LEANDRO DAMIJAO
LEANDRO DAMIJAO

Brazilski obračun u Zemlji izlazećeg sunca

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 08:03

Leandro Damijao na Seržinja

Tek je drugo kolo, a odmah „kuva“ u Japanu, pošto će se sudariti aktuelni šampion države i najbolji tim Azije. Kavasaki i Kašima u petak od 11 časova po našem vremenu igraju derbi meč prvenstva, koji bi već na startu mogao da odredi ambicije oba kluba u tek započetoj sezoni.

Kavasaki je na fantastičan način okončao minulo prvenstvo, sa 12 bodova više od drugoplasirane Hirošime i 13 poena prednosti u odnosu na narednog rivala. Pritom, njegov stadion je prava tvrđava, niko na njemu nije pobedio na poslednjih 12 ligaških okršaja, u tom nizu čak na devet utakmica domaćin nije primio gol, te na snažnoj odbrani bazira optimizam. Ako poslednja linija izdrži, napad bi trebalo da završi posao, jer u pomenutoj seriji nepobedivosti samo dvaput nije uspeo da otključa rivala. A pojačan je superzvezdom, Leandrom Damjaom, nedavnim pojačanjem iz brazilskog Santosa, koji je Kavasakiju doneo trofej Superkupa Japana, tako što je postigao odlučujući gol protiv Urave.

Izabrane vesti

I za Kašimu igra nekadašnji prvtimac Santosa, Seržinjo. Reč je o ofanzivnom veznom, pristiglom prošlog avgusta, ove sezone je na pet mečeva u svim takmičenjima dao tri i namestio jedan gol i glavna je uzdanica gostiju. Kašimu krasi u status prvaka Azije, u novembru je savladala iranski Prespolis i domogla se trofeja, ali prvak Japana nije bila od 2016. i žarko želi da to promeni.

U oktobarskom derbiju nije bilo golova, a prethodna četiri okršaja ovih rivala ušla su u GG, u tom nizu čak četiri puta je bilo i 4+, pa bismo, dok su svi gladni pobeda, mogli da gledamo efikasan duel.

JAPAN 1 - DRUGO KOLO:

Petak

Subota

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Japan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara