""
""

Buongiorno Italia: Bolingbruk obećava povratak velikog Intera, Roma i Juve na nož!

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.12.14. | 12:03

Prvi Interov operativac nahvalio novog trenera Roberta Mančinija, Romin strateg na udaru torinske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa jutros donosi prvi intervju izvršnog direktora Intera Majkla Bolingbruka, koji svedoči o otrovnim strelicama koje se razmenjuju između Rome i Juventusa i iznosi optužbe na račun sudija i sistema. Tu su i brojne glasine koje stižu sa fudbalske pijace: od razmene Tores-Čerči do dolaska Rolanda u Juventus i Koree, novog Verona kažu, u Sampdoriju.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Veliki Inter će se vratiti”, obećanje je Majkla Bolingbroka, prvog operativca Intera i desne ruke predsednika Erika Tohira, u njegovom prvom intervjuu za italijanske medije koji je dao Gazeti.
„Mančini ima pobednički mentalitet. Daćemo mu ono što traži da bismo se vratili među velike evropske klubove, ali moramo da poštujemo pravila UEFA. Želimo da ostanemo na San Siru, ali moramo da ga napunimo navijačima“, sažet je prikaz na prvoj strani razgovora s Bolingbrokom.

Na prvoj strani Gazete su i dve reportaže o novim „gospodarima“  grada Milana, Žeremi Meneza i Matea Kovačića: Menezov um, malo blesav ali liderski“ i „Kovačićevi planovi, golovi, osvajanje lopti i molitve“. Za Meneza se kaže da je već postigao osam golova i da ga maturski ispit očekuje protiv njegovog bivšeg kluba Rome na Olimpiku. S druge strane se navodi da Nerazuri rade na tome da Kovačić učvrsti svoju centralnu ulogu u timu.

Posle Barzaljijeve izjave da ne zna kada će se vratiti na teren posle operacije, Juventus misli na pojačanja u defanzivnom redu: „Odbrana Juvea, igra se karta Rolanda i Murilja“.

Piše se i o suspenziji Rominog trenera na dve utakmice zbog nasilnog ponašanja po završetku utakmice u Đenovi: „Stjuart optužio Garsiju za šamar u tunelu u Đenovi. Garsija diskvalifikovan na dve utakmice, Roma razjarena“. U podnaslovu se podseća da će i Alegri morati da gleda sledeću utakmicu Juventusa, protiv njegovog bivšeg kluba Kaljarija, s tribina: „Uvrede na račun arbitra, suspenzija na jednu utakmicu za Alegrija, Juventus se žali“.

Alegri je protagonista još jednog naslova na prvoj strani Gazete, reč je o njegovom animozitetu s Antionijom Konteom koji se video i tokom sastanka selektora Azura i trenera klubova Serije A: „Prvo prepirke, uključujući i onu između Kontea i Alegrija, onda pronađen dogovor o okupljanjima reprezentacije“.

CORRIERE DELLO SPORT

Romin bes“, upada u oči naslov na prvoj strani Korijerea s fotografijom iritiranog Rudija Garsije.

„Francuski trener optužen da je pokušao da udari stjuarda posle utakmice u Đenovi. Roma se žalila po ubrzanoj proceduri uz pretnju da će se obratiti i redovnim sudovima: ’Spremni smo da tužimo.’”

Korijere podseća da je sportski sudija suspendovao i Alegrija na jednu utakmicu zbog uvreda izrečenih na račun sudije Doverija posle utakmice sa Sampdorijom. „Alegri zaustavljen zbog protesta, neće biti na klupi u meču s Kaljarijem.“

I Korijere piše o tenzijama koje su se juče videle u Koverčanu između Kontea i Alegrija: „Konte i Juve, napetost. Kakvo razmimoilaženje sa Alegrijem“ . U podnaslovu se kaže da je Konte posetio sve klubove Serije A osim Juventusa otkako je postao selektor.

Teme vezane za Lacio se koncentrišu na prelazni rok: „Lacio steže za Kavlaka“. Ispod se kaže da se austrijski fudbaler posvađao sa upravom Bešiktaša i da je sve bliže prelasku u Lacio i Fontanini iz San Lorenca.

Korijere prenosi reči predsednika MOK-a Tomasa Baha o kandidaturi Rima za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine: „Bah se uzda u Romu: Veoma jaka kandidatura“.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik otvorio je današnje izdanje ironičnim naslovom povodom intervjua Rudija Garsije Frans fudbalu u kojem je ponovio optužbe da je Roma oštećena deljenjem pravde na meču sa Juventusom: „Garsijin stil“.

U nadnaslovu se kaže da je Garsija ponovo lansirao otrovne strelice prema Juventusu: „Na Juventusovom stadionu sudije se uplaše“ izvučen je citat iz Garsijinog intervjua.

I Tutosport piše o suspenzijama Garsije i Alegrija na dve odnosno jednu utakmicu posle mečeva Rome s Đenovom i Juventusa sa Sampdorijom.

I trener nacionalne selekcije Italije se našao na prvoj strani Tutosporta zahvaljujući replici svom bivšem predsedniku i poslodavcu u Juventusu: „Da, Anjeli ja sam veoma osetljiv“.

Na prvoj Tutosporta pronalazimo i dosta glasina sa fudbalske pijace: „Milan lansirao derbi za Čerčija. Tores može da se vrati u Atletiko“, aludira se na mogućnost da Milan zatraži razmenu pozajmica sa šampionom Španije, Tores za Čerčija.

Najavljuje se i velika aktivnost Torina u predstojećem prelaznom roku: „Za napad tu je Denis, za režiju Ledezma“. Osim napadača Atalanate i veznjaka Lacija, Torino radi i na dovođenju Pinilje iz Đenove.

Sampdorija je prodala Gabijadinija Napoliju i odmah je reinvestirala novac dobijen od Aurelija de Laurentisa: „Estudijantes dao pristanak. Korea je Sampdorijin. Sviđa se i Murijel“. Za Koreu se kaže da je novi Veron i da je njegov transfer koštao 8.500.000 evra.

Tutosport podvlači i jučerašnje izjave u Njujorku bivšeg predsednika Intera Masima Moratija kojom je iskazao nezadovoljstvo aktuelnim igračkim pogonom Nerazura - „Morati: Kakva peta Interu, kao navijač, sve bih najurio...“.

PIŠE: Željko Pantelić 

 
 

tagovi

Antonio KonteErik TohirEvropaInterItalijaJuventusMasimilijano AlegriRomaRudi GarsijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara