"mafija pravi probleme na Apeninima"
"mafija pravi probleme na Apeninima"

Buongiorno Italia: Gomora na terenu! Baloteliju ostao samo Krotone, važne vesti za rimske rivale

Vreme čitanja: 5min | uto. 24.05.16. | 11:47

Sabatini Ostaje, Prandeli dolazi. Juve podmlađuje savršenu poslednju liniju

Izabrane vesti

Osim novog skandala sa nameštanjem utakmica u Seriji B, italijanska štampa donosi nekoliko važnih vesti jutros. Potvrdu Valtera Sabatinija na funkciji sportskog direktora Rome, dolazak Čezare Prandelija na klupu Lacija, i oklevanje Fudbalskog saveza Italije da ozvaniči preuzimanje Azura posle Evropskog prvenstva od strane Đampjera Venture. Gazeta tvrdi da je za Marija Balotelija zainteresovan samo Krotone, a generalni direktor Juvea Bepe Marota je najavio podmlađivanje defanzivnog reda Bjankonera.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gomora na terenu”, koristi Gazeta ime bestselera Roberta Savijana i istoimene popularne italijanske serije o kriminalnoj organizaciji Kamora iz Napulja za naslov kojim se najavljuju detalji o nameštanjima rezultata utakmica Serije B pod dirigentskom palicom kamorističkih bosova.

Deset hapšenja, dve utakmice Avelina nameštene u sezoni 2013 - 2014. Za tužioce, Ico i još dvojica igrača Avelina, Milezi i Pini, bili su na daljinskom upravljaču kamorističkih bosova kako bi uticali na rezultate utakmica na koje su se kladili”, stoji u podnaslovu. Nešto niže iznad fotografije defanzivca Đenove list prenosi reči Ica: “Nema nikakve veze sa tom pričom”. U redakcijskom komentaru “U igri je čitav sistem”, kaže se da je fudbal zbog velikog prometa novca na kladionicama postao omiljeni sport mafijaških organizacija i da država mora da uradi mnogo više kako bi zaštitila kalčo i ohrabrila i obezbedila sigurnost igračima koji prijave kriminalce kada ih kontaktiraju ili ucenjuju s ciljem nameštanja utakmica.

U vrhu strane Gazeta piše i o 10 potencijalnih top transfera u Seriji A i Evropi: “Fokus na prelazni rok, vašar snova: italijanskih i evropskih top 10“. Kao unosne poslove za Seriju A Gazeta navodi  transfere Berardija (Juve), Kandreve (Inter), Ibrahimovića (Inter, Milan, Mančester Junajted), Klasena (Napoli), Lapadule (Napoli, Lacio, Đenova), Lukakua (Juve, Napoli), Pavoletija (Fjorentina i Milan), Pjanića (Juventus) i Vrsaljka (Atletiko, Juve, Napoli). Deset evropskih poteza godine u izboru Gazete su Obemejan (Real), Kurtoa (Real), Grizman (Mančester Junajted), Gundogan (Mančester Siti), Iguain (PSŽ i Man. Junajted), Kulibali (Čelsi), Mhitarijan (Arsenal), Morata (Arsenal, Čelsi), Najngolan ( Čelsi), Ronaldo (PSŽ).

Krotone poručuje Baloteliju: Dođi kod nas i bićeš kapiten”, piše Gazeta o jedinom interesovanju za Marija Balotelija koji je od velike zvezde i vrhunskih klubova spao na to da ga traži samo novi prvoligaš u Seriji A.

Prandeli i Lacio, potpis je blizu, za Đenovu je spreman Jurić”, citiraju se dva preuzimanja klupa u Seriji A koja su praktično dogovorena. Prandeli bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa Nebeskoplavima za godišnju platu od 2.000.000 evra, bonusi i premije uključeni.

U intervju za Gazetu bivši golman Milana Kristijana Abijati posle njegovog adija aktivnom fudbalu  nudi sekao rešenje za sređivanje stanja u redovima Rosonera: “Abijatijeva poruka: Milan, ako želiš, dovešću te u red”.

Milanski dnevnik se bavi i nacionalnom selekcijom pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj: “Konteovih 30, Pavoleti je otpao, Ogbona je gotovo potvrđen, rastu šanse za Žoržinja”. U podnaslovu se objašnjava da će sledećeg ponedeljka spisak biti skraćen na konačna 23 putnika za Francusku. Piše se i da će El Šaravi i Insinje do poslednjeg dana biti u trci za jedan dres, dok je odložen sastanak između čelnika Fudbalskog saveza Italije i Đampjera Venture. Odlaganje dogovora trenera Torina sa Azurima, ima za posledicu i ozvaničenje preuzimanja Toroa od strane našeg stručnjaka Siniše Mihajlovića.

 U intervjuu za Gazetu Tijago Mota priča o svom odnosu prema nacionalnom dresu budući da je rođen i da je odrastao u Brazilu, Morinju i Veratiju: “Plavi dres je za mene velika čast, Uvek sam se kretao sporo, ali to nije nikada štetilo timovima za koje sam igrao. Verati je morao da ima bolji tretman i oprezniji pristup prema povredi“, rekao je Mota.

CORRIERE DELLO SPORTRimljani završili važne poslove

Rimski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa dve vrlo značajne vesti za dva rimska kluba. Roma je potvrdila ostanak svog sportskog direktora Valtera Sabatinija, a Lacio je postigao načelni dogovor sa Prandelijem oko preuzimanja tima.

Lacio Prandeliju”, naslov je preko cele prve strane Korijerea. Ta vest je stavila u drugi plan veliku manifestaciju na Olimpijskom stadionu u organizaciji fudbalskih legendi Lacija “Od oca sinu”, koja je okupila preko 50.000 navijača. U nadnaslovu i podnaslovu se kaže da je predsednik Klaudio Lotito imao juče odlučujući sastanak sa Prandelijem i da je okviran dogovor postignut. Biće potpisan dvogodišnji ugovor i nedostaje samo potpis koji je više pitanje sati nego dana. “Inzagi može samo da se nada neverovatnom preokretu”, dodaje Korijere izražavajući sumnju da je to moguće.

Noć ljubavi za 50.000 Lacijala”, naslov je posveće jučerašnjem hepeningu na Olimpiku. “Manifestacija Od oca sinu sa ispunjenim tribinama i emocijama. Vilsonove suze i jeza na Batistijeve stihove”, piše Korijere o vrlo dirljivoj atomsferi na Olimpijskom stadionu koji je video zajedno bivšeg predsednika Serđa Kranjotija i protagoniste dva osvojena skudeta Lacija.  U redakcijskom komentaru s naslovom “Tifozi su tu i trebalo bi ih vratiti na stadion” podseća se da je po statističkim podacima Lacio imao 41 odsto manje navijača na tribinama u tek završenoj sezoni, rezultat koji je još katastrofalniji ako se zna da brojni navijači  sa godišnjim pretplatnim kartama nisu dolazili na stadion u poslednje vreme.

Ispod zaglavlja Korijere svedoči o iznenadnom preokretu na vrteški sportskih direktora koji je prouzrokovala odluka Valtera Sabatinija da odustane od Bolonje i ostane u Rimu: “Sabatini ponovo preuzeo Romu”. U podnaslovu se precizira da je presudno za potez Sabatinija bilo poverenje koje mu je ukazao predsednik Džejms Palota i insistiranje trenera Lučana Spaletija da Valter bude potvrđen na funkciji sportskog direktora. Istovremeno Korijere tvrdi da je u toku uspostavljanje osovine na liniji Roma – Čelsi koja bi bi mogla da odvede Radžu Najngolana i Antonija Ridigera na Stamford Bridž, a Musondu Krisentsena u Rim uz naravno lepu svotu novca.

U dnu strane Korijere piše da nije baš tako sigurno, kao što se činilo, angažovanje Venture za Konteovog naslednika: “Izronilo ime Montele za klupu Azura”. U podnaslovu se kaže da Ventura ostaje prvi kandidat, ali da su u međuvremenu ponovo porasle Monteline šanse.

TUTTOSPORTTutosport opširno o Juventusovim planovima

Torinski sportski dnevnik je ugostio generalnog direktora Juventusa Bepea Marotu. U dugom intervjuu za Tutosport prvi operativac Bjankonera je pričao o potezima u sledećem prelaznom roku: “Prvo Morata, zatim odbrana i vezni red”. U podnaslovu se citiraju Marotine izjave da još nije sve gotovo oko Morate: “U roku od 15 dana ćemo znati budućnost Španca i posle toga će početi naš konkretan rad na fudbalskoj pijaci. Odlučuje Real, ali i Moratini stavovi imajju svoju težinu”. Marota je najavio i podmlađivanje defanzivnog reda Juventusa koje će biti postepeno i poboljšavanje kvaliteta srednjeg reda. Generalni direktor Juvea je posebno hteo da naglasi razliku između Juventusa koji je zatekao pre šest godina kada je došao i danas posle pet uzastopnih skudeta.

"Pregovara se o Jagu Falkeu, a tu je i Rinkon”, piše o željama Torina u sledećem prelaznom roku Tutosport. List je siguran da posle raskidanja ugovora Mihajlovića i Milana ništa ne može da spreči promenu na klupi Torina odnosno odlazak Venture i dolazak srpskog trenera. Štaviše, po Tutosportu Mihajlović već diktira smer kretanja Torina u predstojećem prelaznom roku.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Valter SabatiniSerija ARomaMario BaloteliLacioKrotoneJuventusItalijaEvropaĆezare PrandeliBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara