""
""

Brzina - tehnika - preciznost: Francuzi imaju mnogo moćan arsenal! Rusi su večeras osetili, Evropa bi mogla uskoro (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.16. | 23:12

Žinjak, Paje, Marsijal, Grizman, Koman… Kako braniti sve to?

Francuska budućnost deluje moćno! Za protivnike zastrašujuće… Kako se bliži EURO na domaćem tlu, Francuzi deluju sve dominantnije, opasnije i ubedljivije. Kipte od talenta i potencijala kojima ova selekcija obiluje.

Izabrane vesti

Didije Dešan je na pragu mozaika koji bi narednog leta mogao da rezultira slavljem sličnim onima iz 1998. i 2000. godine. Posle nedavne pobede u Amsterdamu, Galski petlovi su večeras deklasirali Rusiju - 4:2.

Baćuške su se dobro držale, ali od ovakvog ofanzivnog arsenala Francuske ni mnogo jači ne mogu da se odbrane. Dešan je promešao karte, pa je večeras lansirao ofanzivni triling Marsijal - Grizman - Zinjak. Bez Benzeme, Žirua, Lakazeta, Valbuene, Pajea (neki nisu pozvani, neki bili na klupi) i to je opet bio strašan napad!

Doduše, prvi gol je postigao onaj od koga se to najmanje očekivalo. “Novi Makelele” Ngolo Kante je sjajno ušao iz drugog plana i krunisao akciju Pogbe, Žinjaka i Grizmana. Prvenac u prvom meču kao startera za Francusku! Na 25. rođendan! Do kraja poluvremena je Žinjak duplirao prednost predivnim pogotkom glavom, posle još jedna asistencije Grizmana.

Rusi su preko Kokorina na početku drugog dela igre smanjili zaostatak i otkrili najveću boljku Francuza: odbranu od prekida. Ali posle samo nekoliko minuta, rezervista Dimitri Paje je bombom iz slobodnjaka  usvom stilu sa preko 30 metara vratio Francuze na bezbednu distancu. Rusi su uspeli da posle sjajnog prodora Šatova i završnice Žirkova opet vrate neizvesnost. Ali opet samo na kratko. Još jedan rezervista Kingsli Koman se poigrao sa golmanom Akinfejevim i stavio tačku na ubedljiv trijumf Trikolora.

Francuska ima skoro sve. Brzinu, snagu, tehniku, preciznost… Ako Dešan “utegne” poslednju liniju i reši neke taktičke probleme, imamo prvog favorita na EP narednog leta. Najveći problem će mu biti koga da otpiše sa spiska iz veznog reda i napada

(FOTO: Action images)


tagovi

Rusijareprezentativni fudbalreprezentacija RusijeFudbalska reprezentacija FrancuskeNgolo KanteKingsli KomanFrancuskaEvropaDimitri PajeAntoan GrizmanAndre-Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara