""
""

Buongiorno Italia: Juve ušao u klub 10! Lipi podelio trenerske Oskare, u Alegriju prepoznaje sebe

Vreme čitanja: 5min | sre. 30.12.15. | 11:30

Slavni stručnjak kaže da je Ančeloti trenutno najbolji trener na svetu, a da je Gvardiola jedini koji je posle Ariga Sakija doneo neku revoluciju u fudbal

( Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Bivši selektor Italije i trener Juventusa Marčelo Lipi u intervju za Gazetu je ocenjivao rad svojih kolega dok njegov sin David u razgovoru za Korijere tvrdi da će u sledećoj sezoni voditi jedan veliki klubu Serije A ili Premijer lige ili Bundeslige. Dosta prostora dobijaju glasine sa fudbalske pijace od kojih je svakako najzvučnija navodna ponuda Mančester Junajteda za Felipea Andersona.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Marčelo Lipi na stranicama Gazete ocenjuje danas svoje kolege: „Lipijevi Oskari”. Italijanski stručnjak koji je osvojio sve što se može osvojiti sa Juventusom i bio prvak sveta sa Italijom tvrdi da su danas tzv. top igrači ustvari treneri. Lipi je takođe istakao da je Ančeloti trenutno najbolji trener na svetu a da je Pep Gvardiola posle Ariga Sakija jedini doneo revoluciju u fudbalsku igru.

„Prepoznajem sebe u Alegriju: reč je o veoma konkretnom treneru i ima sposobnost da menja stvari u hodu. Konte je pravi vođa“, rekao je Lipi o dvojici trenera koji su ga nasledili na klupi Juventusa. „Ančeloti je jedinstven, osvojio je trofeje gde god da je radio (osim u Juventusu, što predstavlja izuzetak koji potvrđuje pravilo). Igrači ga vole“, sud je Lipija o budućem treneru Bajerna. „Sari je osvojio sve, uključujući i Iguaina. Veoma dobro rade Souza i Di Frančesko“, ocenio je rad trojice trenera čiji timovi igraju najdopadljiviji fudbal u Seriji A. 

Danas Gazeta posvećuje i čitavu stranu analizi predstojeće vrteške trenerskih klupa velikih evorpskih  klubova: „Evropske klupe. Murinjo je pokrenuo veliki ringišpil“. U analizi se kaže da su Murinjo, Simeone i italijanski stručnjaci Alegri, Konte, Mančini najtraženiji na evropskom tržištu.

List piše i još jednom gradskom derbiju na fudbalskoj pijaci između Milana i Intera: „Duel: Intriga Kaseres, Inter i Milan spremni za derbi“. U podnaslovu se kaže da se Urugvajac dvoumi između mogućnosti da odmah pređe u Inter i bude protagonista u trci Intera za skudeto i velike plate, tri miliona evra godišnje, koju mu je ponudio generalni direktor Milana Adrijano Galijani ako pređe kao slobodan igrač pošto mu ističe ugovor sa Juventusom u junu.

Prijateljska: na programu Mančo - Ibra, a za Lavecija se aktivirao Tohir“, najavljuje se večerašnje odmeravanje snaga u Kataru Intera i PSŽ i pregovori dva kluba oko eventualnog transfera Poča iz Pariza u Milano.

Gazeta objavljuje i intervju sa napadačem Torina Maksijem Lopezom: “Lud sam od ljubavi prema Toru“, izjavio je Argentinac koji je ipak poznatiji u svetu fudbala po svojoj  bivšoj supruzi i aktuelnoj ženi Maura Ikardija, Vanda Nari, nego po svom golgeterskom učinku.

U vrhu strane Gazeta opisuje nesvakidašnji događaj na spustu za Svetski kup u skijanju održanom u Santa Katarini: “Neverovatni Iner“. U podnaslovu se objašnjava da je italijanski smučar Inerhofer udario u kapiju koja se zakačila za njegovu opremu i sve sa njom je stigao na cilj i to kao četvrti u krajnjem plasmanu. „Nije lako skijati 140 kilometara na sat sa pritkom na glavi“, izjavio je Inerhofer .

CORRIERE DELLO SPORT

„Romo, vidi južnu tribinu“, naslov je sa fotografijom Rominih navijača koji su se vratili na stadion povodom velike humanitarne akcije bivšeg igrača Đalorosih Vensana Kandele koji je okupio sve Romine zvezde iz prošlosti i sadašnjosti, posebno one koji su bili deo timova koji su osvojili skudeto 1983. i 2001. godine.
“Južna tribina ponovo popunjena za utakmicu legendi Đalorosih. Najngolan: Nedostajete nam. Navijački povici protiv prefekta“, sublimiraju se u podnaslovu ključne poruke sa jučerašnjeg događaja.  Belgijanac u dresu Rome je podvukao da njemu i njegovim saigračima nedotaje podrška sa tribina dok su navijači potvrdili da će nastaviti da bojkotuju utakmice Rome na Olimpijskom stadionu zbog odluke prefekta da podeli južnu tribinu zbog bezbednosnih razloga.

U vrhu strane Korijere registruje, za sada, nepotvrđene glasine da je Mančester Junajted spreman da potroši bogatstvo za Felipea Andersona: “Engleska mega ponuda za Felipea Andersona“. U podnaslovu se prenosi da u Engelskoj pišu o navodnoj ponudi od 50 miliona evra za Brazilca.

Korijere objavljuje i intervju sa Davidom Lipijem, fudbalskim menadžerom i sinom Marčela Lipija, u kojem tvrdi da će se Ibrahimović vratiti u Seriju A i da će njegov otac sesti ponovo imati vrlo aktivnu ulogu u vrhunskom fudbalu: “Ibra će se vratiti, tata će voditi jedan veliki klub“.  Kjelinijev menadžer kaže da njegov otac Marčelo ima ponude iz Serije A, Premijer lige i Bundeslige.

„Ranijeri, remi i prvo mesto“, piše Korijere i tvrdi na unutrašnjim stranama da je italijanski stručnjak koji predvodi Lester protiv Mančester Sitija potvrdio da njegov tim nije blef i da može s pravom da učestvuje u trci za titulu prvaka Engleske.

TUTTOSPORT

„Ovaj Juve je šeički“, dominira naslov sa fotomontažom predsednika Stare dame Andree Anjelija, obučenog u tradicionalnu arapsku nošnju, kojim se aludira na činjenicu da su Bjankoneri ušli u klub 10 timova koji zarađuju najviše novca u Evropi.  U podnaslovu se kaže da je 2015. bila godina rekorda po prihodima Bjankonera zahvaljujući skudetu i finalu Lige šampiona. „Sada Juve cilja da pređe granicu od 400 miliona evra i da dostigne Mančester Siti“, piše list i objavljuje listu prihoda deset najprofitabilnijih klubova. Real Madrid i Barselona koji fakturišu 660 i 608 miliona zauzimaju prve dve pozicije, slede PSŽ, Mančester Junajted i Bajern koji prihoduju preko 500 miliona evra, dok su između njih i  Juventusa koji je fakturiosao 348 miliona evra, timovi Premijer lige, Mančester Siti, Čelsi, Arsenal i Liverpul.

Tutosport objavljuje i intervju sa bivšim igračem Juventusa Fernandom Ljorenteom koji i pored prelaska u Sevilju nije zaboravio svoje bivše klupske drugove i navijače: “Dolazim i ja na proslavu skudeta“. Španski centarfor predviđa da će Juve i ove godine osvojiti titulu prvaka a da Mandžukić, i pored toga što je odličan igrač, nije bolji od njega.

Ispod zaglavlja list piše da bi defanzivac Đenove Armando Ico mogao da pređe u Inter ako Andrea Ranokija pojača Bolonju u januarskom prelaznom roku: “Inter, prvi je Ico“.

„Balo - Menez, dupli turbo za Mihajlovića”, najavljuje torinski sportski dnevnik povratak dvojice napadača na raspolaganje srpskom stručnjaku u drugom delu sezone koji bi mogli da budu džokeri za prepoprod Milana.

Tutosport piše i o interesovanju Torina za Marokanca u redovima Dinama iz Kijeva: “Toro želi Belandu na pozajmicu“.

Na vertikalnoj traci vesti se piše o navodnoj ponudi Mančeseter Junajteda za Felipea Andersona, želji Sampdorije da angažuje dafanzivca Benaluana i o remiju Lestera protiv Mančester Sitija, s kojim se vratio na čelo tabele zejedno sa Arsenalom: “Siti nije prošao, Ranijeri se vratio na prvo mesto“.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija AMilanMarćelo LipiJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara