vinčenco Grifo, sjajni golgeter Frajburga, koji je ove sezone devet puta pogađao protivničku mrežu, ali je spakovao čak 12 asistencija, što u prvenstvu, što u kupu. Italijan je ugovorom vezan za Frjaburg do juna 2019, međutim, Menhengladbah je pristao da plati obeštećenje od 7.000.000 evra i na taj način osnaži navalu.

Izvesno je da ekipu Ditera Hekinga na kraju sezone napušta veznjak Mahmud Daud (Borusija Dortmund), štoper Andreas Kristensen se vraća sa pozajmice u Čelsi, a osim Grifa, kao drugo pojačanje pominje se vezista Jang Bojsa, Denis Zakarija, koji može da odgovori i zadacima u odbrani.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija MenhengladbahEvropaIbrahima TraoreMaks EberlNemackaVinćenco Grifo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara