""
""

Buongiorno Italia: Čelsi ponudio Laciju štopera, Napoli sprema dva velika pojačanja, Juventus sanja zvezdu Dortmunda

Vreme čitanja: 5min | sre. 23.12.15. | 11:59

Jadikovka Berluskonija, Napoli favorit za Skudeto

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanska sportska štampa danas odvaja veliki prostor za neizvesnu trku za titulu zimskog, odnosno jesenjeg prvaka, uz konstataciju da nikada nije bilo toliko pretendenata od kada se za pobedu dodeljuje tri boda. Drži banku i dalje bura u Interu posle poraza od Lacija i piše se o novčanim kaznama za Felipea Mela, Jovetića i Ljajića. Zapaženo su prošle i izjave dvojice predsednika Milan i Napolija: Berluskoni se ponovo žalio što je potrošio 150 miliona evra za pojačanja, a neće osvojiti ništa, dok je De Laurentis najavio pohod na titulu i obećao dvojicu novih igrača za Sarija.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Čvrsta ruka. Inter novčano kaznio Jovetića, Ljajića i Mela", vodeći je naslov na prvoj strani Gazete. Milanski sportski dnevnik tvrdi da će Inter zbog neadekvatnog ponašanja trojice igrača, pre, tokom i po završetku meča sa Lacijom, preduzeti mere protiv svojih igrača. U podnaslovu se dodaje da se Nerazuri neće žaliti na odluku disciplinskog sudije da kazni Felipa Mela sa tri utakmice zabrana igranja zbog „mavaši geri“ udarca Bilje

"Nikad viđen finiš", dominira naslov ispod zaglavlja Gazete kojim se aludira na činjenicu da od kada se za pobedu dobija tri boda u prvenstvu nije viđeno toliko klubova u trci za zimsku titulu šampiona.
"Pet klubova u četiri boda za titul zimskog prvaka. Kalendar favorizuje Fjorentinu, Napoli i Juve", ističe Gazeta da bi ta tri tima na kraju prvog dela sezone mogli da se nađu na čelu tabele.

U tom kontekstu je napravljen i intervju sa Fabijom Kapelom koji smatra da će do kraja šampionata trka za Skudeto biti neizvesna, a da su glavni kandidati Inter i Juventus:
"Robi (Mančini) i Maks (Alegri) će voditi duel za Skudeto. U Evropi italijanski klubovi nemaju velike šanse u Ligi šampiona, ali u Ligi Evrope mogu daleko da doguraju", tvrdi don Fabio.

"Evo ponovo Berluskonija: Ljut sam. Inzagi u Lionu?", naslov je za teme vezanim za Milana na stranicama Gazete. List prenosi još jedan izliv nezadovoljstva predsednika Rosonera koji je ponovo mahao činjenicom da je potrošio 150 miliona evra u poslednjem prelaznom roku, a da njegov tim ne samo da neće osvojiti neki trofej u ovoj sezoni nego je pitanje da li će se i kad to dogoditi u budućnosti. Istovremeno se prenosi glasina da bi bivši trener Milana Pipo Inzagi mogao da preuzme francuskog prvoligaša Lion.

"Napoli dovodi dva pojačanja u januaru. San je Klasen", piše Gazeta o planovima tima iz Napulja da se pojača u drugom delu sezone kako bi nastavio trku na tri fronta. U podnaslovu se precizira da je predsednik kluba Aurelio De Laurentis lično obećao dva pojačanja. Podno Vezuva se nadaju da bi mogli već u januaru da dovedeu talentovanog Holanđanina iz Ajaksa Klasena ali je verovatnije da će se on preseliti u Napulj sledećeg leta.

CORRIERE DELLO SPORT

"Lacio, ideja Zuma", najavljuje na prvoj strani Korijere da defanzivac Čelsija promeni dres u januarskom prelaznom roku. U podnaslovu se kaže da je francuski fudbaler ponuđen od strane londonskog kluba pošto novi trener Hidink ne računa na njega. List dodaje i da je sportski direkotr Nebeskoplavih Igli Tare kontaktirao Rijeku za transfer Ivana Močinića iz hrvatskog kluba u Lacio.

Istovremeno Korijere izveštava o mogućnosti da Lacio obogati svoju riznicu sa još jednom titulom šampiona Italije:
"Skudeto iz 1915. godine, Fudbalski savez Italije pokrenuo proceduru". Podsetimo, šampionat Italije 1914-15 je prekinut zbog ulaska Italije u Prvi svetski rat i nije odigrana finalna utakmica između, uslovno rečeno, pobednika severne i južne grupe Serije A. Đenove i Lacija. Skudeto je dodeljen Đenovi koja je završila na prvom mestu u svojoj diviziji iako nije odigran finalni meč sa pobednikom južne grupe Lacijom. Navijači Lacija, njih preko 30 hiljada je potpisalo peticiju za dodelu skudeta i Laciju a ne samo Đenovi i sada je pokrenuta procedura za ispravku te nepravde.

"Sadikove tajne", naslov je u vrhu strane Korijerea kojim se najavljuje velika reportaža o Rominom tinejdžeru iz Nigerije koji je postigao svoj prvi gol u Seriji A protiv Đenove. 
"18-ogodišnji Nigerijac je na pozajmici od Specije. Imao je kriva stopala zbog jedne urođene deformacije, ozdravio je i sada može čak da ugrozi status startera Edina Džeka".

"Kupiću dvojicu fudbalera za moj Napoli", prenosi Korijere reči gazde napuljskog kluba Aurelija De Laurentisa i tvrdi da su pomenuta dva fudbalera Andre Gomez iz Valensije i Davi Klasen iz Ajaksa. Takođe Korijere je napavio anketu sa sto italijanskih bivših fudbalera, trenera i funkcionera s pitanjem: Ko će osvojiti skudeto? Korijereov žiri je većinski odlučio da najviše šansi ima Napoli (43 glasa), sledi Juventus sa 33 a na trećem mestu je Inter sa 19, Fjorentina je dobila tri glasa a Roma samo dva.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik pita svoje čitaoce i navijače Juventusa da li im se sviđa novi dres Bjankonera koji će nositi u sledećoj sezoni. U podnaslovu se kaže da je novi dres podelio navijače Stare dame i da veliki broj tifoza na društvenim mrežama nije zadovoljan izgledom nove majce.

Tutosport objavljuje i spisak želja upućen generalnom direktorom Juventusa Bepeom Marotom maskiranim u Batu Božića:
"Pismo Bepe Bata Božiću Maroti: Gundogan...". Prva želja je da Marota dovede režisera igre Borusije Dortmund Gundogana, a ni Banega ne bi bio loša solucija za sredinu terena Bjankonera.

"Jovetić: ugalj za Božić", slikovit je naslov Tutosporta za aktuelnu situaciju u Interu posle poraza od Lacija, pošto su iskoristili metaforu po kojoj dobra deca za Božić dobijaju poklone, a zločesta ugalj.
"Diskusija sa Mančinijem, malo razumevanja na terenu sa Ikardijem i Kaleri na vratima", opisuje u podnaslovu sve razloge zbog kojih crnogorski reprezentativac neće imati laki drugi deo sezone u dresu Intera.
"Flokari, golgeter za Toro", najavljuje list da bi iskusni centarfor Sasuola mogao da pređe u januaru u Torino. Za sredinu terena, dodaje se u podnaslovu, i dalje su aktuelni Grasi i Valdifjori.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Silvio BerluskoniSerija ARomaNapoliMilanLacioKurt ZumaJuventusItalijaInterIlkaj GundoganEvropaDavi KlasenAndre Gomes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara