""
""

Buongiorno Italia: Frančesko Toti - od mezimca, preko šampiona do tereta!

Vreme čitanja: 5min | sre. 20.04.16. | 12:03

Najavljuje se i povratak srpskih reprezentativaca u Laciju, Baste, Đorđevića i Milinković Savića među startere

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Polemika Toti - Spaleti nastalja da puni novinske stupce u italijanskoj štampi. Gazeta posvećuje četiri stranice sage u Trigoriji, Korijere takođe. Piše sa da Spaleti izlazi kao pobednik iz cele priče i da će Toti karijeru završiti u Sjedinjenim Državama ili Emiratima. Tutosport je izračunao da je Juve osvojio čak 89 bodova više u poslednjih pet sezona od najuspešnijeg kluba posle Bjankonera, Napolija. Navodi se i da Inter očekuje težak posao u Đenovi, iako je tim sa Marasija već obezbedio opstanak, jer na klupi Grifona sedi Gasperini koji je i dalje pun srdžbe prema Nerazurima. Najavljuje se i povratak srpskih reprezentativaca u Laciju, Baste, Đorđevića i Milinković Savića među startere.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražniji sportski dnevnik u Italjii otvara današnje izdanje sa analizom fenomena Toti u Rimu i italijanskom fudbalu:
"Totem Toti"

U podnaslovu se kaže da je Toti bio prvo pupone (mezimče), a zatim je postao šampion.
"Sada je na zalasku karijere isunjenim polemikama. Ljudi ga obožavaju. Totizmo u Rimu živi već 23 godine. Bolest ili filozofija?", pita se Gazeta.

List sučeljava i mišljenja dvojice poznatih italijanskih novinara koji ne pripadaju sportskom novinarstvu ali su veliki navijači Rome.
"Lodust je uništiti ga. On je naša istorija", piše Lučo Karaćolo
"On je prvi neprijatelj tima u kojem igra", odgovara Đankarlo Doto koji deli mišljenje trenera Rome Lučana Spaletija da Toti, zbog svojih godina, nema više fizičke karakteristike igrača Serije A.

"Iskupljenje Napolija. Gabijadini bis, Mertens triling, Sari vidi Ligu šampiona", piše Gazeta o asfaltiranju Bolonje od strane Napolija na premijernoj utakmici 34. kola.
"Šest golova ugašenoj Bolonji, Iguainov zamenik (Gabijadini) ima super prosek, na četiri utakmice u kojima je bio starter postigao je pet golova", podvlači Gazeta i predlaže Manola za selekciju Italije na Evropskom prvenstvu.

Milanski list analizira i statističke podatke Pola Pogbe u ovoj sezoni:
"Pogba svetionik Juvea. Alegri: odrekao bih se 100 miliona evra samo da ga zadržim", iskreno je odgovorio trener Bjankonera šta misli o francuskom asu za koga nekoliko vellikih evropskih klubova sprema "nepristojne" ponude u sledećem prelaznom roku.

"Igra se Đenova – Inter i za Ikardija i Edera je gotovo derbi", insistira se u naslovu na činjenici da su dva napadača Nerazura stigla u Milano iz Sampdorije. Gazeta nastavlja da podgreva nade navijača Intera da njihovi ljubimci mogu da stignu do trećeg mesta na tabeli koje vodi u plej-of za grupnu fazu Lige šampiona.

"Govori Abijati: Moji prijatelji Broki i Rino (Gatuzo)", naslov je intervjua rezervnog golmana Milana koji je svoje najbolje igračke dane proveo u Milanu u kojem su, između ostalih, igrali Broki i Gatuzo.

"Tajni sastanak u Parizu. PSŽ cilja Ronalda", prenosi Gazeta pisanje Frans Fudbala da su čelnici tima iz Pariza imalli prošle nedelje sastanak sa zvezdom Real Madrida. U tekstu se dodaje i da PSŽ ne odustaje od Nejmara, odnosno da je san da na Parku prinčeva zaigraju zajedno CR7 i Nejmar.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik nastavlja da “jaše” talas velike polemike u kojoj su glavni akteri trener Rome Lučano Spaleti i kapiten Đalorosih Frančesko Toti. Podvlačeći u nadnaslovu da trener Rome ne odustaje od svog stava prema Totiju, Korijere je izabrao sledeći naslov za prvu stranu:
"Spaleti insisitira". U podnaslovu se prenose citati sa konferencije za novinare.
"Roma je Roma i ja vodim računa o interesu čitavog tima: pobedili smo u sijaset mečeva bez kapitena … To je moja poruka Frančesku, ako je on tumači na drugi način, to je njegov problem, ja govorim ispravne stvari…. Ostajem ovde, pozvali su me da uspostavim red i osvojim trofeje zato ne postoji prijateljstvo kada biram tim koji istrčava na teren…Džeko mora da pokaže koliko vredi, zavisi od njega i on je taj koji mora da pokaže kakav je igrač, nemamo više vremena da ga čekamo", prenosi Korijere reči Spaletija.

U vrhu naslovne strane Korijere najavljuje i meč Lacija sa Juventusom u Torinu prenoseći javni poziv Simonea Inzagija svojim igračima:
"Lacio, protiv Juvea nam je potreban podvig". U podnaslovu se precizira da Kandreva nije ni otputovao u Torino a da Klose najverovatnije neće igrati. Na unutrašnjim stranama se kaže da ni Biševac nije otišao na gostovanje Juventusu zbog povrede a da će na teren najverovatnije izaći od prvog minuta ostala trojica Srba u nebeskoplavim dresovima: Basta, Đorđević i Milinković Savić.

"Gabijadini – Mertens šou. Napoli preterao: šest golova", piše Korijere o ubedljivom trijumfu Sarijevog tima nad Bolonjom.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik je izračunao da je u poslednjih pet sezona Juventus osvojio 89 bodova više od drugoplasiranog Napolija na toj virtuelnoj petogodišnjoj tabeli:
"89 bodova više, o čemu mi pričamo", šeretski Tutosport potencira nadmoćnost Bjankonera u poslednjih pet godina u Seriji A.
"Sabirajući bodove u poslednjih pet sezona najbliži tim Juveu u Seriji A je Napoli: ali na ogromnoj distanci", stoji u podnaslovu uz zapažanje da je Juve osvojio više bodova u četiri sezone nego što su drugi klubovi uknjižili u pet sezona.

"Gabijadini i Mertens kao Iguain. Napoli a minus 6", naslov je posvećen pobedi Napolija nad Bolonjom 6:0 koja je za jedno veče smanjila prednost Juve nada timom iz Napulja za tri boda budući da Juve igra večeras sa Lacijom.

"Kairo: Ventura ostaje? Za to su potrebne dve osobe", stavio je do znanja predsednik Torina  Urbano Kairo da trener Đamjero Ventura ima druge planove posle pet godina provedenih na klupi Granata. U podnaslovu se kaže da će Torino izaći na megan Romi sa prepolovljenim timom zbog povreda ali da se uzda u Belotija i Martineza za još jedan podvig. U poslednje tri utakmice Toro je zabeležio tri pobede, od toga dve na gostovanjima.
"Nema ništa novu u tome što Gasperini preti EvroInteru", aludira list na veliki animozitet koji trener Đenove gaji prema Interu zbog načina na koji je bio otpušten pre četiri i po godine i da je prošle sezone upravo njegova Đenova raspršila evropske snove Intera, večeras bi mogli da ugase nade Nerazura da mogu da stignu do Lige šampiona.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Simone InzagiSerija ASergej Milinković SavićRomaPol PogbaNapoliLacioJuventusItalijaInterFrančesko TotiFilip ĐorđevićEvropaDušan Basta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara