"Jorgos Samaras"
"Jorgos Samaras"

Braćo Grci, veliki ste! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.06.14. | 23:39

Fudbalski savez Grčke na inicijativu navijača ponudio da plati put u Brazil 11-godišnjem dečaku sa Daumovim sindromom, inače velikim navijačem Seltika i Jorgosa Samarasa

Jorgos SamarasJorgos Samaras nije baš neka posebna klasa od napadača, ali izgleda da je poseban tip čoveka. I nije jedini među Grcima, koji su 11-godišnjem Džeju Bitiju, strastvenom navijaču Seltika iz Severne Irske, ponudili da njemu i njegovoj porodici finansiraju put na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Biti nije sasvim nepoznat fudbalskoj javnosti. Momak koji boluje od Daumovog sindroma je prošle sezone sedeo sa navijačima Seltika u klupskom aubotobosu i pevao navijačke pesme. Zaobišao je celu ekipu i seo pored Samarasa, pa mu je na proslavi šampionske krune u Škotskoj trener Nil Lenon uručio medalju, a Jorgos ga je nosio po terenu pred 52.000 razgaljenih pristalica na Seltik Parku.

Izabrane vesti

Džej to nije zaboravio, pa je tokom utakmice Grka sa Obalom Slonovače zdušno bodrio svog idola. Trenutak kada je Samaras postigao odlučujući gol sa penala u sudijskoj nadoknadi proslavio je kao pravi mali Grk, dok je otac Martin sve snimao.

Snimak je ubrzo stigao do Samarasa, koji je iz Brazila poslao video poruku dečaku i, između ostalog, rekao: "Džej, veoma, veoma sam ponosan što te imam za prijatelja".

Odmah su se u celu priču uključili i ganuti grčki navijači, koji su pokrenuli inicijativu da nacionalni Fudbalski savez Džeju plati put na četvrtfinalni meč sa Kostarikom. Kada su u Savezu videli da je inicijativu podržalo više od 80.000 ljudi zaista su to i učinili.

Nažalost, Džejova porodica već je krenula na odmor u SAD, poziv ju je zatekao na aerodromu, pa su mogli samo da se zahvale Grcima. Ali, Džej se prijatelju zahvalio rekavši da ga - mnogo voli.

Jedna od lepših priča sa Svetskog prvenstva.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalJorgos SamarasGrčkaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara