""
""

Buongiorno Italia: Juventus ima svog oskarovca - i on se zove Leonardo

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.02.16. | 11:42

O Bonučijevom golu svi govore u superlativima, dok su u Interu u potpunom rasulu posle poraza...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanska sportska štampa ističe fantastičnu nedelju Leonarda Bonučija. Posle nesvakidašnjih pohvala od strane Pepa Gvardiole Bonuči je stekao takvo samopouzdanje da je bukvalno, kao što je najavio i pred utakmicu, potopio klub u kojem je ponikao - Inter. S druge strane, u negativnom kontekstu su protagonisti Mančini i igrači Intera. Raspad sistema je najčešća kvalifikacija koja se koristi: ni igre, ni rezultata, ni nade. Interesantno je da se Korijere javno izvinio El Šaraviju što nije dovoljno verovao u njegov potencijal i ističe se važnost večerašnje utakmice Fjorentina - Napoli, kako u trci za šampionsku titulu tako i u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„I pobednik je Juve!“, u „oskarovskom“ stilu otvara današnje izdanje Gazeta. U nadnaslovu piše da je u Juventusovoj areni viđena oskarovska noć pošto je Inter poražen sa 2:0.
„Zvezda večeri je Bonuči, Morata postigao gol iz penala: Bjankoneri lete na plus 4, čekajući Napoli. Za Mančinija 0 bodova i tim je bez igre: ponovo karantin?“, pita se milanski sportski dnevnik, dok na unutrašnjim stranama prenosi veoma teške optužbe na račun igrača od strane rukovodilaca kluba Havijera Zanetija i Pjera Auzilija koji su se obratili medijima pošto je Mančini ostao bez glasa.

U redakcijskom komentaru se porede dva imenjaka, dva Leonarda, Bonuči i Di Kaprio. Gazeta konstatuje da je Bonuči posle javnih pohvala Pepa Gvardiole stekao još veće samopouzdanje što je demonstrirao tokom utakmice sa timom u kojem je ponikao i u kojem je debitovao u Seriji A pre 10 godina, upravo pod vođstvom Roberta Mančinija.

„Fjorentina testira Napoli. Kalinić-Iguain jedan od pet ključnih individualnih duela“, piše list o večerašnjoj utakmici u Firenci. U podnaslovu se ističe da je večeras ulog 'skudeto' i Liga šampiona. Takođe se izdvaja veoma neprijatna epizoda koju je doživeo Lorenco Insinje koji je opljačkan u subotu veče. Napolitancu su dvojica kriminalaca na motorima uperila pištolj u lice i uzeli mu 800 evra, roleks i dijamantske narukvice.

U dnu strane i Gazeta kao i većina sportske štampe na Starom kontinentu svedoči o rađanju nove zvezde engleskog, i možda evropskog, fudbala - Markusa Rašforda.
„Svi su poludeli za tinejdžerom Rašfordom. Mančester Sitiju Liga kup“, širi se priča i na trijumf Građana na Vembliju protiv Liverpula posle penala.

CORRIERE DELLO SPORT

„Faraonovo blago“,  posipa se pepelom rimski dnevnik koji je samo pre mesec i po dana, na prvoj strani, objavljivao kao dominantni naslov provokativno pitanje upravi Rome „Čemu služi El Šaravi“.

„Sjajan učinak El Šaravija i Roma mu aplaudira. Gol na svakih  97 minuta. Klub je odlučio da plati otkup Milanu koji iznosi 13.000.000 evra. Selektor Konte želi da ga vodi na Evropsko prvenstvo. Stiže Palota: Toti prvi čvor“, osim pohvala  El Šaraviju Korijere najavljuje i današnji dolazak predsednika Rome koji će u sledećih 10 dana morati da reši pitanja Frančeska Totija, Valtera Sabatinija, Bruna Kontija, ali i stadiona Đalorosih.

„Piolijeva naredba: Hoću evropski Lacio“, ističe Korijere izjavu Stefana Piolija, trenera Nebeskoplavih, u naslovu ispod zaglavlja. U podnaslovu se precizira da će stadion, nažalost, opet biti prazan protiv Sasuola večeras u 19 časova, ali da će Felipe Anderson i Kandreva igrati od prvog minuta zajedno i da je jedina dilema trenera Lacija da li da pošalje na teren od prvog sudijskog zvižduka Matrija ili Klosea.

„Juve i Bonuči oborili Mančinija“, naslov je posvećen pobedi Bjankonera nad Nerazurima sa 2:0.
„Inter u slobodnom padu, Napoli u Firenci u trci za Juveom“, stoji u podnaslovu dok se na unutrašnjim stranama podseća da je Inter dočekao 2016. godinu na čelu tabele, a da je dva meseca kasnije 13 bodova daleko od Bjankonera.

TUTTOSPORT

„Mnogo su jaki“, vodeći je naslov na prvoj strani torinskog sportskog lista sa fotografijom junaka pobede nad Interom, Bonučijem
„Pregažen Inter, Juve u bekstvu. Bonuči i Morata overili dominaciju Bjankonera. Mančini ostao bez reči. Napoli primoran da pobedi večeras u Firenci“, navodi u podnaslovu Tutosport da je trener Intera izgubio glas od silnog vikanja tokom utakmice i da je Napoliju ostao samo jedan rezultat protiv Fjorentine ako želi da ostane u trci za „skudeto”.

U redakcijskom komentaru se Juve poredi s Bajernom i dominacijom koju je uspostavio torinski klub koja u mnogo čemu podseća na supremaciju Bavaraca u Bundesligi: Italijanski Bajern“.

„Oprez, Toro, u prekidima si katastrofalan“, upozorava Tutosport na statistički podatak da je Torino primio osam golova u ovom prvenstvu posle slobodnih udaraca ili kornera. 
„Odbrana je postala previše šuplja. Granata osvojio samo 32 boda, najslabiji rezultat u poslednje četiri sezone u Seriji A sa Venturom na klupi“, precizira list u podnaslovu.

„Kvaljarela i vrisak Sampa koji je zakačio Đenovu“, piše Tutosport da je Sampdorija pobedila u direktnom sudaru rivala u borbi za spas prvoligaškog statusa Frozinone i da je stigla na tabeli gradske rivale koji su izgubili od Kjeva u Veroni.

„Klop, kuknjava stiže s penala“, uzeo je na zub nemačkog stručnjaka Tutosport pošto se menadžer Liverpula pre finala Liga kupa protiv Mančester Sitija žalio da je sa Borusijom iz Dortmunda izgubio finale na Vembliju u Ligi šampiona protiv Bajerna zbog sudijskih grešaka italijanskog arbitra Nikole Ricolija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Stefan El ŠaraviSerija ARomaNapoliLeonardo BonučiJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara