""
""

Brđani kreću za Mađarsku: Jedan gol menja sve

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.16. | 13:01

"Videoton je u odnosu na Ordabasi malo kvalitetnija ekipa, timski se bolje snalazi na terenu. Izuzetno su agresivni. Ipak, pitanje je koliko će oni kvalietno da odgovore svim tim zadacima“, rekao je Milan Lešnjak

Fudbaleri Čukaričkog spremni su za prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Videotona, koji se igra u četvrtak od 20.30 u mađarskom Felčutu.

Izabrane vesti

Trener Brđana Milan Lešnjak očekuje težak meč, ali veruje da će njegova ekipa uspeti da ostvari dobar rezultat u prvoj utakmici i nađe se nadomak istorijskog plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.
„Videoton je u odnosu na Ordabasi malo kvalitetnija ekipa, timski se bolje snalazi na terenu. Izuzetno su agresivni. Trener Hening Berg ih je preuzeo pre mesec dana, ima dosta iskustva i ozbiljnu igračku karijeru. Ipak, pitanje je koliko će oni kvalietno da odgovore svim tim zadacima. Imaju dva reprezentativca Mađarske, potpisao je nedavno i Danko Lazović, koji će imati pravo da igra u drugom kolu. Nama je važno da tamo postignemo gol, jer će nam biti važno za revanš. Stadion je mali, ali akustičan, iako prima samo pet hiljada, ali biće sigurno pun“, rekao je Lešnjak.

Čukarički je u revanšu protiv Ordabasija ispustio prednost od 3:0, ali to nije uticalo na prolazak u naredno kolo.
„U pitanju su bile individualne greške, došlo je do opuštanja. Mi kao profesionalci to ne smemo da dozvolimo. Pričali smo i videli kako smo jeftino primili golove. Mislim da to psihološki nije ni negativno, niti pozitivno uticalo na ekipu“.

Poslednji u nizu klub je napustio Filip Stojković, ali Brđani veruju da u svojim redovima imaju dovoljan broj kvalitetnih igrača.
„Otišlo nam je dosta igrača, ali Čukarički je takav klub da ne zavisi od pojedinaca. Stojković je izuzetno kvalitetan igrač i doneo je mnogo klubu. Ovde postoji jedan jedni čovek bez kojeg se ne može, a to je gospodin Obradović (prdsednik kluba)“.

Transfer Nemanje Stevanovića u Partizan je propao u poslednjem trenutku.
„Meni je važno da je Stevanović tu za ovu utakmicu, a za ostale stvari ne mogu da komentarišem i o njima ne komentarišem. Sada imamo šansu da dođemo do tog trećeg kruga i daćemo sve od sebe da to učinimo. Planiramo dovođenje igrača, ali ne mogu da kažem na kojim pozicijama. Svaki dobar igrač je dobrodošao. Na nekim pozicijama smo u deficitu, ali ne mogu da vam kažem na kojim“, zaključio je Lešnjak.

Ekipa sa Banovog brda put Mađarske kreće već danas oko 14 časova, kako bi izbegla eventualni umor od čekanja na granici između dve zemlje. 

Piše: Nenad Jovanović
(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaMilan LešnjakČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara