""
""

Brkić od 17-godišnjaka izgubio mesto u timu Udinezea, šalju ga u Votford

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.14. | 15:06

Srpski golman plaća ceh nešto lošijim partijama u poslednje vreme, ali i sjajnim odbranama nove zvezde italijanskog fudbala - supertalentovanog Simonea Skufeta

Posle reprezentacije Srbije, Željko Brkić je izgubio i status prvog golmana u Udinezeu. Brkić je imao seriju nešto slabijih partija i kikseve protiv Lacija i Parme, imao je i probleme sa povredama, što ga je koštalo pozicije prvog golmana Zebri. Na sve Brkićeve muke se nadovezala i fudbalska eksplozija 17-godišnjeg Simonea Skufeta koji ga ja zamenio i zacementirao mesto među stativama, tako da bivši golman Vojvodine nema svetlu budućnost na Friuliju.

Izabrane vesti

Brkić je pre dve i po godine došao u Udineze, proveo sezonu na pozajmici u Sijeni i onda se vratio na Friuli kako bi zamenio Samira Handanovića. Na početku mu je dobro išlo, ali kako bi ušao u formu, tako bi usledila neka povreda koja bi mu remetila kontinuitet igara. Ove sezone brani ispod nivoa, u nekoliko mečeva je bio direktan krivac za primljene golove, a onda mu je mesto preuzeo do tada anonimni 17-godišnji Simone Skufet. Supertalentovani Italijan je oduševio na debiju protiv Bolonje i postao nova zvezda Serije A.

U Udineze su svesni da su lansirali još jednu „zlatnu koku“ i Skufet će u naredniom periodu biti prvi izbor jer će mu cena vrtoglavo rasti. Brkiću ugovor sa Udinezeom ističe na kraju sezone, Italijani žele da produže saradnju, ali ne i da ga zadrže. Naime, kako ga ne bi izgubili bez obeštećenja, ponudiće Srbinu novi ugovor i plan da ga proslede u redove engelskog drugoligaša Votforda, koji je na neki način njihova filijala, jer na čelu oba kluba se nalazi familija Poco.

Pitanje je da li će Brkić prihvatiti ovakvu opciju, s obzirom da će kao igrač bez ugovora sigurno biti primamljiv za ostale klubove, a nedavno se čak pominjao i kao potencijalna zamena za veterana Morgana De Sanktisa na golu Rome. Takođe, u Udinezeu ne mogu da budu sigurno da već u junu neće moći da odole ponudama za Skufeta, jer se već šuška da je Arsenal bacio oko na njega, pa i iz tog razloga žele da produže saradnju sa Brkićem.

(FOTO: Action images)


tagovi

ItalijaŽeljko BrkićvotfordUdinezeSimone SkufetSerija AEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara