"KLAJN I HAJROVIĆ"
"KLAJN I HAJROVIĆ"

Bosanci preživeli Vundertim II, Hajrović briljirao u glavnom gradu Austrije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.15. | 22:25

Tvrda utakmica na Ernst Hapelu završena bez pobednika...

KLAJN I HAJROVIĆBosna i Hercegovina je izborila nerešen rezultat na gostovanju reprezentaciji Austrije - 1:1. Da je sreća bila malo više na strani gostujuće reprezentacije mogli su Džeko i drugari kući da odnesu i pobedu.

Mehmed Baždarević se odlučio da Austriju napadne sa jednim napadačem, Edinom Džekom, dok je Koler sa druge strane odgovorio takođe sa jednim isturenim fudbalerom što je Austriji bio visoki Mark Janko.

Izabrane vesti

Austrijanci su na samom startu uglavnom držali loptu u svom posedu bez prevelike želje da rizikuju i napadnu gol Bosne. Ipak, sve se promenilo negde posle pola sata kada se rasplamsala borba u Beču a posle polukontre Austrije, u 34. minutu utakmice, pogodio je Mark Janko koji je bio priseban iako se našao us endviču defanzivaca gostujuće ekipe. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Bosna je krenula jako u drugom delu, Bešić i Šunjić su zamenili Pjanića i Spahića, a posle samo tri minuta igre gol je postigao Izet Hajrović. Hladnokrvno je pogodio dalji ugao golmana Oždžana koji je ukopan pogledom ispratio gol bosanskog reprezentativca.

Bilo je koškanja u 65. minutu, Džeko je smirivao Bešića koji je hteo da se obračuna sa pola austrijskog tima, a onda je i sam nasrnuo na Dragovića koji je provocirao gostujuće igrače. Epilog - žuti kartoni za Bešića, Džeka i Dragovića.

Austrija je imala nekoliko prilika do kraja, Zabicer je bio u sjajnoj prilici da u 76. minutu ugrozi Begovića, ali su ga zajedničkim snagama zaustavili Bičakčić i Zukanović.

Do kraja nije bilo uzbuđenja, prvo poluvreme je pripalo Austriji dok su gosti bili bolji u drugom delu za konačnih 1:1.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalMuhamed BešićMark JankoIzet HajrovićEvropaEdin DžekoBiHAustrijaAleksandar Dragović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara