""
""

Bravo Ajkulice! Veliki preokret i istorijska pobeda srpske mladosti nad favorizovanim Ruskinjama

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.16. | 19:53

Plasman u Ligu šampiona je blizu, ali mora ovako i u revanšu

Odbojkašice Vizure iz Beograda su danas ostvarile možda i najveću pobedu u klupskoj istoriji! Srpske šampionke su u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona savladale favorizovani Dinamo iz Krasnodara - 3:2 (23:25, 25:21, 19:25, 25:19, 15:7)

Izabrane vesti

Ajkulice su tako došle na korak od plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja. Ali da bi to ostavrile, potrebno im je još jedna čudo u revanšu za četiri dana u Krasnodaru. Srpkinje mogu sebi da dozvole i poraz u pet setova, ali bi onda takozvani „zlatni set“ odlučivao o konačnom pobedniku.

Ne treba trošiti reči koliko je i ova pobeda veliki uspeh za mladi i neiskusni tim Vizure. Na drugoj strani je bio dvostruki uzastopni osvajač CEV kupa, popunjen nekima od najboljih ruskih odbojkašica čija reprezentacija je svetska sila.

Iako su gubile 1:2 u setovima, srpske šampionke su uspele da naprave preokret, ostvare veliku pobedu i obraduju nekoliko stotina ljubitelja odbojke koji su ih zdušno bodrili danas u hali na Novom Beogradu.

Iako je Vizura vodila 8:3 u prvom setu, Ruskinje su uspele da proekrenu i u tesnoj završnici osvoje tu deonicu. Ajkulice su uzvratile u drugom setu koji su potpuno držale pod kontrolom. Potom je Dinamo bio ubedljiv u trećem setu i došao nadomak pobede, a onda je usledila fenomenalna igra srpskih šampiona u četvrtoj doenici igre i izjednačenje.

Osokoljenje odličnom igrom u četvrtom setu, nošene podrškom sa tribina, odbojkašice Vizure su odigrale fantastično u tajbrejku i počistile sa terena jedan od najjačih ruskih timova.

Iskusna Slađana Erić je sa 22 poena bila nejfikasnija u pobedničkom timu, a ispratile su je velike nade srpske odbojke Sara Lozo i Katarina Lazović. Supertalentovana 17-godišnja Katarina Lazović je upisala 18 poena, dok je tri godine mlađa Sara Lozo dodala 16 osvojenih poena za Vizuru. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

OK VizuraOdbojkaKatarina Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara