""
""

Božinov žestoko po Ivanu Tomiću: Imao je problem sa svima! A prvo sa sobom

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.16. | 18:02

„Marko Nikolić je bio pošten prema meni, sad je sve kako treba“, ističe najbolji strelac Partizana

Bilo je samo pitanje trenutka. Bivši šef Partizanove struke Ivan Tomić žestoko se zamerio mnogima u Partizanovioj svlačionici. Neki su rešili da se ne oglašavaju, ali neki - popit Valerija Božinova - imaju dovoljno samopoštovanja da javno kažu kako dosta toga kod prethodnog stratega nije valjao.

Ne samo u rezultatskom i(li) igračkom smislu, već i kad su odnosi u kolektivu u pitanju.

Izabrane vesti

Bugarski napadač, koji je od početka sezone dao četiri gola i upisao dve asistencije, bio je u nemilosti Ivana Tomića, koji je najpre tražio od uprave da ga proda, a kad se to nije desilo, držao ga na klupi, gledajući kako se, na primer, Nikola Đurđić, muči i da uđe u šansu. Kamoli da poentira.

Zato ne čudi što Božinov bez „uvijanja u oblande“ odgovara na pitanje da li je imao problema sa Ivanom Tomićem.
Ma, on je imao problema sa svima, ali pre svega ima problem sa sobom. Najveći. On to dobro zna, ali on je sada nebitan. Kao trener moraš pre svega da budeš psiholog. Ne zato što sam ja u pitanju“, rekao je najbolji strelac crno-belih tokom druženja sa novinariima, koje je klub iz Humske 1 upriličio u bašti hotela Zepter, na Terazijama.

Leonardo pred derbi: Opušteno na Zvezdu! Vijera, ne znamo se do subote

Kao dugogodišnji internacionalac u Italiji i Engleskoj, susretao se i ranije sa sličnim nevoljama.
„Nemoguće je da sa svakim trenerom imaš idealan odnos. Ipak, svi su bili pošteni prema meni, ali on nije. Ma, nije on (Tomić, op. au) bitan... Kad je trebalo da bude bitan, on to nije iskoristio“.

Kod Marka Nikolića sve deluje za nekoliko nijansi ozbiljnije. Rezultati jesu promenjivi, ali način na koji Partizan dolazi do pobeda i kako igra pod vođstvom novog šefa strke raduju i Božinova.
Kako jedan trener može da promeni sve. Pričam iz svoje perspektive. Ja sam dugačiji igrač. Ne zato što sada igram. Pričao sam sa njim (Nikolićem, op. au) i čovek je bio pošten prema meni. Rekao je šta želi od mene, i sada sve ide kako treba“.

Drugačiji status nego kod Tomića imaju još neki igrači, poput Klajića, Balažica, Miletića, Marjanovića...
Marko je pokrenuo mnogo igrača i sada se oni drugačije ponašaju, treniraju... Znam da je potrebno vreme da sve dođe na svoje mesto, ali novi trener poznaje mentalitet. Zna šta treba, ali kao što kažem potrebno mu je vreme. Nema on čarobni štapić“, dodao je Valeri Božinov.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanIvan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara