"italijanska sportska štampa"
"italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Lacio sumnja - Uefa mu namešta ispadanje iz Lige Evrope!

Vreme čitanja: 5min | sre. 16.03.16. | 11:29

Uprava Rome moli Totija da ide u penziju, gorak ukus u ustima posle rastanka Azura i Kontea. Pola Italije navija za Juventus, pola protiv njega u revanšu s Bajernom

Izabrane vesti

Meč Juventusa u Minhenu protiv Bajerna je glavni argument u italijanskoj sportskoj štampi zajedno sa izjavom predsednika Rome Džejmsa Palote o Frančesku Totiju i sumnji da u Uefi žele da “eliminšu” Lacio zbog rasističkih ispada njegovih navijača. Piše se i o Milanu i budućnosti Rosonera i posebno o odnosu Silvija Berluskonija i Siniše Mihajlovića. Svi listovi prenose i vrlo neprijatan razvod italijanskog fudbalskog saveza i Antonija Kontea, čija se gorčina ogleda i u poruci predsednika saveza Karla Tavekja da više nikome neće dozvoliti da ima status koji je imao Konte.

 LA GAZZETTA DELLO SPORTGazeta delo Sport

Juve, hoćemo jedno lavovsko veče”,  imperativno zahteva Gazeta od igrača Juventusa da uprkos povredama ključnih fudbalera, iako će Masimilijanu Alegriju praktično nedostajati kičma tima - štoper Đorđo Kjelini, vezista Klaudio Markizio i ubitačni Paulo Dibala, dok je pod znakom pitanja i Mario Mandžukić.
I  bez Kjelinija, Dibale i Markizija, Alegri podignute glave izlazi na megdan Bajernu u Ligi šampiona. Alegri: Nema alibija“, prenosi  reči trenera Juvea koji nije želeo da iskoristi odsustvo povređenih igrača kao preventivno opravdanje za eventualnih neuspeh.  

Toni, dvostruki biviš igrač, navija za Riberija“, izveštava Gazeta o stavu italijanskog centarfora koji je nosio dres oba tima i koji će večeras navijati za Bajern odnosno za svog prijatelja iz minhenskih dana Franka Riberija. Ništa čudno, u Italiji je Juve i najomiljeniji i najomraženiji tim, kada igra u Evropi više od pola Italije navija protiv Bjankonera. Jednostavno animozitet prema Staroj dami je jači od pragmatizma i patriotizma.

Azuri posle Kontea: Donadoni i Kapelo u trci“, navodi Gazeta da je dvojac koji je u poslednjoj deceniji pisao slavne stranice istorije Milana u najozbiljnijoj konkurenciji za mesto selektora Italije. U podnaslovu se kaže da iza pomenute dvojice još uvek, kao moguće rešenje, figurira ime Klaudija Ranijerija. List citira i reči predsednika Italijanskog fudbalskog saveza Karla Tavekja da više neće birati selektore kao što je Antonio i da će sledeći kormilar Azura primati manju platu od one koju je Konte imao.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Ali na Evropskom prvenstvu nema opravdanja“  list upozorava da kreirana situacija ne sme da posluži kao izgovor za loš rezultat na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Gazeta se danas bavi detaljno situacijom u Milanu: “Trener,  pojačanja, budžet. Dva meseca za obnovu Milana“. U tekstu na unutrašnjim stranama se iznosi sud Silvija Berluskonija da je ostanak Sinše Mihajlovića na klupi Milana uslovljen rezultatom u finalu Kupa Italije protiv Juvea i na koji način će završiti ovu sezonu. Kao mogući naslednici Siniše se pominju Kristijan Broki, Euzebio di Frančesko, Roberto Donadoni, Vinčenco Montela i Mauricio Sari.

Inter: Perišić je amajlija, ali bez Lige šampiona može da ode“, naslov je za tekst u kojem se zapaža da je učinak Nerazura sa Hrvatom na terenu mnogo bolji nego kad ga nema, ali i da bi sledećeg leta mogao da za 25.000.000 evra napusti Apijano Đentile ako Inter ne obezbedi učešće u Ligi šampiona.

 CORRIERE DELLO SPORTToti, vreme je za penziju

Palota – Totiju: Bolje je da okačiš kopačke o klin“. Dominira naslov koji definitivno iznosi na videlo stav kluba da kapiten Rome mora da se “pomiri sa svojom krštenicom“  i da razmišlja kako da se oprosti od aktivnog fudbala do kraja sezone. “Predsednik pustio niz vodu Totija: njegovo telo više ne može da sledi ono što bi on želeo, nije više igrač koji je bio“, rekao je između ostalog Džejms Palota uz obećanje da Frančeska Totija čeka još 30 godina u Romi, ali u ulozi funkcionera kluba.

Lacio traži da bude ispoštovan“, naslov je ispod zaglavlja Korijerea kojim se upozorava da su Nebeskoplavi pretrpeli previše sudijskih grešaka na svoju štetu da bi to bilo slučajno. Rimski dnevnik aludira da u Uefi žele da izbace Lacio zbog loše reputacije njegovih navijača. Upire se prst u francuskog arbitra Bukea kojeg su po zlu zapamtili u Napoliju pošto je oštetio njihov tim pre dve godine na meču sa Jang Bojsom. Buke je poznat i po tome što teško vadi crvene kartone. U Rimu su uvereni da njegov izbor nije slučajan jer Sparta igra oštro i na ivici korektnosti pa im arbitar takvog kalibra apsolutno odgovara.

Nikad više toliko novca i vlasti selektoru“, nije mogao da sakrije razočaranost predsednik italijanskog fudbalskog saveza Karlo Tavekjo posle rastanka sa Antoniom Konteom koji će stupiti na snagu po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj. Tavekjo je takođe najavio da će se posle EURO vratiti na stari model rada. Podsetimo, Konte je kao selektor zarađivao 4.000.000 evra, dok je njegov prethodnik Prandeli radio za 1.500.000.

Juve u Minhenu za podvig“, tako najavljuje Korijere večerašnji meč Juventusa  protiv Bajerna konstatujući da Alegri neće moći da računa, zbog povrede, ni na svog najtalentovanijeg igrača Paula Dibalu.

 TUTTOSPORTtorinski Tutosport gromko za Juve

Mi smo Juve!“ , hrabri  Tutosport s naslovom preko šest stubaca i fotografijom Đanluiđija Bufona Bjankonere pred dvoboj sa Bajernom na Alijanc Areni. “20.45: Bjankoneri spremni za podvig u Ligi šampiona uprkos desetkovanom sastavu. I Mandžukić je pod velikim znakom pitanja. Bufon motiviše tim: Hajde da pokažemo koliko vredimo“, stoji u podnaslovu.

Ventura priča na terenu!“, najavljuje priču list u kojoj svedoči o razgovoru tet-a-tet između trenera Torina i navijača Granata u sportskom centru Toroa, četiri dana pred derbi sa Juventusom. Trener Tora se zakačio za uobičajene fraze u razgovoru sa navijačima: ali, od njega se očekuje da prave odgovore da na derbiju“ , stoji u podnaslovu.

Zaokret u Italijanskom fudbalskom savezu: Posle Kontea nijedan selektor neće više imati toliko vlasti“, sažima Tutosport u naslovu suštinu izlaganja predsednika saveza Tavekja.

 Tutosport otvoreno navija da Mihajlović dobije otkaz u Milanu i poručuje predsedniku kluba: Berluskoni, ako budeš previše čekao ponovo ćeš krenuti sa zaostatkom“.  U tekstu na unutrašnjim stranama list iznosi tezu da je Berluskoni neodlučan, jer ne želi da destabilizuje tim pred finale Kupa Italije, ali istovremeno shvata da će biti vrlo nepopularno otpustiti Mihajlovića ako osvoji nacionalni kup i pokloni mu 30 trofej za njegovih 30 godina provedenih na čelu Rosonera.

 I torinski dnenvik prenosi reči predsednika Rome Džejmsa PaloteToti, misli kako da završiš karijeru i postaneš funkcioner kluba“.

 Piše: Željko Pantelić.


tagovi

Serija ARomafudbalska reprezentacija ItalijeMilanLacioJuventusItalijaFrančesko TotiEvropaDžejms PalotaBuongiorno ItaliaAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara