"italijanska sportska štampa"
"italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Juve već pronašao novog trenera i 10 razloga zbog kojih će Roma ili Napoli uzeti "skudeto"

Vreme čitanja: 6min | uto. 17.01.17. | 11:46

I dalje se priča i o Juventusovom grbu, Torinovom i Milanom susretu, veoma lošoj partiji Adema Ljajića, napretku Sergeja Milinković Savića

italijanska sportska štampa(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Meč Torino - Milan, Juventusova mala kriza uz predstavljanje novog loga i Romini  i Napolijevi probuđeni apetiti glavne su teme u italijanskoj sportskoj štampi. Ističe se da je Torino pokazao stare boljke (ponovo je proćerdao prednost), a Milan poznate vrline (ponovo se spasao od poraza), dok je Beloti bio najbolji akter meča, a naš Adem Ljajić najgori. Svi mediji seciraju Juventus posle poraza u Firenci i Gazeta najavljuje da bi na kraju sezone u Vinovo mogao da stigne Paulo Soza. Piše se i o večerašnjem meču Kupa Italije, Inter – Bolonja, i da će Gabigol konačno biti starter u dresu Nerazura. Analiziraju se i razlozi sve nervoznijih i vulgarnijih reakcija trenera i igrača na odluke arbitara.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORTJuventusova mobilizacija

Peva Petao ( Belotti) i Milan se probudio“, duhovit je Gazetin naslov povodom jučerašnjeg poslednjeg meča 20. kola Serije A Torino – Milan koji se završio remijem 2:2. List ističe da je i u šampionatu, kao i u Kupu Italije prošle nedelje, Torino izgubio stečenu prednost, samo što ovoga puta nije izgubio.  “Beloti (najbolji na terenu) ponovo otvorio meč, Benasi postigao gol petom, a onda je Donaruma odbranio Ljajićev penal. U nastavku stigli golovi Bertolačija i Bake. Mihajlović pobesneo: Ovo je blesav remi“. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Torino ponovo pokazao svoju boljku iz ove sezone: pad igre i koncentracije u drugom poluvremenu. Na udaru kritika se našao i Adem Ljajić, posebno zbog loše izvedenog penala i što je praktično tom greškom podigao iz mrtvim Montelinu ekipu. “Vidiš Ljajića koji se probudio u poslednjih 20 minuta i pitaš se zašto mu je trebalo toliko vremena? Zašto je igrač njegovih kvaliteta toliko dugo odsutan s terena? Stara priča. Penal koji je izveo ne treba pokazivati u fudbalskim školama“, stoji u Gazetinom obrazloženju za neslavni oreol najlošijeg igrača koji je dodeljen našem fudbaleru. Saša Lukić je ušao u drugom poluvremenu i zaradio je prelaznu šesticu. List konstatuje da je mladi srpski fudbaler pogrešio prvi pas, ali da je posle toga odigrao bez greške.

Mea culpa Juve", zbirni je naslov koji obuhvata izjave predsednika Bjankonera Andree Anjelija i lidera tima Gonzala Iguaina i Leonarda Bonučija. “Anjeli: podignimo se. Iguain: dosta s greškama. Bonuči: nema više izgovora“, sintetizuju se stavovi trojke na jučerašnjoj prezentaciji novog loga Juventusa koji je podelio navijače i javnost. Naime, dobar deo tifoza nije zadovoljan novim simbolom Stare dame. List tvrdi i da je Paulo Soza opčinio Juventusovo rukovodstvo i da ako dođe do razvoda između Bjankonera i Alegrija, Portugalac je najozbiljniji kandidata da ga nasledi. U podnaslovu se još dodaje da je posle poraza u Firenci opipljiva želja među Juventusovim igračima da se odmah iskupe protiv Lacija, ali i da su porasli Romini i Napolijevi apetiti  koji ponovo veruju da mogu da se uključe u u trku za "skudeto".

Štaviše, na unutrašnjim stranama Gazeta navodi pet razloga zbog kojih Đalorosi i Azuri moraju da veruju u čudo. Za Romu su to pronađena ravnoteža u igri, stopostotni učinak na domaćem terenu, Spaletijeva bravura kao trenera, glad za trofejima (Roma nije podigla pehar od 2008. godine) i veoma fleksibilan tim (iako ima najmanje licenciranih igrača za Seriju A, ne računajući podmladak, tek 20), jer većina igrača je sposobna da igra podjednako dobro u više uloga. Takođe velika Romina prednost  je i kalendar utakmica, na Olimpiko dolaze i Juve i Napoli. a od osam gostovanja Đalorosi tri puta idu kod već prežaljenih, Palerma, Krotonea i Peskare.

Za Napoli se kao razlog tvrde vere citira statistički podatak da je Napoli izgubio najmanje utakmica, zatim da ima najubojitiji napad, da je samopouzdanje značajno poraslo, Milik se vraća na teren za nekoliko nedelja i počeli su da tresu mreže i igrači od kojih se to ne očekuje, poput Tonelija.

Kup Italije: Inter, prilika za Gabigola, debituje u dresu Nerazura od prvog minuta“, najavljuje Gazeta da će miljenik navijača Intera konačno dobiti pravu priliku protiv Bolonje večeras na San Siru.

U vrhu strane Gazeta analizira i sve češću pojavu verbalnih vulgarnih napada igrača i trenera na sudije: “Od Alegrija do  Gasperinija: kakva pražnjenja! Treneri na ivici živaca“. U tekstu se kaže da dvojica pomenutih stručnjaka rizikuje dve utakmice kazne za korišćenje veoma uvredljivih kvalifikacija na račun sudija proteklog vikenda.

CORRIERE DELLO SPORTnaslovna strana Korijerea

Romo, veruj u 'skudeto'“, poziv je koji je uputilo 50 bivših igrača i trenera koje je Korijere anketirao u svom istraživanju da li Đalorosi mogu da osvoje "skudeto" ove godine. Na unutrašnjim stranama list još dodaje da se Florenci oporavlja brže od predviđenog i da bi polovinom februara mogao da bude na raspolaganju Spaletiju, a da se u prelaznom roku Roma vratila na Hesea iz PSŽ, mada je veliki cilj da se stigne do Murijela iz Sampdorije do kraja ovog meseca.

Kup Italije i Juve, Simone ne daje popust“, piše Korijere da će Inzagi izvesti najjače timove, bez spekulacija, sutra protiv Đenove i u nedelju protiv Bjankonera. Ipak, kada se pogledaju najavljeni sastavi, upadljivo je da će sutra na Olimpiku istrčati sastav sa velikim brojem igrača koji su dosada imali manju minutažu.

Korijere nastavlja da veze pohvale na račun Sergeja Milinkovića Savića: “Svakoga dana sve je jači, njegovi su svi rekordi“. U tekstu se podseća da je srpski fudbaler gledajući statistike bio igrač koji je pretrčao najviše metara na terenu, odigrao najviše pasova, imao najviše uspešnih poteza i osvojenih vazdušnih duela. Uz to je postigao gol i napravio asistenciju za Imobilea posle koje je Beriša napravio penal nad centarforom Lacija. “Milinković je sada top igrač“, tvrdi Korijere potkrepljujući taj stav podatkom da je osim četiri postignuta gola, Sergej učesvovao u postizanju još sedam golova Nebeskoplavih u prvenstvu.

Milan od čelika, još jednom preokrenuo rezultat“, ističe Korijere da su Rosoneri još jednom “prepravili“ tok utakmice koji je bio negativan po njih.

 U dnu strane Korijere ostavlja prostor za Dijega Armanda Maradonu koji je juče glumio samog sebe u napuljskom teatru San Karlo. “Dijego u Napoliju kao ambasador“, najavljuje Korijere da bi Maradona mogao da dobije institucionalnu ulogu od predsednika kluba Aurelija de Laurentisa, sa kojim se, između ostalog, sreo juče. U podnaslovu se ističe da je Napulj još jednom demonstrirao bezgraničnu ljubav prema Maradoni, a on je sa pozornice poručio da je u gradu podno Vezuva njegova kuća.

TUTTOSPORTsvi pišu o Ljajićevom promašenom penalu

Proćerdani petao“, dominira naslov prvom stranom Tutosporta uz konstatciju u podnaslovu da Torino nastavlja da baca u vetar sve dobro što konstruiše u prvom poluvremenu utakmica.

Beloti vodio Granate do vođstva od 2:0, onda je Ljajić promašio penal i Milan je uhvati remi u nastavku. Još jednom su greške u odbrani bile fatalne, a ponovio se i uobičajeni blek aut od 15 minuta. Evropa je sve dalja“, gorko konstatuje Tutosport posle velike propuštene šanse Mihajlovićevog tima da pobedi Milan.

Juve menja sve! Uključujući i logo“, piše Tutosport povodom poraza Bjankonera od Fjorentine koji je, donekle, pokvario sinoćnu prezentaciju novogo simbola Stare dame. U podnaslovu i na unutrašnjim stranama se analiziraju razlozi poraza u Firenci i prenose se reči Iguaina: “Videćete, protiv Lacija će biti potpuno druga priča“ .

U dnu strane list piše da su Inter i Mauro Ikardi odbili faraonske ponude koje su im stigle iz Kine: “Ikardi rekao ne kineskim milionima“. Tutosport navodi da su Inter i Ikardi odbili ponudu Fabija Kanavara trenera kineskog kluba Tijandžin.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Adem LjajićBuongiorno ItaliaEvropaItalijaJuventusMilanNapoliPaulo SouzaRomaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara