"Gazeta delo sport"
"Gazeta delo sport"

Buongiorno Italia: Albertini će spasti italijanski fudbal!

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.07.14. | 09:48

Dopisnik MOZZART Sporta iz Rima javlja da je kandidatura nekadašnjeg plejmejkera Milana za predsednika Saveza glavna tema medija na Apeninima

Gazeta delo sport

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Jutros se italijanska štampa uglavnom bavi kandidaturom Demetrija Albertinija za funkciju predsednika Italijanskog fudbalskog saveza (FIGC), nesrećnom povredom Morate na prvom treningu u dresu Juventusa i kalčomerkatom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Albertini se vraća na teren" - s tim naslovom i serijom fotografija potpredsednika italijanskog fudbalskog saveza (FIGC) dok je igrao fudbal u dresu Milana, Italije i Barselone, Gazeta najavljuje njegovu kandidaturu za prvog čoveka FIGC. "On je anti-Tavekjo" stoji u podnaslovu u kojem se podseća da je reč o sukobu generacija i vizije fudbala u FIGC. Albertini je mlad rukovodilac, bivši veliki fudbaler, reprezentativac. Tavekjo je sedamdesetogodišnji sivi birokrata koji se obogatio vodeći godinama amaterske lige u Italiji, sa serijom presuda i optužbi za krivična dela zloupotrebe položaja.

U vrhu naslovne strane Gazete su Morata i Baloteli. "Juve, Morata šok! Sledi duga pauza", podnaslov objašnjava da se radi o povredi ligamenata levog kolena koja će ga najmanje udaljiti od terena 30-40 dana. Dodaje se da je Evra potpisao dvogodišnji ugovor sa Juveom. "Evo Balotelija, između fudbalske pijace, nepoznanica je i Inzagiju, čije poverenje mora da zaradi", naslov je posvećen Milanu koji je od danas u Njujorku. 

Inter u ofanzivi na Medela. Tehnički direktor Auzilio je u  glavnom gradu Velsa gde pregovara prelazak čileanskog fudbalera iz Kardifa u Inter: "Inter-Medel, blizu smo." Gazeta registruje na prvoj strani i odluku golmana Udinezea Skufeta da ostane u Udinezeu kako bi završio školu: "Ostajem u Udinama jer ovde mladi odrastaju dobro", kaže tinejdžer, golman Udinzeza.

Na prvoj strani je našlo prostor i izvinjenje Nikija Laude za ružne reči na račun Ferarija: "Ferari, izvini". U podnaslovu se prenosi da je Lauda zvao Montecemola i rekao mu da se ogrešio o njega, Ferari i Italijane.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere delo sport

Rimski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa Romom i Lacijom. "Žervinjo i Benatija: Roma, tu smo" naslov je koji s podnaslovom objašnjava da će dva fudbalera i sledeće sezone nositi dres Đalorosih. Žervinjo je obećao da će doći brzo (ima porodične probleme), dok je Benatija pre ulaska u avion za SAD obećao da ostaje u Romi.  List piše da je predsednik Lotito zvao svog kolegu Đulinija u Kaljariju u šest ujutro juče i da bi trebalo do četvrtka da se završi transfer: "Astori je na korak od Lacija". 

I Korijere poput Gazete piše o kandidaturi Albertinija i povredi Morate. "Albertini se kandiduje: promeniću Kalčo", obećanje je bivšeg režisera igre Milana, Azura i Barselone. "Juve već u nevoljama, Morata šok distorzija kolena". 

Naslovna se zatvara izjavom košarkaša Olimpije iz Milana koji je u permanentnom sukobu s nacionalnom selekcijom koji je kulminirao napuštanjem Azura tokom priprema. "Haket: živog ili mrtvog su me želeli na terenu" tvrdi košarkaš žaleći se da ga tretiraju kao da je stranac. 

TUTTOSPORT

"Morata krak" dominira naslov prvom stranicom torinskog sportskog lista. Objašnjava se da je do povrede došlo prilikom dueal s Rubinjom i da će danas magnetna rezonanca pokazati koliko dana će biti potrebno za oporavak. Drugi naslov se odnosi na Milan: "Inzagi: dajte mi Ćerćija i Romula", u podnaslovu se objašnjava da je plata Lavecija previsoka za Milanove trenutne platežne mogućnosti i da je Baloteli sve bliže Arsenalu i pored izjava menadžera Vengera.

I Tutosport posvećuje prostor kandidaturi Albertinija za čelno mesto FIGC: "Biću režiser i u FIGC", obećao je Albertini aludirajući na svoju ulogu dok je bio fudbaler. 

Tutosport

IL CORRIERE DELLA SERA

Korsera, kako tepaju milanskom dnevniku, se opredelila za Albertinijevu kandidaturu kao najvažniju temu dana. "Režiser preokreta" je naslov teksta u kojem se objašnjavaju motivi Albertinijeve kandidature za predsednika FIGC. Korsera objavljuje i analizu zbog čega je fudbal u Italiji u krizi. "Velika kriza podmladka, Italija na začelju po strukturama i investicijama" je naslov ispod kojeg se otkrivaju podaci da je u omladinskim školama više od trećine fudbalera iz drugih zemalja, da je samo osam odsto mladih fudbalera koji igraju u Seriji A poniklo u klubu za koji nastupaju, a da 29 odsto fudbalera Serije A ima više od 30 godina, dok ih je u Nemačkoj duplo manje. 

IL MESSAGGERO 

Mesađero obaveštava svoje čitaoce da je Karasko na putu za Rim: "Roma, Janik spakovao kofere". List objašnjava da je Roma odlučila da angažuje belgijskog fudbalera iz Monaka, i da će to biti završeno čim neko od napadača Rome odluči da napusti Rim, pre svega se misli na Ljajića. I Mesađero tvrdi da je Astori na korak od Lacija. "Astori, nedostaje malo" naslov je iznad teksta u kojem se kaže da bi prekosutra predsednici Lotito i Đulini mogli da postignu finalni dogovor. 

LA REPUBBLICA

Politički dnevnik levičarski orijentisanih Italijana posvećuje noseći naslov odluci Albertinija da učestvuje u trci za funkciju predsednika FIGC. "Albertini na videlu: Mogu da budem režiser koji menja kalčo", prenosi obećanje Albertinija Republika, uz podsećanje da su Juventus, Roma i još sedam klubova Serije A spremni da podrže njegovu kandidaturu kao i udruženje fudbalera na čijem je čelu bivši fudbaler Rome Tomazi

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Željko PantelićSerija ARomaItalijaMilanLacioJuventusInterDemetrio AlbertiniEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara