"Kadu"
"Kadu"

Brazilsko-srpski Šerif: Kadu zadužen da namešta, a Markovski da pogađa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.13. | 14:33

Moldavski predstavnik doveo je dosta novih igrača i nije stigao da se uigra, tako da Vojvodina ima blagu ulogu favorita

KaduVojvodina je dobila mnogo lakšeg rivala u plej-ofu za Ligu Evrope nego u prethodnoj rundi kada se borila da dođe do poslednjeg stepenika. Bursaspor je sigurno jači, skuplji i atraktivniji tim od Šerifa, ali Novosađani su uspeli da ih izbace iako su ih svi otpisali. Sada su Lale svakako favoriti na papiru protiv tima iz Tiraspola...

Moldavski predstavnik je prava Legija stranaca. U startnoj postavi igraju isključivo Brazilci, među njima i nama dobro poznato lice, Kadu, ali i Srbi. Bivši vezista Rada Marko Stanojević, potom Jagodine Saša Marjanović, napadači Marko Markovski i Aleksandar Pešić, koji su došli iz Grčke. Ni to nije pomoglo Šerifu protiv Dinama iz Zagreba, pošto su poraženi u oba meča 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona ukupnim rezultatom 4:0 (1:0 na Maksimiru, 3:0 na Bolšaja Sportivnaja Areni).

Šerif očigledno nije više tim koji muči evropske klubove sa Zapada, a grca i u nacionalnom prvenstvu. Na poslednja dva kola je od mogućih šest osvojio samo bod i zauzima osmu poziciju na tabeli. Ovog leta došlo je do velike promene u ekipi i zato još nisu stigli da se uigraju. Do prvog meča ima dovoljno vremena da to i učine, a Vojvodina će morati da obrati pažnju najviše na pakera Kadua i napadača Markovskog, koji i te kako zna da postiže golove. Njegov prosek u grčkom Ksantiju bio je po gol na svakom drugom meču, dok je popravio statistiku u Šerifu i postiže skoro gol po meču.

Šerif, koji je osnovan 1997. godine, nikada nije uspeo da se plasirau u Ligu šampiona, ali zato mu je dva puta pošlo za rukom/nogom da uđe u grupnu fazu Lige Evrope. Na klupi sedi Moldavac Vječeslav Rusnak, a stadion je kapaciteta 14.300. Finansira ga kompanija Šerif, koja drži lanac benzinskih pumpi, hotela, TV stanicu, građevinsku firmu, glavni je uvoznik Mercedesa... i procenjuje se da vredi 200 miliona dolara.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaKaduLiga EvropeMoldavijaŠerifFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara