""
""

Bravo, majstore! Predsednik seo na klupu Genčlera umesto trenera i odmah pobedio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.09.14. | 21:40

Ilhan Čalčav posle 38 godina funkcionerske karijere odlučio da pokaže fudbalsko znanje i predvodio ekipu do prve pobede u sezoni

U Turskoj se večeras pisala fudbalska istorija! Genčlerbirligijev predsednik Ilhan Čavčav je postao prvi gazda kluba koji je kao trener ostvario pobedu u elitnom rangu turskog fudbala.

Izabrane vesti

Da podsetimo, već smo pisali o njegovoj najavi da će u meču protiv Eskišehira predvoditi ekipu kao trener. Čavčav (78) je punih 38 godina predsednik Genčlerbirligija i zaštitni je znak ovog kluba. Poreklom je Albanac sa Kosova čiji roditelji su se početkom prošlog veka doselili u Tursku. Jedan je od najbogatijih ljudi u Turskoj i od Genčlerbirligija je napravio jednog od najstabilnijih turskih prvoligaša. Fudbal mu je velika strast pa često ume da pretera u pobedi ili porazu.

Međutim, poslednji rezultati ekipe su ga jako iznervirali, tako da je prošle nedelje otpustio trenera Kaplana i najavio da će on predvoditi  ekipu dok ne nađe drugog startega. Kako je sam juče rekao, preko 60 trenera mu se ponudilo u prethodnih pet dana, ali nijedan od njih nije po njegovom ukusu.

Zato je rešio da prosiv Eskišehira uzme stvar u svoje ruke i demonstrira fudbalsko znanje. Skoro četiri decenije u fudbalu su mu očigledno mnogo značile, pa je večeras na “trenerskom debiju” upisao pobedu od 2:0 u gostima protiv Eskišehira. Formalno, ekipu je predvodio Osman Išilar koji poseduje trenersku licencu, ali je on samo izvršavao naređenja Čavčava. Saveti gazde su očigledno bili delotvorni i Genčler je golovima Čifčija i Stankua slavio laganih 2:0.

U prvoj postavi gostiju se od srpskih fudbalera našao Duško Tošić, a Čavčav je od 84. minuta ukazao šansu i rezervisti Radosavu Petroviću. Po običaju, Milana Smiljanića i Nemanje Tomića nije bilo u sastavu Genčlera.

Klub je tako posle samo jednog osvojenog boda u prva dva kola, iz trećeg pokušaja upisao prvu pobedu u sezoni. 

SUPER LIG - 3. kolo

Petak:
Eskišehir - Genčlerbirligi 0:2 (0:1)
/Čifči 31, Stanku 86/

Subota:
16.00: Erčije - Ahisar
19.00: Mersin - Rize
19.00: Balikešir - Galatasaraj

Nedelja:
13.30: Kasımpaša - Karabuk
16.00: Sivas - Konja
19.00: Fenerbahče - Gazijantep

Ponedeljak:
18.00: Bašakšehir - Trabzon
20.30: Bursa - Bešiktaš 


tagovi

Duško TošićEskišehirsporEvropagenčlerbirligiIlhan ČavčavRadosav PetrovićSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara