Brest sprema veliko slavlje i šalje Bezije stepenicu niže

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.05.19. | 14:44

Tim sa zapada Francuske večeras može da obezbedi povratak u prvi rang nakon šest godina

Došlo je vreme da se ponovo zaigra na velikoj sceni. Sazreli su momci iz Bretanje, stalno su bili u vrhu tabele drugog ranga i nakon šest godina borbe, konačno večeras imaju šansu da sve završe. Brest će moći da stavi pečat na sve u slučaju pobede protiv Bezijea u gostima večeras, ali to neće biti nimalo lak posao, jer i domaćem timu gori pod nogama.

Brest je u seriji od pet vezanih pobeda, a na svakoj od tih utakmica uspevao je da dođe barem do dva gola. Sa druge strane, Bezije ima samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, a ona je izborena na neverovatan način. Susret protiv Valensijana je doneo čak 11 golova, a tim sa Azurne obale uspeo je da dođe do trijumfa, iako je gubio rezultatom 5:3 na oko 20 minuta pred kraj meča. Šta se desilo kasnije, pamtiće se još dugo, pošto je Bezije zabeležio zlata vrednu pobedu rezultatom 6:5, te i dalje može da se nada spasu u poslednji čas.

Izabrane vesti

Ekipi iz Bretanje ne gori toliko pod nogama, jer će i u slučaju da izgube na ovom susretu imati još dve šanse da sve privede kraju. Trener Bresta, Žan-Mark Furlan, ipak ne želi da ništa prepušta slučaju i nada se da će već večeras moći da kaže da je račun sveden i da je ekipa u višem rangu.
„Ne treba biti opsednut ciljem. Važno je da sanjamo, da uživamo u ovom trenutku. Želim da obradujemo navijače koji su u velikom broju svih ovih godina dolazili na naše utakmice. Biće vremena da podelimo radost i sa njima“, izjavio je Furlan.

Drugi putnik za Ligu 1 je već odavno poznat, pošto je Mec već obezbedio povratak među elitu. Oni bi u slučaju da se svi rezultati poklope, večeras mogli da osvoje titulu u drugom rangu. Na crtu će im Valensijan, koji još uvek ne može mirno da spava, jer beži svega tri poena poslednjem timu ispod crte, a to je Ajačio.

Kuvaće i u borbi za mesto u plej-ofu, gde će se sasvim izvesno naći Troa. Za preostala dva mesta konkuriše pet ekipa, a deluje da su najozbiljniji kandidati Lorijan, Pariz i Lans.

Lorijan drži pol-poziciju i nema tako težak zadatak u predstojećem kolu, pošto će gostovati Nioru koji je već obezbedio opstanak i ušuškan je u sredini tabele. Odmah iza njih je Pariz, koji će u ovom kolu odmeriti snage sa Grenoblom, koji takođe nema rezultatski imperativ. Zanimljivo je napomenuti da ekipu iz glavnog grada Francuske sa klupe predvodi Mehmed Baždarević, koji je predvodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ovoj deceniji.

Ni Lans ne može da se pohvali dobrom formom pred poslednja tri kola, ali im na noge dolazi Klermon koji je u još goroj seriji rezultata i nije pobedio na šest poslednjih utakmica. Srećom po goste, oni su već ranije obezbedili opstanak, te do kraja sezone mogu samo da igraju za čast i nešto bolji plasman na tabeli.

Avr će igrati protiv Gazelek Ajačio i biće veliki favorit da dođe do pobede, iako, ruku na srce, tradicija ne ide u prilog ovoj konstataciji. Domaći su na poslednjih pet međusobnih susreta protiv ovog rivala samo jednom pobedili, a tri puta su se njihovi međusobni mečevi završavali rezultatom 1:1.

Na drugom kraju tabele takođe će biti vođena žestoka borba, jer objektivno gledano, čak sedam timova još uvek nije obezbedilo miran san pred poslednja tri kola. Matematički, ugroženo je čak devet klubova, ali teško je verovati da Nior i Šatoru mogli da završe među poslednja tri tima.

Pored Bezijea i Ajačija, najugroženiji su Sošo i Gazelek Ajačio. Nekada redovni član Lige 1, došao je do toga da se bori za goli život u smiraj ove sezone. Ipak, Sošo će imati zicer na domaćem terenu, pošto će igrati protiv Red Stara, koji je odavno ispao u niži rang takmičenja. Sa druge strane, već smo pomenuli da će Gazelek Ajačio imati izuzetno težak posao protiv Avra, dok će njihov ljuti rival sa Korzike igrati protiv Orleana.

FRANCUSKA 2 - 36. KOLO

Petak

20.00: (1,95) Okser (3,30) Šatoru (3,80)
20.00: (2,20) Troa (3,15) Nansi (3,25)
20.00: (1,60) Mec (3,70) Valensijan (5,40)
20.00: (3,70) Bezije (3,35) Brest (1,95)
20.00: (1,55) Sošo (3,50) Red Star (6,75)
20.00: (1,85) Pariz (3,25) Grenobl (4,30)
20.00: (1,70) Avr (3,45) Gazelek Ajačio (4,90)
20.00: (2,00) Ajačio (3,35) Orlean (3,50)

Subota

15.00: (1,75) Lans (3,40) Klermon (4,70)

Ponedeljak

20.45: (3,80) Nior (3,30) Lorijan (1,95)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


tagovi

Francuska 2sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara