Buongiorno Italia: Evergrande nudi 12.000.000 evra Najngolanu, a Spaleti slavu i "skudeto"!

Vreme čitanja: 4min | čet. 07.06.18. | 12:04

Prelistavanje dnevne italijanske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazni rok dominira u italijanskoj štampi: od završenih poslova Kristante u Romi do hipotetičkih priča koje pronalaze malo potvrda u realnosti poput razmene Iguain-Ikardi. Gazeta piše da je ohrabrujuće za italijanski fubdal što nova generacija mladih italijanskih fudbalera dobija sve veću minutažu u velikim klubovima i da će biti okosnica Juventusa i Milana u novoj sezoni. Gazeta i Tutosport pišu o faraonskoj ponudi za Najngolana od kineskog kluba Fabija Kanavara, a Korijere o telefonoskom Spaletijevom pozivu Najngolanu i poziv da mu se pridruži u Interu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Milan, ljubljena mladost", podvlači Gazeta u vodećem naslovu činjenicu da će Rosoneri posle “blindiranja” Romanjolija do 2022. godine potpisati i novi ugovor sa Kutroneom, do 2023. godine. Milanov cilj je, tvrdi list, da zadrži titulu najmlađeg tima u Seriji A.

I kad se već govori o mladima Gazeta posvećuje danas i dve strane italijanskim talentima.
"Od Kjeze do Kaldare. Veliki klubovi žele italijanske talente. To čini zadovoljnim i Mančinija".

Na unutrašnjim stranama se navodi serija imena mladih italijanskih fudbalera koji su završili u velikim klubovima ili su na njihovoj meti. Pored Kjeze i Kaldare se citiraju imena Kristantea, Verdija, Perina, Donarume, Pelegrinija, Politana, Berardija, Bernardeskija, Spinacole, Kutronea, Kontija, Bastonija, Romanjolija i Galjardinija. U tekstu se ističe da će u sledećoj sezoni Milan i Juve imati veoma snažno italijansko jezgro u timovima.

"Dobitna karta za Dembelea. Inter ponudio Žoaa Marija da bi ubedio Totenhem", piše Gazeta da su Nerazuri spremni da se odreknu Portugalca koji ih je koštao 45.000.000 evra da bi stigli od Belgijanca. Istovremeno se piše o novoj "Intermaniji": Kampanja za prodaju godišnjih ulaznica još nije počela, a već je prodato 30 odsto pretplatnih karata više nego u istom periodu lane.

"Igua… in ili aut? Premijer intrigira Pipitu", piše Gazeta da je Argentinac sve bliži odlasku iz Torina i da je Čelsi najozbiljniji kandidat da angažuje centarfora.

"Kristante potpisuje i zaklinje se: Romo moja, spreman sam. Evo ponovo Kine za Najngolana", piše Gazeta o dolasku 23-godišnjeg fudbalera u Večni grad i mogućnosti da Nindža napusti Rim. Kristante je uzet na pozajmicu sa obaveznim otkupom od 25.000.000 evra plus 5.000.000 evra kroz bonuse. Igrač će imati platu od 1.300.000 evra koja uz premije može da da stigne do 2.000.000 evra.

Na unutrašnjim stranama list izveštava da je Vest Hem ponudio 30.000.000 evra za Felipea Andersona Laciju. Ako se preseli u London Anderson će imati platu od 3.500.000 evra. Danas je odlučujući sastanak rukvodilaca Lacija i menadžera Brazilca.

CORRIERE DELLO SPORT

"Brajan je ovde", piše Korijere da je Kristante juče sleteo u Rim i da će danas obaviti uobičajene medicinske preglede i posle potpisati ugovor sa Romom.
"Spreman sam za Ligu šampiona", poručio je novi vezni igrač Đalorosa. Na unutrašnjim stranama se piše da je Roma stavila cenu od 100.000.000 evra za Alisona, ali da je spremna da sedne za sto da pregovara ako se pojavi klub spreman da plati 60.000.000 evra.

"Rađa, ovde Lučano", tvrdi Korijere da je trener Intera Lučano Spaleti zvao Najngolana da ga ubeđuje da prihvati transfer u Inter. Korijere piše da bi Roma bila spremna da se upusti u pregovore ako Inter ponudi primamljivu sumu za Belgijanca.

"Drugi Čiro, drugi poklon", najavljuje ispod zaglavlja rimski list da Lacio ozbiljno traži rezervu za Imobilea u špicu napada. Navode se imena Veslija iz Briža i Falčineljia čije je igrački karton u vlasništvu Sasuola. Dodaje se da Lacio privodi kraju pregovore za prelazak Ačerbija i Laksalta.

TUTTOSPORT

"Razmena Iguain-Ikardi, stiglo prvo da", otvara današnje izdanje Tutosport sa hipotetičkom razmenom centarfora između Juventusa i Intera. U podnaslovu se ističe da su treneri, Alegri i Spaleti, načelno pristali da dođe do razmene i da je sada na rukovodiocima kluba da pronađu formulu za posao. Ipak, na unutrašnjim stranama, čitajući tekst se shvata da je više reč o pretposavkama i mogućim scenarijima nego o realnoj mogućnosti da dođe do zaključenja duplog transfera.

"Toro – Pereš, završeno!", piše torinski dnevnik da je sve utanačeno za povratak brazilskog beka iz Rome u Torino.

U seriji vesti sa fudbalske pijace, torinski dnevnik piše da se Barselona veoma ozbiljno zagrejala za Salaha i da je spremna da zavuče duboko ruku džep da bi ga dovela. Dodaje se da je igrač Bordoa Malkom dao pristanak da pređe u Inter i da sada sve zavisi od dogovora dva kluba. Žirodinci traže 40.000.000 evra koje Nerazuri smatraju preteranom cenom. Piše se i o fanatastičnoj ponudi kineskog Evergrandea Najngolanu: 12.000.000 godišnje igraču i 30.000.000 Romi za igrački karton.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Mauro IkardiRadža NajngolanMusa DembeleLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara