""
""

Buongiorno Italia: Interova agresija na Ligu šampiona, besparica u Romi, Milanu i Laciju

Vreme čitanja: 5min | sre. 04.01.17. | 12:14

Prelazni rok je centralna tema u svim vodećim italijanskim dnevnicima

Prelazni rok je u prvom planu italijanske sportske štampe. Najaktivniji je Inter koji posle Galjardinija želi da obezbedi još dva pojačanja za Piolija kako bi krenuo u operaciju povratak u Ligu šampiona. Juve se sprema za sledeći prelazni rok, Napoli je završio posao sa dovođenjem Pavoletija, a  Roma, Milan i Lacio nemaju para za ozbiljnije operacije, odnosno prvo moraju da prodaju igrače da bi mogli da kupe nova pojačanja ili da igraju na kartu “pozajmica”.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

Izabrane vesti

 “Svi protiv svih” dominira naslov prvom stranom Gazete koji dočarava atmosferu koja se kreirala oko pojedinih igrača za koje su  zainteresovani najbolji i talijanski klubovi. “Bernardeski: na vidiku je milanski derbi. Verati otvorio dvoboj Juvea i Intera”, ističe list da će se oko dvojice italijanskih fudbalera voditi žestoka bitka. Gazeta dodaje da će Berardi, Pelegrini i Luiz Gustavo takođe biti jabuke razdora između velikih timova Serije A.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju sa Čezarom Prandelijem koji je doživeo još jedan personalni neuspeh posle debakla na Mundijalu u Brazilu 2014. godine, Galatasaraja i priča u Valensiji se završila neslavno posle samo dva meseca. “ Prandeli se izjadao: Izdali su me, ali želim još jednu priliku. U Španiji nam zavide na Napoliju”, izabrala je te konstatacije Gazeta za naslov ispod zaglavlja.

Na naslovnoj Gazeta najavljuje i priče o dvojici pojačanja Juventusa i Napolija. “ Rinkon: Spreman sam da učim”, izjavio je sada već bivši igrač Đenove na jučerašnjoj zvnaičnoj prezentaciji u Vinovu. Venecuelanac se i slikovito izrazio da će vrlo rado biti vojnik Juventusa budući da nosi nadimak General. Istovremeno se podvlače reči generalnog direktora Bepea Marote da Juventus neće uzeti još jednog igrača veznog reda u ovom prelaznom roku a da će vanserijsko pojačanja stići u junu.

“Pavoleti izabrao 32 od kapitonea”, stavlja u prvi plan Gazeta vrlo simboličan izbor broja na dresu novog centarfora Napolija. Naime, kapitone je tipično jelo koje se u Napulju i okolini jede za Božić, reč je o jegulji iseckanoj na komadiće i spremljenoj u fritezi ili po različitim recepturama.
“Trči, pokriva, i postiže gol. Sa Piolijem raste Gabigol”, piše Gazeta povodom prvog gola Gabigola u dresu Intera na “triangolareu” sa nižarazrednim španskim klubovima. Svima je upalo u oči nesrazmerno slavlje mladog Brazilca sa važnošću meča koji je igrao, odnosno to što je Gabigol proslavio gol kao da je zatresao mrežu u finalu Lige šampiona. List izveštava i da je sve gotovo za Galjardinija, ostali su samo birokratski detalji da se reše kako Inter ne bi prekršio finansijski fer plej UEFA. Takođe se piše da je Felipe Melo na putu da obuče dres Palmeirasa, a Jovetić bi mogao na pozajmicu u Sevilju.

Gazeta objavljuje i intervju sa trenerom Totenhema Početinom pred derbi sa Čelsijem koji predvodi njegov prijatelj Antonio Konte: ”Dragi Antonio, ja ću te zaustaviti”. Argentinski stručnjak je pričao vrlo pohvalno o svom italijanskom kolegi rekavši da se ne može slučajno nanizati u Premijer ligi 13 pobeda, ali i da svakoj trijumfalnoj seriji dođe kraj.

Gazeta objavljuje i analizu koji će sve klubovi imati probleme zbog Kupa Afrike: ”Od Salaha do Kulibalija, Kup Afrike gurnuo u neprilike timove Serije A”. U tekstu se kaže da su Roma, Napoli i Atalanta timovi koji plaćaju najveću cenu angažmana njihovih igrča na prvenstvu Crnog kontinenta.

 CORRIERE DELLO SPORT

 “Misija Badelj”, u prvom planu Korijerea je namera Rome da dovede reprezentativca Hrvatske iz Fjorentine. U podnaslovu se zapaža da je vezni igrač u svađi sa Fjorentinom i da bi dobrodošao Đalorosima. U članku na drugoj strani se ističe da Badelju ističe ugovor 2018.godine i da je stavio do znanja da nema nameru da ga produži a Ljubičasti ne žele da ga daju na pozajmicu, tako da Roma ako želi Badelja mora da plati 12.000.000 evra koliko traži klub iz Firence. Dakle, Roma mora da proda nekog od svojih igrača, najverovatnije Paredesa, njegova cena je 15.000.000 evra, da bi mogla da se upusti u ozbiljne pregovore sa familijom Dela Vale.

“Vermalen se ponovo povredio, ništa od Đenove”; navodi Korijere da se belgijski defanzivac opet povredio i da u Trigoriji ozbiljno razmišljaju da ga vrate u Barselonu jer mu je ovo četvrta  povreda od kako je došao na pozajmicu iz Barselone u Romu prošlog leta.

“Sprint Lacio”, najavljuje u vrhu strane Korijere da Nebeskopalčvi pokušavaju da ubrzaju pregovore za Kafua iz Ludogoreca pošto se u trku uključio Lion. Istovremeno se insinuira da bi Lacio mogao da iskoristi zahlađenje odnosa između El Gazija i Ajaksa i da dovede već u januaru holandskog fudbalera marokanskog porekla.

“Ovaj Napoli budućnosti može da traje deset godina”, tvrdi Korijere da starosna struktura tima Aurelija de Laurentisa daje garancije da bi Napoli mogao, bez problema, da bude u vrhu italijanskog i evropskog fudbala. U podnaslovu se ističe da vlasnik Napolija De Laurentis planira kupovinu još par mladih fudbalera i da će utakmica protiv Real Madrida u Ligi šampiona oboriti rekord po zaradi od prodatih ulaznica. Predviđa se da će više od pet miliona evra ući u kase Napolija samo od ulaznica. Paralelno je najavljeno da neće biti moguće zameniti ime na ulaznici kako bi sprečili tapkaroše da preprodaju ulaznice po astronomskim cenama.

U dnu strane Korijere prenosi i glasine o povratku u Italiju dvojice igrača koji su prošle godine nosili dres Bjankonera:”Marota: Morata voli Juve. Milan i Fjorentina u lovu na Zazu”. Generalni direktor Stare dame je potvrdio da španski centarfor ima nostalagiju prema danima provedenim u Torinu dok su Rosoneri i Ljubičasti zainteresovani da uzmu, barem na pozajmicu, Zazu koji se nije snašao u Vest Hemu.

 TUTTOSPORT

 “Juve zove, Verati odgovara”, vrlo je “juvecentrična” interpretacija Tutosporta izjave menadžera Marka Veratija koji je stavio do znanja da njegov klijent neće ostati u PSŽ-u do kraja svog ugovora, ističe 2021. godine. Kredibilni izvori u Italiji navode Bajern Minhen kao najverovatniju sledeću destinaciju Veratija, odnosno da je Karlo Ančeloti već ubedio Veratija da se preseli u prestoni grad Bavarske. Tako da kada Bepe Marota najavljuje bombastično pojačanje  na sredini terena sledećeg leta najverovatnije ne misli na Veratija.

“Genaral već počeo sa naređenjima: Ovde sam da bih osvojio sve”, prenosi Tutosport reči Rinkona, novog pojačanja Juventusa.

I pojačanje Torina je na naslovnici:”Evo Iturbea. I odmah je veliko slavlje. Abdenur je željeno pojačanje za odbranu”, najavljuje Tutosport da bi Iturbe mogao već danas da odigra prijateljsku utakmicu sa Moncom i da bi Tunišanin iz Valensije mogao da pojača defanzivni red Mihajlovićevog tima.

U dnu strane list piše da se Inter ozbiljno interesuje za Rikarda Rodrigeza iz Volfzburga:”Inter, preokret na levom boku. Rodrigez je na nišanu”. Nije tajna da Nerazuri žele da pojačaju bekovsku liniju budući da bekovi na raspolaganju Piolija nisu zadovoljili i ne daju neophodne garancije.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Adrijano GalijaniBuongiorno ItaliaDžonatan KafuEvropaInterItalijaJuventusLacioMilanRomaSerija AStefano Pioli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara