""
""

Bum-bum Karasko! Sirigu odbranio dva penala, ali ga Atletiko uništio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.17. | 20:19

Neobično efikasni Atletiko i nesrećni Sirigu

Atletiko Madrid nastavlja po starom, dobrom pobedničkom običaju. Jorgandžije su večeras na Visente Kalderonu dočekale poslednjeplasiranu Osasunu i ispratile ih nazad u Pamploni sa tri gola u mreži - 3:0 u meču 32. kola Primere.

Izabrane vesti

A pobeda je bila posle igre kakvu trener Dijego Simeone najviše voli - u napadu čak i efikasnije nego obično, a pozadi u odbrani čvrsto i disciplinovano. Pamtiće se, ipak, i dva promašena penala Atletika u razmaku od jednog minuta, odnosno dve odbrane Salvatorea Sirigua.

Igrač utakmice, bez dileme, bio je Belgijanac Janik Karasko, dvostruki strelac, za kojeg odbrana Osasune nije imala apsolutno nikakvo rešenje.

Prvi od dva pogotka Karasko je postigao u 30. minutu i to sjajnim udarcem sa nekih 20-ak metara. Golman Osasune nije imao nikakve šanse da zaustavi ovaj udarac.

Kod drugog pogotka u 47. minutu, belgijski fudbaler odlično je reagovao glavom posle centrašuta Filipea Luisa sa desne strane.

A koliko ume da bude nezgodan kada krene napred Filipe Luis je pokazao i u 61. minutu kada se ubacio iz drugog plana i na dodavanje Anhela Koree pogodio donji desni ugao protivničkog gola.  

Mogao je i pomenuti Korea da se upiše u strelce tri minuta pre kraja utakmice, ali je lopta prohujala pored leve stative. U 89. minutu Sirigu je odbranio penal Karasku koji je dosuđen posle faula nad Korem. A samo minut kasnije sačuvao je mrežu i posle kaznenog udarca Tomasa Partija nakon što je De las Kuevas igrao rukom.

Srpski internacionalac Goran Čaušić odigrao je svih 90 minuta za ekipu Osasune. Ekipi Atletika sada prestoji revanš meč sa Lesterom u četvrtfinalu Lige šampiona koji se igra u utorak. 



 

 


PRIMERA, 32. KOLO

 

Petak:
Atletik Bilbao - Las Palmas 5:1 (3:1)
/San Hoze 7, Muniain 9, 58, Aduric 18, 59 - Bigas 12/

Subota:
Deportivo La Korunja - Malaga 2:0 (0:0)
/Hoselu 47, Moskera 67/

Sporting Hihon - Real Madrid 2:3 (1:1)
/Čop 14, Vesga 50 - Isko 17, 90+1, Morata 59/

Atletiko Madrid - Osasuna 3:0 (1:0)
/Karasko 30, 47, Filipe/

20.45: Barselona - Real Sosijedad

Nedelja:
12.00: Leganes - Espanjol
16.15: Valensija - Sevilja
18.30: Real Betis - Eibar
20.45: Granada - Selta

Ponedeljak:
20.45: Alaves - Viljareal

(FOTO: Action images)


tagovi

Dijego SimeoneFilipe LuisJanik Fereira Karasko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara