"Fudbaleri Brazila"
"Fudbaleri Brazila"

Brazil preokrenuo protiv Francuske na ukletom mestu: Nejmar nastavio da gazi ka rušenju rekorda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.15. | 22:54

Leteća tvrđava Varan, ali ni Luiz Gustavo nije loš, dve asistencije Vilijana, savršeni Dunga

Fudbaleri BrazilaFudbalski klasik i meč velesila Brazila i Francuske na starom mestu – Stadionu Francuska, ali su Južnoamerikanci konačno uspeli da skinu kletvu iz finala Svetskog prvenstva 1998. godine i posle dva duela pobede Galske petlove na ovom zdanju i to posle preokreta – 3:1 (1:1).

Zbog izostanka povređenog Uga LorisaKarim Benzema je nosio kapitensku traku, ali je mladi Rafael Varan izazvao erupciju oduševljenja u prestonici evropske zemlje pošto je ponovo pokazao da je leteća tvrđava i sjajno glavom dočekao centaršut Matjea Valbuene, saigrači i protivnici su bili samo kolateralna šteta njegovog leta.

Izabrane vesti

Napadač Hofenhajma Roberto Firmino imao je čast da bude najistureniji od svih igrača u žutim dresovima, a u 40. minutu je uzvratio Dungi na poverenju, proigrao Oskara i ofanzivni vezista je spoljnim delom stopala savladao Stiva Mandandu.

Naravno, usledio je Nejmarov šou. Mladi kapiten je nastavio da gazi ka rekordu Pelea od 77 postignutih golova za Brazil pošto je u 57. minutu na dodavanje Vilijana iskoristio rupu na desnoj strani odbrane domaćina i onda napravio jednu u mreži gola ispred kojeg je stajao golman Marselja. Njegov 43. pogodak na 61. nastupu za nacionalni tim, a momak ima 23 godine.  

Gosti su pokazali da im je dosta vazdušne dominacije Francuske – četiri od poslednjih osam golova Galskih petlova protiv Brazila su postignuta glavom – i Luiz Gustavo je iskoristio dobar centaršut Vilijana, a pre svega nezaintersovanost defanzivaca domaće ekipe i postigao treći gol. 

Novi, stari selektor Brazila Dunga ima savršen rekord od sedam pobeda otakako je preuzeo reprezentaciju posle Svetskog prvenstva i gol razliku 17:2. Brazilci su u velikom stilu razbili kletvu prestoničkog stadiona i postali tek druga gostujuća reprezentacija sa tri postignuta  gola na Stadionu Francuska od Rusije 1999. godine i sve to pred nekim od najvećih igrača i istoriji ove zemlje. 

Zinedin Zidan i Tjeri Anri

Francuska – Brazil 1:3 (1:1)
/Varan 21 – Oskar 40, Nejmar 57, Gustavo 69/

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalRafael VaranOskarNejmarLuiz GustavoJužna AmerikaFrancuskaEvropaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara