""
""

Bravo Mitre, bravo Luka! Srbi namestili sva tri gola Anderlehta u derbiju, ali Varegem je bio jači (VDIEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.09.13. | 20:28

Šampion Belgije poražen na gostovanju vicešampionu – 4:3. Bivši napadač Partizana ušao sa klupe u drugom poluvremenu i namestio dva gola, dok je nekadašnji veziista Crvene zvezde asistirao za jedan pogodak i iznudio crveni karton rivala

Igraće belgijski velikan po srpskim notama! Iako je Anderleht u poslednje vreme izbacio plejadu sjajnih fudbalera, sada je došlo vreme da naša deca preuzmu dirigentsku palicu u najtrofejnijem klubu Belgije.

Izabrane vesti

U derbi meču na gostovanju Zulte Varegemu je na svom terenu savladao aktuelnog prvaka sa 4:3 u fenomenalnom meču koji je dokazao da su ovo dva najbolja belgijska kluba. I pored poraza, u Anderlehtu imaju razloga za zadovoljstvo jer su svi mogli da se uvere kakva sjajna pojačanja su stigla u Brisel iz Srbije. Sva tri pogotka sa Kraljevski klub iz prestonice su namestili srpski fudbaleri: Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević. Bili su dva najzapaženija igrača ljubičastih u derbiju.  

Već u 18. minutu Luka Milivojević je sjajnim pasom pronašao Klještana koji je doveo Anderleht u vođstvo. Zulte Varegem je do zasluženog izjednačenja stigao u 33. minmutu kada je prva zvezda Torgan Azar fenomenalnim udarcem matirao golmana Protoa. U prvom poluvremenu domaći su bili bolji rival, zbog čega je trener Anderlehta odlučio da već na poluvremenu ubaci Aleksandra Mitrovića u vatru, iako je srpski napadač bio umoran i rovit od gostovanja Tunu.

Prve varnice u nastavku su viđene u 52. minutu. Kujate je skrivio penal i zaradio crveni karton, ali je Azar bio neprecizan sa bele tačke, pošto mu je Proto odbranio penal. Ipak, samo dva minuta kasnije, Varegem prelazi u vođstvo. Skulafson je bio najviši u skoku posle kornera Azara. Iako je Proto uspeo da izbaci loptu iz gola, sudije su procenile da je ona prešla gol liniju i Varegem je poveo. Anderleht je i sa igračem manje krenuo u ofanizvu. Već u 59. minutu, Milivojević je pronašao Mitrovića koji fenomenalno proigrava Suareza, a Argentinac materijalizuje asistenciju srpskog napadača.

U 71. minutu, snage na terenu su opet brojčano izjednačene, pošto je prljavi Skulafson udario Milivojevića u lice i zaradio direktan crveni karton. Ubrzo se Mitrović našao u gol šansi, ali nije imao sreće u završnici. Drama je nastavljena u 74. minutu kada je Daen pogodio posle novog kornera sjajnog Torgana Azara. Ipak, Anderleht je još jednom uspeo da izjednači. Mitrović je u 78. minutu još jednom majstorski asistirao za De Zeuva, a novajlija iz Spartaka šutirao neodbranjivo. Samo dva minuta  kasnije, Milivojević je silovito šutirao i pogodio prečku. Umalo 4:3 za Anderleht! U 85. minutu, Mitrović je strahovito šutiro glavom, ali je opet bio za malo neprecizan. Anderleht je potom zaradio još jedan crveni karton, pošto je Dešaht u 90. minutu morao pre vremena na šutiranje.

Kazna za Anderleht je stigla u 92. minutu. Neverovatni Azar je upisao i treću sistenciju na meču kada je iz slobodnog udarca pogodio Berijea u glavu i Varegem je stigao do pobede u jednom zaista neverovatnom meču.

Belgijski mediji su odamh posle meča bili prepuni reči hvale za Mitrovića i Milivojevića i nazivaju ih novim zvezdama Anderlehta.

Pomenućemo samo još meč Beverena i Klub Briža, koji je odneo pobedu od 1:2 (0:1) delom i zato što je Abubakar Oumar pocrveneo u 46. minutu.

PRO LIGA – 6. kolo:

Mehelen – Lirs 0:0

Serkl Briž – Everle 1:1 (0:0)
/Etok 74 – Ngolok 60/

Gent – Mons 1:0 (1:0)
/Pedersen 30pen/

Lokeren – Ostende 1:0 (0:0)
/Arbui 54/

Nedelja:
Standard – Kortrijk 2:0 (0:0)
/Mpoku 52 penal, Siman 57/

Zulte Varegem – Anderleht 4:3
/Azar 33, Skulason 55, Dan 75, Berije 90+2 - Klještan 18, Suarez 59, De Zeuv 78/

Šarlroa – Genk 0:2 (0:1)
/Šuterden 56, 62/

Vasland Beveren – Klub Briž 1:2 (0:1)
/Blondel 90+3 – Lestijen 1, Jorgensen/


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaEvropaLuka MilivojevićMatijas SuarezŽupiler Pro ligaSaša KlještanTorgan Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara