Buongiorno Italia: Magični Donaruma i igračina Daglas zasenili derbi! Sergej 6,5, Kolarov 6

Vreme čitanja: 5min | pon. 16.04.18. | 11:53

Sari hoće četiri pojačanja da bi ostao, Spaleti ostaje u 3-4-3, Beloti na audiciji pred Gatuzom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Parada Donarume i asistencije Daglasa Koste su u prvom planu italijanske sportske štampe zajedno sa rimskim derbijem. Konstatuje se da je Juve praktično već stavio hipoteku na sedmu uzastopnu titulu šampiona Italije, a da će trka za mesta u Ligi šampiona između Rome, Lacija i Intera biti neizsvesna do kraja prvenstva.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Điđo, ti si mađioničar, Juve, ti si za skudeto”, otvara Gazeta tim naslovom današnje izdanje uz fotografije fantastične parade Donarume na šut Milika i proslavljanje prvog gola Juvea protiv Sampa čiji su kreatori bili Daglas Kosta (asistent) i Mandžukić (realizator). “ Donarumino čudo zaustavilo  Napolijev pohod na skudeto. Bjankoneri pobedom od 3:0 nad Sampdorijom pobegli na šest bodova prednosti i stavili hipoteku na sedmi uzastopni skudeto. Sledeće nedelje direktan sudar između Alegrija i Sarija koji kaže: Ostajem, ako budem u poziciji da učinim srećnim navijače Napolija”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama Gazeta interpretira Sarijevu izjavu kao jasan signal da će ostati na klupi tima iz Napulja samo ako mu vlasnik kluba De Laurentis stavi na raspolaganje tim koji može da se bori za skudeto. U prevodu: dovođenje barem četvorice vrhunskih fudbalera u Kastel Volturno.

“Ko može da upeca ovakvog Daglasa Kostu?” naslov je komenatara u kojem se verglaju pohvale na račun Bjankonera koji nisu klonuli duhom posle nesrećnog ispadanja iz Lige šampiona. Istovremeno se zapaža da je Daglas Kosta napredovao svetlosnom brzinom u poslednjih nrkoliko meseci. Brazilac je prešao put od najvećeg promašaja letnje kampanje do jednog od stubova igre tima Maksa Alegrija. Konačno se, piše Gazeta, ostvaruje Kostino obećanje da će biti najbolji prijatelj centarfora i onih koji tresu mreže u Juveovom dresu. Nije tajna da je tokom svoje karijere Daglas Kosta konstruisao imidž “asistmena”, koji  mnogo češće lansira saigrače da se upišu u listu strelaca nego što on trese mreže.

“Emotivni derbi. Između Rome i Lacija nedostajali samo golovi”, ocenjuje Gazeta da je sudar rimskih gradskih rivala opravdao očekivanja i da su izostali samo golovi. Naš Milinković Savić je dobio 6,5 i  bio je najbolje ocenjeni igrač Nebeskoplavih zajedno sa Luisom Albertom, Lukasom Leivom i Parolom. „Milinković je odigrao koncentrisano, bez gubljenja kompasa, svih devedeset minuta, kako u ulozi veznog igrača, tako i u ulozi ofanzivnog plejmejkera. Na kraju mu je malo nedostajalo da sa pola terena postigne gol koji bi ušao u antologiju“, navodi Gazeta.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da je trener Intera Lučano Spaleti orijentisan da i protiv Kaljarija igra sa formacijskim sastavom 3-4-3 koji smo videli u Bergamu. “Inter, vraća se Brozović. Rastu šanse za odbranu sa tri defanzivca kao alternativa”, naslov je priče koja najavljuje povratak Brozovića koji je bio ključni igrač u poslednjim dobrim predstavama Intera. Podsetimo, protiv Atalante nije igrao zbog akumuliranih žutih kartona. Kandreva rizikuje da izgubi status startera, zapaža Gazeta i dodaje da je osnovni problem Nerazura i dalje “golobolja”, odnosno neefikasnost igrača Intera.

CORRIERE DELLO SPORT

“Pobedio je derbi”, naslov je sa fotografijom Alisona i Imboilea kako se pozdravljaju na prvoj strani rimskog sportskog dnevnika. “Spektakl na terenu i na tribinama. Stativa i prečka Đalorosih: derbi završen bez golova. Inzagi i Di Frančesko dele treće mesto, Inter jedan bod u minusu”, podseća Korijere na tabelu i veoma neizvesnu trku za preostala dva mesta koja garantuju učešće u Ligi šampiona sledeće sezone. Korijere na unutrašnjim stranama podseća da Lacio ima najteži kalendar, dok Roma ima dodatne obaveze u Ligi šampiona a Inter će poslednji meč u prvenstvu igrati na Olimpiku protiv Lacija.

U redakcijskom komentaru Korijere piše da remi u derbiju više odgovara Romi. Zahvaljujući pobedi u prvom delu sezone, Đalorosi bi u slučaju završetka šampionata sa istim brojem bodova kao Lacio, bili ispred na tabeli.

Kao i Gazeta, i Korijere je dao Sergeju Milinkoviću Saviću 6,5 dok je Kolarov ocenjen sa šesticom.  Za Milinkovića se kaže da je bio sve vreme u srcu utakmice, da se borio do poslednjeg minuta, delio asistencije poput one Ćiru Imobileu i da je na kraju umalo postigao gol koji bi se pamtio vekovima. Kolarovu se spočitava nesigurnost u nekoliko situacija pred golom Rome i izostanak njegovog doprinosa u ofanzivnom delu igre Đalorosih. Ipak, list zapaža, da je Kolarov u dugom poluvremenu igrao bolje nego u prvom.

“Trka za skudeto: Juve poskočio: +6. Điđo zaustavio Sarija”, i Korijere ističe da je mladi golman Milana, koji je juče postao najmlađi igrač u istoriji Serije A sa odigranih 100 utakmica, svojim odbranama, i posebno poslednjom paradom, ugasio dobar deo nada Napolija da može do podviga.

“Murinjo predao Premijer ligu Pepu”, naslov je priče Korijerea u kojoj se podvlači da je Junajted izgubio od već prežaljenog VBA, poslednjeplasiranog na tabeli, kao da je hteo da pokvari slavlje Sitija. Drugim rečima, uhvatili su nespremne gradske rivale, koji nisu očekivali poraz Junajteda pa nisu ni spremili proslavu pete šampionske titule. Između ostalog i zato što je većina fudbalera bila van Mančestera.

TUTTOSPORT

“Daglase, igračina si”, veze pohvale na račun Brazilca Tutosport posle vatrometne predstave protiv Sampdorije. Daglas Kosta je namestio sva tri gola Juve koji su postigli Mandžukić, Hevedes i Kedira. “Juve je zahvaljujući Kosti pregazio Samp, precrtao noćnu moru sa Bernabeua i pobegao na šest bodova prednosti Napoliju samo nedelju dana pre direktnog obračuna“.

U redakcijskom komentaru Tutosport tvrdi da je Daglas Kosta budućnost Juventusa. “Nije Ronaldo, nije Mesi, ali je igrač koji ima sve neophodne kvalitete da pomogne Juveu da osvoji prokletu Ligu šampiona”, piše list.

“Beloti, đavo u telu za novi početak”, najavljuje se meč Torina sa Milanom kroz priču o Belotiju koji je prošlog leta bio veoma blizu Rosonera. Kaže se da će Beloti biti dodatno motivisan jer Gatuzo u njemu vidi vođu napada Milana u sledećoj sezoni.

“Fenomanalni Điđo sprečio šalu subdine na račun Milana”, konstatuje Tutotsport da bi bila velika nepravda da su Rosoneri izgubili od Napolija imajući u vidu prikazanu igru i kreirane šanse za gol.

“Lacio i Roma, remi protiv Spaletija”, daje Tutosport potpuno drugaćiju interpretaciju remija u gradskom derbiju insinuirajući da je nerešen rezultat išao na ruku rimskim klubovima imajući u vidu da Inter nije iskoristio priliku protiv Torina i Atalante da pobegne na tabeli.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaSergej Milinković SavićDaglas KostaĐanluiđi Donaruma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara