""
""

Buongiorno Italia: Del Pjero seda na klupu Azura, Konte se vraća u Juventus

Vreme čitanja: 5min | pon. 16.11.15. | 11:50

Italijanska sportska štampa se bavi najavom predsednika Rome Palote da će povećati premije igračima u slučaju osvajanja Skudeta

                                   (OD DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Italijanski sportski dnevnici i danas odvajaju značajan prostor terorističkom napadu na Pariz i reakcijom sportista na varvarski napad na Grad svetlosti. Od  fudbalskih vesti najintrigantnija je najava da bi predsednik Rome Džejms Palota mogao da poveća premije igračima za skudeto i najava Tutosporta da bi Aleks Del Pjero mogao da prihvati klupu Azura, a Konte da se vrati na kormilo Juventusa. Apropo selektora Italije, bivši šef stručnog štaba Azura Čezare Prandeli eliminisao je Inter iz trke za skudeto. Piše se i o nameri Intera da angažuje talentovanog  Stefana Sensija iz Čezene i oživljavaju Milanovog sna da vrati u Milanelo Zlatana Ibrahimovića.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„#SPORTFORPARIS“ , naslov heštag sportuzpariz napisan na engleskom jeziku,  dominira prvom stranom najtiražnijeg sportskog dnevnika u Italiji. U nadnaslovu i podnaslovu se podvlači da se nikada nije videla tako velika mobilizacija u svetu sporta koji je jedinstveno stao protiv terorizma uzimajući zastavu Francuske i Marseljezu kao zaštitni znak. „Fudbal, Formula 1, tenis, basket, odbojka: svi uz Pariz“, piše Gazeta.

List prenosi i izjavu kapitena italijasnke reprezentacije i Juventusa Đanluiđija Bufona:“Ispravno je nastaviti sa utakmicama: sada se osećemo nezaštićeno, ali ne treba da se plašimo“.  Takođe, Gazeta izveštava svoje čitaoce da će na sutrašnjem prijateljskom meču Engleska – Francuska ceo Vembli biti u francuskoj trobojci.

Na naslovnoj strani list najavljuje i veliki intervju sa bivšim selektorom Azura Čezarom Prandelijem. “Prandelijev skudeto: Pol za Romu i Napoli, tu je i Fjorentina, Inter još nije dorastao“,  izbacio  je iz trke za šampionsku titulu Nerazure Prandeli.

Prandeli je vrlo pohvalno pričao o Mihajloviću i njegovom Milanu uprkos kritikama koje pljušte na račun srpskog stručnjaka:“Milan je projekat koji mi se najviše sviđa jer predviđa veliki broj mladih italijanskih fudbalera. Mihajlović je odličan izbor i ne zaboravite da je morao da krene od nule“.  Nekadašnji  trener Fjorentine i Parme je optimista po pitanju Juventusa s obzirom na to da veruje da će se Juve uključiti u borbu za skudeto:“ Bufon je reagova u pravom momentu: novi i mladi igrači su tek tada shvatili gde se nalaze“.  Na kraju se Prandeli dotakao arumenta Sari e Baloteli:“Sari je odličan trener, Saponara je moderni ofanzivni plejmejker a Baloteli ne želi da postane jedan od pet najboljih fubalera na svetu“.

CORRIERE DELLO SPORT

„Roma poklon za skudeto“, najavljuje na prvoj strani Korijere razmišljanje predsednika Đalorosih Džejmsa Palote da dodatnim premijema za šampionsku titulu motiviše svoje fudbalera da daju maksimu u ovom prvenstvu.
„Palota je spreman da plati ekstra premije svojim fudbalerima iako je u njihovim pojedinačnim ugovorima predviđen bonus za skudeto“, tvrdi Korijere . Rimski dnevnik takođe piše da je sportski direktor počeo pregovore o otkupu Ridigera od Štutgarta pošto je Nemac uverio stučni štab i rukovodstvo rimskog kluba da vredi platiti 9 miliona evra Švabama za njegov igrački karton.

„Lacio, za odbranu cilja N'Kulua“,  piše Korijere o planovima Nebeskoplavih kako da pojačaju defanzivnu liniju. U podnaslovu se predviđa da je Kamerunac u poslednjim satima pretakao na listi želja Lacija Duglasa iz Dnjepra i  Holanđanina Flara.

Osim pojačanja za Lacio, Korijere najavljuje i eventualne poteze na fudbalskoj pijaci Juventusa, Intera i Milana. „Bjankoneri igraju unapred: Benatia ili Dragović ako Rugani bude prodat“, otkriva rimski dnevnik.  „Mančini na tribinama u Čezeni, na nišanu je Sensi“, piše Korijere  o misiji Roberta Mančinija koji je uzeo na sebe zadatak da privoli Stefana Sensija, novu nadu italijanskog fudbala da pređe u Inter, dok je Marko Grujić zadatak Dejana Stankovića koji će imati  u sredu sastanak sa Zvezdinim talentom.

Posle još jednog otvorenog iskazivanja ljubavi prema Milanu Zlatana Ibrahimovića, san o ponovnom agnažmanu Ibre je zaživeo ponovo u Milanelu:“Ibra, Milan pokušava ponovo - mogao bi da stigne u junu“.

Kao i Gazeta i Korijere odvaja prostor za analizu posledica na sport posle terorističkog napada na Pariz:“ Napred s planom o bezbednosti Azura na Evropskom prvenstvu“. List piše da će italijanska selekcija biti dodatno dobezbeđivana od strane italijanskih specijalnih snaga na EP u Francuskoj sledeće godine.

TUTTOSPORT

„Ideja, Aleks za selektora, Juve Konteu?“ lansira Tutosport  mogućnost, kao vodeći naslov, na prvoj strani da Del Pjero preuzme Azure sledećeg leta a da se Konte vrati na klupu Juventusa.

U podnaslovu se citiraju reči Pinturikja, kako je Del Pjera krstio advokat Đani Anjeli poredeći ga sa čuvenim italijanskim slikarom:“ Interasantna i fascinantna mogućnost“. Podsetimo, kada je pre par nedelja jedan od najticajnijih sportskih novinara u Italjii Mario Skončerti lansirao tu ideju, Del Pjero je bio skeptičan, međutim kako vreme prolazi sve više otvara vrata za takvu mogućnost.  Što se tiče povratka Kontea na kormilo Stare dame, Tutosport nema mnogo sumnji:“Alegri mora da osvoji poverenje Juventusovog ambijenta, u suprotnom će morati da ode“.

U vrhu strane Tutosport odvaja prostor za milanske timove. “Honda otvorio Milanovu Pandorinu kutiju“, piše list o nezadovoljstvu pojedinih fudbalera u redovima Rosonera sa načinom na koji Mihajlović upravlja timom. Osim Honde koji je javno kritikovao Sinišu, u svlačionici Milana sve glasnije gunđaju, tvrdi Tutosport, De Jong i Dijego Lopez.
„Mančini, misija Sensi u Inter“,
ni Tutosportu nije promaklo prisustvo trenera Intera na utakmici Čezena-Bari  u Seriji B  na kojoj je pratio mladog italijanskog fudbalera.
„Hajd Venturo, pusti ove mlade asove da igraj u Torou“, pozvao je Tutosprot trenera Torina Đampjera Venturu da da više prostora igračima iz podmlatka Granata koji su osvojili Superkup Italjie pobedivši vršnjake iz Lacija 2-1.

Torinski dnevnik prenosi i izjave južnoameričkih fubalera PSŽ-a koji nemaju veliku želju da se vrate u Pariz posle terorističkih napada na Grad svetlosti:“ Kavani-David Luiz: Plašimo se“.

Na kraju Tutosport daje i vest o formalizaciji dogovora izemeđu Vinčenca Montele i Sampdorije:“Montela- Samp, potpis za ugovor do 2018. godine“.

Piše: Željko Pantelić

(Foto Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

TorinoSerija Areprezentativni fudbalJuventusItalijaInterEvropaAntonio KonteAlesandro Del Pjero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara