"italijanska sportska štampa"
"italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Inter pod komandom Kije i Zahavija - po ugledu na Ajaks

Vreme čitanja: 6min | uto. 09.08.16. | 11:47

Zbogom Pogba, gore po tebe… U fokusu i Sergej Milinković Savić i Nikola Maksimović

Izabrane vesti

Olimpijske igre, dolazak Frenka De Bura na klupu Intera i adio Pola Pogbe Juventusu su tri glavna argumenta na naslovnim stranama italjianske štampe. U komentarima vodećih sportskih listova se otvoreno izražava sumnja u ispravnost odluke Intera da angažuje De Bura i prepuštanje kluba u ruke Kije Jorabhijana i Pinija Zahavija, dok Tutosport polemički pozdravlja na francuskom Pola Pogbu i poručuje mu da je napravio životnu grešku napuštajući Juventus. Piše se i ofanzivi Napolija na Nikolu Maksimovića, predsednik Aurelio De Laurentis je ponudio 25.000.000 evra koliko je njegov kolega Urbano Kairo tražio i 2.000.000 Srbinu godišnje. Akter na stranicama štampe je i Sergej Milinković Savić pošto mu je Simone Inzagi promenio ulogu u timu i posle prvobitnih nedoumica srpski reprezentativac svakim danom sve više uverava novog šefa struke u ispravnost odluke cementirajući mesto u startnoj postavi u veznom redu sa Markom Parolom i Lukasom Biljom.  

LA GAZZETTA DELLO SPORTFrenk De Bur od prvog dana na udaru

Probaj ti Frank”, naslov je preko cele prve strane Gazete kojim se konstatuje dolazak Franka De Bura na klupu Intera. U podnaslovu Gazeta prenosi reči Holanđanina: “Postoji samo jedan cilj, vratite se u vrh”.  Još se dodaje da  je po završetku druge ere Roberta Mančinija sada na De Buru da pokuša da lansira novi Inter: “Ovde se istrorija dodiruje rukom. Moja i Interova ambcija je istovetna: zove se Liga šampiona”, citira se izjava bivšeg trenera Ajaksa.  

De Burov Inter će igrati kao Ajaks. Banega će biti svetionik, Ikardi je…rebus”, još jedan je naslov posvećen novom treneru Intera, ali i sapunici sa trouglom Ikardi, Vanda Nara –Inter – Napoli. Ikrardijeva supruga je i juče slala šifrovane poruke preko društvenih mreža i za sutra je zakazan novi sastanak sa patronom Napolija De Laurentisem na kojem bi predsednik tima iz Napulja mogao da poveća ponudu Interu za Argentinca.  

Međutim, u redakcijskom komentaru i na unutrašnjim stranama Gazeta iznosi niz nedoumica i zabrinutost za budućnost Intera, koji je prema pojedinim izvorima, potpao pod vlast dvojice menadžera Kije Jorabhijana i Pinija Zahavija, uticajnim savetnicima novih kineskih vlasnika, budući da je Suning već duže vreme u poslovnim odnosima sa njima. Klubovi koji su pali u ruke fudbalskih menadžera uglavnom su doživeli padove jer se interesi agenata i ekipa retko kad preklapaju u potpunosti.  “Rizičan izbor”, naslov je komentara u kojem Gazeta tvrdi da je izbor De Bura velika lutrija za Inter sa relativno malim šansama za dobitak.  

Liga šampiona: asist milanskim klubovima”, objavljuje Gazeta priču o promenama koje će nastupiti u Ligi šampiona i koje predviđaju za Italiju ponovo četiri mesta u Ligi šampiona. Po najavljenoj reformi u LŠ će ići tri prvoplasirana tima iz prvenstva dok će četvrti tim iz Serije A, kao i Premijer lige, Primere i Bundeslige biti klub sa najboljim istorijskim rejtingom na UEFA listi. To praktično znači, imajući u vidu uspehe milanskih klubova u prošlosti, da će Milan i Inter imati šansu da uđu na mala vrata u Ligu šampiona na osnovu “minulog rada”.  

Ovde Juve: Dibala obaveštava: Pipita, ja izvodim prvi penal. Obratite pažnju na Mandžukića”, kaže u intervju za Gazetu Paulo Dibala koji je, između ostalog, upozorio Gonzala Iguaina da bude oprezan jer mu Mario Mandžukić  neće tako lako prepustiti ulogu startera u timju Juvea.

Na unutrašnjim stranama Gazeta objavljuje priču o Sergeju Milinkoviću Saviću koji je posle pada u drugi plan otkako je na kormilo Lacija došao  Simone Inzagi, polako uspeo da se nametne i sada se veruje da će talentovani srpski rerpezentativac ponovo biti starter u timu Nebeskoplavih: “Milinković predano uči da postane stub Lacija”. U tekstu se napominje da je Inzagi, koji igra u formaciji 4-3-3, morao da promeni ulogu Milinkoviću i prekomanduje ga u srednji red, budući da je Piolijevom Laciju naš fudbaler igrao iza leđa jedinog napadača. U poslednjih par nedelja Milinković je uspeo da preskoči konkurenciju Danila Kataldija i Senada Lulića i da se nametne kao treći u veznom redu u kojem su dvojica nezamenljivih startera Bilja i Parolo.

Ispod zaglavlja Gazeta ostavlja prostor za osvajače nove dve medalje za italijanski sport na Olimpijskim igrama u Riju 2016. ”Italija nišani i pobeđuje”, budući da su zlato Nikoloa Kamprijanija i srebro Đovanija Pelijela stigli iz “pucačkih” sportova.

CORRIERE DELLO SPORTSergej sve draži Inzagiju

Stroga kontrola navijača”, otvara Korijere sa današnje izdanje koje prethodi tekstu u kojem se kaže da će na Olimpijskom stadionu bitu postavljeni elektronski čitači ulaznica koji će preuzimati biometrijske podatke gledalaca. U podnaslovu se kaže da će pored te mere bezbednosti biti potvđena podela južne i severne tribine zbog koje su, podsetimo, veliki deo sezone navijači Rome i Lacija bojkotovali utakmice svojih timova na Olimpiku.  

Roma: Spaleti se uzda u Džeka”, tvrdi Korijere da je reprezentativac BiH uspeo da se nametne šefu stručnog štaba Đalorosih i da će predvoditi napad svog tima u plej ofu Lige šampiona protiv Portoa.  

Lacio: Evo Lejtnera, dolazi i potpisuje na pet godina”, izveštava rimski dnevnik da je na kraju Lacio ipak odolučio da se opkladi na fudbalera koji je pre četiri godine bio jedna od nada Nemačke, ali se u međuvremenu izgubio i završio u četvrtoj ligi.  U podnaslovu se navodi da će Lacio platiti 2.000.000 evra Borusiji iz Dortmunda.  

Ikardi brine De Bura, nova oluja u Ineru”, piše Korijere da holandskog stručnjaka na startu njegove itaijanske avanture čeka slučaj Ikardi koji će morati da razreši vrlo brzo jer šampionat počinje za deset dana. Povod za novo uzburkavanje oko Ikardija je zagonetni post njegove supruge i menadžera Vande Nare u kojem kaže da samo “kukavice ne menjaju sredinu”.  

Italija koja cilja”, sličan je naslov Korijerea povodom osvajanja nove dve medalje za Italiju na Olimpijskim igrama u Riju koje su stigli iz pucačkih sportova, odnosno vazdušne puške (zlato Kamprijanija) i pucanja na glinene golubove (srebro Pelijelo).

TUTTOSPORTTorino žali za Pogbom, ali i kaže: Pogrešio si

Torinski sportski dnevnik pozdravlja Pola Pogbu na francuskom i upozorava ga da je napravio grešku: “Zbogom Pogba, gore po tebe”. U podnaslovu se kaže da se Pogba odlaskom u Mančester Junajted za 110.000.000 evra  odrekao mogućnosti da osvoji Ligu šampiona (Junajted ove godine igra u Ligi Evrope) i ambijenta u kojem je bio obožavan.  

Dibala: Juve moj što se zabavljam”, prenosi list delove intervjua argentinskog fudbalera u kojem najavljuje pohod na het-trik u sledećoj sezoni(  Š, skudeto i Kup Italije).  

De Silvestri blic. Kairo, Miha i Maksimović, vreme je za istinu”, piše Tutosport da Torino radi na dovođenju De Silvestrija i da je kucno čas da se definiše budućnost Nikole Maksimovića. Napoli insistira na dovođenju srpskog defanzivca i podigao je ponudu na 25.000.000 evra koliko je Torino prvobitno tražio. Kairo razmišlja šta da uradi dok je naš igrač stavio do znanja upravi da ako ga klub ne proda onda očekuje da mu plata bude povećana i bar približno velika kao ona koju bi mu dali u Napoliju. Podsetimo Maksimović u Torinu zarađuje 750.000 evra, a Napoli mu je ponudio ugovor na 2.000.000 godišnje.

De Bur se iskrcao i Ajaksov model. Gabigol i Bazur prvi pokloni Suninga”, piše Tutosport o mogućim novim pojačanjima za Nerazure. U podnaslovu se kaže da je De Bur u potpunosti prihvatio ideju kineskih vlasnika da radi sa mladim i perspektivnim fudbalerima, a da Mančinija novi izazovi čekaju za basnoslovne sume novca u SAD ili Kini.

Italija, i tri”, potencira ispod zaglavlja Tutosport da je juče stigla treća zlatna medalja za Italiju, i to u streljaštvu od dvostrukog olimpijskog pobednika Nikoloa Kamprijanija.  

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija APini ZahaviNapoliLacioKia JorobhijanJuventusItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara