Buongiorno Italia: Gatuzo ostaje do kraja, Lion nudi Juventusu Ndombelea i Beloti zauvek

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.04.19. | 11:55

Pregled italijanske sportske štampe za 30. april...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sudbina Rina Gatuza, pobeda Atalante nad Udinezeom i interesovanje Intera za Kena su glavne vesti u italijanskoj sportskoj štampi. Piše se i o svim faktorima koji moraju da se poklope da bi Antonio Konte preuzeo Romu dok predsednik Liona Žan Mišel Ole, preko stranica Tutosporta, nudi Endombelea Juventusu, naravno za adekvatnu cenu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Gatuzo na kraju puta, zarežio Di Frančesko”, dočekuje čitaoce Gazete naslov na prvoj strani. U podnaslovu se objašnjava da će Gatuzo imati priliku da podigne Milan iz mrtvih u poslednja četiri kola, a da će onda uslediti rastanak.
“Rastu šanse bivšeg trenera Rome (Di Frančeska) da preuzme Milan: pik je zbog igre, rada sa mladima i stila. Od ostalih kandidata, Sari je sve dalje a izranja figura Gasperinija”, piše Gazeta da u Milanelu još nisu definitivno odlučili kome da povere tim u sledećoj sezoni. Osim Sarija, Di Frančeska i Gasperinija pominju si i imena Žardima i Đampaola.

“Bajka bez kraja. Atalanta slomila i Udineze. Sama je na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona”, naslov je posvećen pobedi Boginje nad Udinezeom na poslednjem meču na stadionu u Bergamu pre nego što počnu radovi na njegovoj rekonstrukciji zbog čega će Atalanta poslednja dva meča, kao domaćin, igrati u Ređo Emiliji.

“Kairo loži Torino: Čeka nas derbi, moramo još bolje”, prenose se reči vlasnika Granata. Predsednik Torina je iz skaramantičnih razloga odbio da pravi planove i izračunava mogući broj bodova u poslednja četiri kola: “Takav pristup donosi nesreću. Juventus protiv nas neće eksperimentisati”, siguran je Kairo da gradski rival neće dati popust njegovom timu.

“Juve, talenti i čvorovi: Kjeza, Savić, Ken. Izranja i Iguain”, najavljuje Gazeta vrlo buran prelazni rok u Kontinasi, kako na ulazu tako i na izlazu. Predsednik Anjeli pravi planove sa sportskim direktorom Paratičijem i trenerom Alegrijem. Juve će morati da proda neke svoje igrače kako bi finansirao delom dovođenje top fudbalera, kao što je Kjeza. Problem je produžetak ugovora sa Kenom, pošto je menadžer mladog fudbalra, Rajola, počeo svoj uobičajeni igrokaz kad želi da obezbedi basnoslovan ugovor za svog klijenta i još unosniju proviziju za sebe. Takođe se podseća da je sve izgledniji povratak u Kontinasu Gonzala Iguaina koga će Čelsi teško otkupiti.

“Inter, od Gundogana do Preta: traži se kvalitet na sredini terena”, analizira se prelazni rok Intera u optici mogućih pojačanja za veznu liniju, ali bez novih imena, odnosno igrača koji već nisu bili dovedeni u vezu sa Nerazurima.

CORRIERE DELLO SPORT

“Pravac Konte”, predstavlja Korijere pet okolnosti koje moraju da se podudare da bi Antonio Konte seo na klupu Rome. Osim finansijskih detalja ugovora, potrebno je da se Roma plasira u Ligu šampiona, da Petraki postane novi sportski direktor Rome, Toti da ima definisanu i značajniju ulogu i da u Trigoriji ostanu igrači koje indikuje Konte, počev od Zaniola.

“Lacio anti Gasp”, najavljuje se prvi od dva sudara između Lacija i Atalante, prvo u prvenstvu sledeće nedelje a zatim posle 10 dana u finalu Kupa Italije.
“Trka za Ligu šampiona, Atalanta pobedila Udineze i popela se na četvrto mesto. U nedelju izazov sa Inzagijem anticipira finale Kupa Italije”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se kaže da će Inzagi morati da ostavi na klupi jednog od trojice napadača - Imobilea, Kaiseda i Koreu, što neće biti laka odluka jer su svi u dobroj formi. Milinković Savić će preskočiti sigurno meč u nedelju. Ako sve bude u redu počinje sa treninzima sledeće nedelje s ciljem da bude na raspolaganju za finale Kupa Italije.

“Inter u trci za Kena”, otkriva Korijere da su rukvodioci Nerazura, Marota i Auzilio, stupili u kontakt sa Minom Rajolom kako bi ispipali puls oko transfera mladog Italijana iz Juvea u Inter. Postoje dve opcije koje su prilično kredibilne: prva je razmena sa Ikardijem odmah ovog leta, a druga je dolazak Kena u Inter sledeće godine, po isteku ugovora sa Juveom, što znači bez obeštećenja, i faraonskom platom koju bi Inter dao tamnoputom golgeteru.

“Gatuzo ostaje”, prenosi Korijere odluku uprave Milana da Rino ostane šef stučnog štaba do daljeg. Ideja je da Gatuzo završi sezonu na klupi Milana, ali će rasprava o njegovom opstanku neminovno postati aktuelna ako ne pobedi Bolonju na San Siru sledećeg ponedeljka.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik najavljuje na prvoj strani intervju sa predsednikom Liona Žan Mišela Ole: ”Anjeli, daću ti ja Ndombelea”. Prvi čovek francuskog tima je iznenadio svojom iskrenošću i otvorenošću. Bez uvijanja je stavio do znanja da Ndombele može u Juve za adekvatnu ponudu. Ola je imao reči hvale za Andreu Anjelija i da ga je u potpunosti osvojio dovođenjem Kristijana Ronalda. Ola je takođe čestitao Juveu obaranje rekorda u broju uzastopnih skudeta: Lion je sedam puta zaredom bio prvak Francuske.

“EvroTorino i Beloti zauvek”, izveštava Tutosport da je Toro spremio novi ugovor za svog kapitena u skladu sa novim, evropskim, ambicijama kluba koje se ne ograničavaju samo na blisku budućnost.

“Boginjo, tako se ide u Ligu šampiona”, stoji ispod zaglavlja Tutosporta. U podnaslovu se prenose reči trenera Atalante Gasperinija:
“Naše samopouzdanje raste, sada verujemo da možemo do Lige šampiona”. List podseća i da je u nedelju novi direktan sudar, sa takmacom u trci za mesto u LŠ, Lacijem.

Na unutrašnjim stranama se odvaja prostor za krizu Milana.
“Rosoneri bez alternative”, naslov je teksta u kom se objašnjavju motivi zašto je uprava kluba odlučila da ostavi na kormilu Rina Gatuza.
“Rukovodioci i dalje veruju da klub može da stigne do Lige šampiona”, tvrdi Tutosport.

“Posao za 30 miliona evra. Inter je rezervisao De Paula kao naslednika Perišića”, piše Tutosport pred meč Udineze - Inter da bi igrač tima iz Friulija mogao da pojača ovog leta redove Nerazura pošto će samo Politano, od svih krila Intera, sigurno ostati i za sledeću sezonu.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Đenaro GatuzoTangi NdombeleAndrea BelotiValter MacariAntonio KonteEuzebio di Frančesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara