"David Vojvoda"
"David Vojvoda"

Briga manje za crno-bele: Cibona pala u Solnoku posle produžetka, plej of ostaje samo teorija!

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.01.15. | 21:19

Mađarski klub slavio je posle drame protiv Zagrepčana (89:87) koji sada imaju četiri pobede manje od četvrtoplasiranog Partizana

David Vojvoda

Mađari su učinili uslugu crno-belima! Cibone je do pre nekoliko nedelja bila jedan od glavnih konkurenata Partizanu za mesto koje vodi u plej of Jadranske lige, ali se situacija sada drastično promenila. Cibosi su potvrdili slabu formu i na gostovanju Solnoku u 19. kolu gde su poraženi posle produžetka - 89:87 i sada zaostaju čak četiri pobede za beogradskim crno-belima.

Izabrane vesti

Najefikasniji u mađarskoj ekipi bio je Lezerik Džons sa 24 poena, dok je David Vojvoda upisao tri manje uz osam skokova i šest asistencija. S druge strane, u redovima Cibone najbolji su bili Marko Jagodić-Kuridža i Dominik Mavra  koji su postigli po 21 pogodak. Mladi plejmejker bio je sjajan u produžetku kada je držao svoju ekipu u životu, ali je promašio šut za izjednačenje, te bodovi ostaju u Solnoku.

Zagrebački klub vezao je tri poraza i sada ima skor 9-10 što je dovoljno tek za osmu poziciju, a Solnok se ovom pobedom domogao identičnog odnosa pobeda i poraza i zauzima sedmo mesto. Cibona je na ovaj način najverovatnije izgubila šansu da se nađe u doigravanju jer sada zaostaje čak četiri pobede za četvoroplasiranim Partizanom i dve za Olimpijom koja zauzima peto mesto. Do kraja takmičenja u regularnom delu Aba lige ostalo je još sedam kola, a nakon trijumfa crno-belih nad Igokeom Zagrepčani su pred skoro neizvodljivim zadatkom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaEvropaDavid VojvodaCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara