""
""

Bundesliga je prošlost, Dante stigao kod trenera koji ga je lansirao

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.16. | 20:52

Gvardiola mu je sunovratio karijeru u Bajernu, u Volfzburgu nije uspeo i bilo je vreme da napusti Nemačku

Brazilski štoper Dante je pre samo tri godine bio jedan od najboljih na svojoj poziciji u Evropi. U onoj mašineriji Jupa Hejnkesa koja je pregazila sve pred sobom do triple krune, Dante je bio jedan od najkonstantnijih i najboljih igrača Bavaraca. Izabran je i u tim sezone u Evropi. A onda je došao Gvardiola

Izabrane vesti

Prelaskom pod komandnu palicu katalonskog stručnjaka, počeo je Danteov sunovrat karijere. Gvardiola je često igrao sa trojicom pozadi, Dante je imao sve manju minutažu, a novi trener je na njegovom mestu gurao fudbalere kojim to nije prirordna pozicija. Brazilac više nikada nije ponovio partije iz Hejnkesovog mandata u Bajernu i prošlog leta je prešao u Volfzburg. Slobodan pad se tamo nastavio… Nije bio standardan i posle godinu dana je postao višak.

Nekolicina klubova su bili zainteresovani za njega ovog leta, ali na kraju će završiti u Nici. Brazilac je doputovao na Rivijeru kako bi potpisao ugovor. Danas je prošao lekarske preglede i čeka se samo zvanična potvrda transfera.
“Želeo sam da pojačam Nicu jer me je privukao izazov igranja u Ligi Evrope. Imam veliko poštovanje prema treneru Favru, a i žena mi priča francuski jezik pa mi to neće biti problem”, rekao je Dante po dolasku u Nicu.

Nije čudo što je Dante izabrao favrov poziv. Švajcarski stručnjak je ovog leta preuzeo Nicu od Kloda Puela, a upravo on je lansirao Dantea u Bajern u vreme kada ga je trenirao u Borusiji Menhengladbah. Francuski klub će platiti Volfzburgu 3.000.000 evra za Brazilca koji će potpisati trogodišnji uguvor.  

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgNicaNemackaLiga 1letnji prelazni rok 2016FrancuskaEvropaDante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara