""
""

Brđani složni: Igramo za Bojića protiv brutalne Zvezde

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.04.16. | 14:22

"Žao mi je što neće biti publike. Nećemo se braniti i nadam se da nećemo proći kao u prošlom susretu", kaže Milan Lešnjak

Derbi Superlige igra se u sredu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić, gde će na otvaranju 33. kola Snage odmeriti lider Crvena zvezda i drugoplasirani Čukarički. Iako su nanizali šest pobeda u nacionalnom prvenstvu i učvrstili se na drugoj poziciji, Brđanima je raspoloženje pred dolazak na naš najveći stadion pokvarila vest o povredi Petra Bojića.

Izabrane vesti

Odlični vezista je u meču sa Partizanom pre četiri dana u Humskoj pokidao prednje ukrštene ligamente kolena.
"Očekuje nas utakmica protiv definitivno najbolje ekipe ove sezone u našem prvenstvu. Ne znam da li je prerano da o tome pričam, ali moram da spomenem našeg saigrača Petra Bojića o kojem svi razmišljamo ovih dana. To mi je prvo bilo u glavi danas. Težak trenutak za njega i za nas. Pokušaćemo sutra da ostvarimo pobedu za njega", kazao je Branislav Janković.

Trener Brđana Milan Lešnjak imaće težak zadatak da psihološki podigne ekipu i pokuša da priredi još jedno iznenađenje.
"O protivniku mogu da kažem samo sve najbolje. Narodski rečeno brutalni su bili u ovom prvenstvu. To pokazuju i bodovi, izuzetno dominantni. Najbolji klub kod nas, ne treba trošiti reči. Trener koji ih je fantastično vodio od početka. Čeka nas teška utakmica. Kad pričamo o našim prednostima, možda je pitanje koliko će igrači Zvezde biti motivisani za ovaj meč. Kad je reč o prednostima Zvezde, njihovi igrači su svežiji, nisu igrali za vikend. Imaju veoma kvalitetan tim, najboljeg trenera u ligi što je pokazao u prvenstvu. Mislim da će biti dobar meč", kaže Lešnjak.

Neverica na Banovom brdu: Bojiću stradali prednji ukršteni ligamenti (VIDEO)

Ipak, iako se radi o meču u kojem domaćin čak može i zvanično da se domogne šampionsku titulu, ovaj derbi neće imati ko da gleda.
"Žao mi je što neće biti publike. Nećemo se braniti i nadam se da nećemo proći kao u prošlom susretu. Potrudićemo se da budemo što je moguće bolji sa igračima na koje možemo da računamo. Kad igrate protiv Partizana i Crvene zvezde, to nisu samo fizički teške utakmice, to su utakmice koje vas mnogo troše emotivno. Igrate protiv klubova koji imaju izuzetnu tradiciju, navijače... Ali mislim da moramo da razmišljamo potpuno kao profesionalci. Tri boda su tri boda protiv koga god da igrate. Ako ostvarite dobar rezultat protiv Zvezde ili Partizana, dobijate na reputaciji, nešto više prostora u medijima, ali opet ni to ne traje dugo. Suština je svakodnevni rad i mnogo odricanja. I to je to, nema tu dalje. Na ovoj utakmici Zvezda je favorit, ali uradićemo sve da odigramo najbolje što možemo. Na kraju krajeva, zaista bi bilo bez veze pričati kako ne bismo voleli da pobedimo", dodao je Lešnjak.

Strateg Čukaričkog takođe je napomenuo da povreda Bojića predstavlja veliki hendikep i dodao da će klub sve učiniti da mu pomogne u rehabilitaciji.
"Radi se o povredi prednjih ukršetnih ligamenata, možda i najtežoj povredi u fudbalu. Klub će sve uraditi da igrač što pre bude operisan i da rehabilitacija bude na najvišem nivou. Pauza je od šest meseci pa na dalje. To je rizik našeg posla. Moramo da pomognemo Bojketu da sve vreme bude čiste glave, mora da bude mentalno jak i da zna da su svih uz njega. To se dešava, ne na način kako se dogodilo na poslednjem meču, ali se ipak dešava. Pružićemo mu neophodnu podršku i kao što je Bane rekao, predstojeći meč posvetićemo njemu. Ne možemo da garantujemo pobedu, ali ćemo sigurno pružiti svoj maksimum. Znate kako, u životu imate dve kutije, crnu i belu. Kad ste raspoloženi otvorite belu, kad ste neraspoloženi otvorite crnu. U obe piše "proći će". Poznavajući Bojića ne sumnjam da se se sa ovim izboriti bez bilo kakvih problema", rekao je Lešnjak.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPetar BojićMilan LešnjakČukaričkiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara