"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Juve ne da dibalu Barsi, Petrović i Dabović najbolje košarkašice Evrope

Vreme čitanja: 5min | pet. 22.01.16. | 11:31

Bjelica tik iza Gasola... Milan Biševac već izborio mesto startera u Laciju

naslovne strane italijanske sportske štampe(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmica Juve – Roma koja se igra u nedelju uveče je u prvom planu italijanske štampe, kao i epilog “afere Sari“  pošto je trener Napolija dobio dve utakmice zabrane vođenja kluba iz Napulja u Kupu Italije  zbog vređanja Roberta Mančinija. Tutosport oktriva da je Juve već dva puta rekao “ne“ Barseloni za Paula Dibalu, a Mesađero piše da je Milan Biševac već postao prvi defanzivac Lacija. U tradicionalnom izboru Gazete za najbolje košarkaše i košarkašice Evrope dominirali su Srbi i Srpkinje: Sonja Petrović i Ana Dabović su zauzele prva dva mesta u konkurenciji dama, Nemanja Bjelica se plasirao na drugo mesto iza Pau Gasola, a Bogdan Bogdanović je zauzeo peto mesto.

Izabrane vesti

 LA GAZZETTA DELLO SPORTĐiđi Bufon prva tema u Gazeti

 Milanski sportski dnevnik otvara današnje izdanje ekskluzivnim intervjuom sa kapitenom Juventusa i Azura Đanuluiđijem Bufonom u kojem je objasnio kako je Inter “spasao“ Juventus i da sada želi da u nedelju, definitivno, izbaci iz trke za skudeto Romu. “Inter je mogao da nas zgnječi, nije to uradio i Juve je vaskrsnuo“, tvrdi golman Bjankonera da je remi sa Interom na San Siru bio presudan za preporod Juventusa. “U nedelju moramo da pobedimo Romu i gurnemo je na minus deset bodova od nas, istovremeno moramo da držimo na oku Napoli“, smatra Bufon.  Điđi je pun reči hvale i za Dibalu koji se pokazao kao ključni igrač Juvea u ovoj sezoni: “Dibala ima glavu na mestu, skromnost, karakter i tehniku: može da postane veliki igrač. Moj otac je bio najsrećniji zbog dolaska Dibale u Juve“, otkrio je Bufon da je njegov tata veliki fan mladog Argentinca još iz vremena dok je nosio dres Palerma.

Sari je prošao glatko: Nije reč o homofobiji: dve utakmice kazne. Morati: Mančini, građanska manifestacija“ , naslov je kojim Gazeta interpretira sankciju koju je izrekao disciplinski sudija treneru Napolija Mauriciju Sariju zbog vređanja Roberta Mančinija u finalu utakmice Napoli – Inter u Kupu Italije.
Veoma blaga kazna za trenera Napolija za uvrede izrečene na račun kolege iz Intera kojeg je nazvao pederom . Naš naovinar Da Ronč otkriva: 2001. godine Mančini me je vređao po istoj osnovi. Mančini negira da je to uradio“, stoji u podnaslovu.

Gazeta izveštava i o poseti italijanske delegacije na čelu sa premijerom Mateom Rencijem predsedniku MOK-a Tomasu Bahu tokom koje je predstavljena kandidatura Rima za organizaciju Olimpijade 2024: “Renzi upalio baklju 2024: Rim ime sve za pobedu“.  U redacijskom komentaru pod naslovom “Zašto verovati ide u prilog svima“, navode se svi pozitivni efekti od dobijanja organizacije najveće sportske manifestacije.

U dnu strane Gazeta objavljuje i intervju sa Injaciom Abateom. “Abateov blagoslov: Milanu, Siniša je pravi čovek za preporod“ , poručio je iskusni bek Rosonera i italijanske reprezentacije rukuvodstvu italijanskog kluba da ima poverenja u srpskog stručnjaka, ne samo u ovoj sezoni već na duge staze. U razgovoru sa kolegama iz Gazete Abate je podvukao da Mihajlović ima veliku harizmu i veoma važnu karakteristiku da radeći sa njim svi igrači poboljšavaju svoje kvalitete i igru.

Sa fudbalske pijace se prenosi vesti da se Mauro Zarate vratio u Seriju A: “Zarate je već u Firenci;  Lacio cilja Tisonea i sanja Valdifjorija“. Bivši igrač Lacija stigao je u Firencu iz Vest Hema i potpisao je ugovor sa Ljubičastima do 2018. godine, dok Nebeskoplavi pokušavaju da iskoriste malu minutažu Valdifjorija u Napoliju kao okidač da ga dovedu u Formelo.

Na kraju Gazeta donosi priču da je Pau Gasol po četvrti put izabran za najboljeg evropskog košarkaša, drugo mesto je zauzeo naš Nemanja Bjelica, a Bogdan Bogdanović se plasirao na petu poziciju. Među damama  trijumfovala je naša Sonja Petrović, a i drugo mesto je pripalo Srpkinji Ani Dabović.

 CORRIERE DELLO SPORTnaslovna strana Korijerea

Roma, trojni zid“ najavljuje na prvoj strani rimski dnevnik velike promene  u odbrani Đalorosih, pošto novi-stari trener Rome Lučano Spaleti menja formacijski sastav Vučice koja je sa Rudijem Garsijem uvek igrala sa četiri defanzivca.
Spaleti sprema revoluciju da bi zaustavio Juve: dva centralna defanzivca plus De Rosi“, piše Korijere da će Ridiger i Manolas sa zamenikom kapitena činiti defanzivnu trojku.

U poseti redakciji Korijerea su bila i dvojica popularnih italijanskih glumaca i vellikih navijača Rome Karlo Verdone i Antonio Albanese pred meč sa Juventusom. Njih dvojica imaju recept za pobedu nad Bjankonerima i uzdaju se u reprezentativca Bosne i Hercegovine: “Ako Džeko prorardi, napravićemo uspeh“.

Drame u Laciju, transfer može da bude zaključen“, optimistički  predviđa Korijere da bi igrač Atalante mogao da pređe u redove Nebeskoplavih u sledećih par dana. “Ako odu Đentileti i Brafajd, spoljni vezista će biti na raspolaganju Pioliju“, vezuje se prelazak Dramea za adio dvojice fudbalera Lacija. Rimski dnevnik Mesađero danas posvećuje čitavu stranicu Milanu Biševcu koji je ispunio očekivanja trenera Stefana Piolija i svojim iskustvom i znanjem je već stekao ulogu prvog defanzivca Nebeskoplavih. “Biševac, Piolijev ratnik“ , je naslov teksta u kojem se kaže da je srpski fudbaler posle samo nekoliko nedelja provedenih u Formelu preokrenuo hijerahiju u defanzivnom redu Lacija.

U dnu strane Korijere izveštava o epilogu afere Sari posle Kup poraza Napolija od Intera: “Sariju zabrana od dve utakmice. Nije se radilo o rasizmu“.

U vrhu strane Korijere piše i o italijanskoj kampanji za dobijanje organizacije Olimpijskih igara 2024. godine: “Renci gura Rim: Hoćemo da pobedimo“. U podnaslovu se podvlači da su u gostima kod predsednika MOK-a Tomasa Baha pored premijera Matea Rencija bili i predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta Đovani Malago i predsedniko Organizacionog odbora  Luka Montecemolo. “77 odsto Italijana želi da se Olimpijada 2024 održi u Rimu“.

TUTTOSPORTDibala ne mrda iz Torina

Barso, zaboravi na Dibalu“, otkriva torinski dnevnik da je Juventus odbio u više navrata interesovanje katalonskog tima za Argentinca.  “Dva puta su Katalonci tražili informacije o Argentincu i oba buta su dobili odrečan odgovor: Paulo nema cenu. Marota podiže ulog i za Pogbu: Otići će samo ako dobijemo nepristojnu ponudu“, tvrdi Tutosport da Juve nema ni minimalnu nameru da se liši svoja dva najveća dragulja.

Bufon potpisao novi pakt za skudeto“, iznosi detalje novog dogovora kapitena Juventusa sa saigračima uperen na osvajanje petog uzastopnog naslova prvaka Italije. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je posle proročanstva Bufona nakon poraza od Sasuola u Ređo Emiliji i deset uzastopnih pobeda na redu obaranje rekorda Antonija Kontea koji je sa Bjankonerima nanizao 12 pobeda u Seriji A.

Sve tajne Belotija“, najavljuje se priča o golgeteru Torina koji se probudio u poslednjih par nedelja i počeo da regularno trese mreže. “Đorđa, baka talisman, kuče Anđi i Toro kao sudbina“, to su tajne mladog italijanskog napadača.

Mančini, uvrede i (možda) licemerstvo...“,  na taj način tumači Tutosport epilog afere Sari i dve utakmice kazne zabrane vođenja Napolija u Kupu Italije za toskanskog stručnjaka .

Na traci vesti list piše, posle nedelja i nedelja u kojima je svakodnevno dovodio u pitanje ostanak Mihajlovića na klupi Milana, da su Rosoneri sada čvrsto u rukama srpskog stručnjaka. Piše se i o dolasku Zaratea u Fjorentinu, kao i želji Real Madrida da ponovi priču sa Figom, odnosno da dovede iz Barselona Nejmara.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Sonja PetrovićSerija ARomaNapoliLacioJuventusItalijaEvropaBuongiorno ItaliaAna Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara