"Naslovne strane sportske štampe u Italiji"
"Naslovne strane sportske štampe u Italiji"

Buongiorno Italia: Mančinijeva čudna logika - namerni porazi kao način da se gazdi izvuku pare za pojačanja?!

Vreme čitanja: 6min | pet. 14.08.15. | 12:07

Igračima Lacija po 100.000 evra za plasman u Ligu šampiona, Berluskoni kupuje Mihajloviću još jedan poklon...

Naslovne strane sportske štampe u Italiji(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa danas na vrlo kreativan način interpretira poraze Intera u pripremnoj  azi, navodeći da je sve to deo scenarija Roberta Mančinija da ubedi Erika Tohira da zavuče dublje ruku u džep. Zatim konstatuje da Siniša Mihajlović želi samo odane igrače i zato bi i Roberta Sorijana da vidi u dresu Rosonera. Predsednik Lacija Klaudio Lotito se otvorio i obećao svojim igračima i stručnom štabu po 100.000 evra svakome ako prođu Bajer Leverkuzen. Korijere tvrdi da je tajna uspeha Juventusa njegova odbrana i da su svi radoznali da vide Romu sa Frančeskom Totijem, Edinom Džekom i Mohamedom Salahom na terenu. Takođe, Gazeta je izračunala da je Roma probila zid od 100.000.000 evra za godišnje plate njenim fudbalerima.

Izabrane vesti

GAZZETTA DELLO SPORTGazeta delo Sport

Mančinijeve muke” dominira naslov prvom stranom Gazeta sa fotografijom zabrinutog izraza lice trenera Intera.
Porazi i taktička konfuzija. Trener Nerazura kaže da je potpuno miran jer u stvari šalje signale rukovodstvu kluba: Potrebni su mu Perišić, Krišito i Melo. Brazilac, međutim, izgleda da je izgubljen“, stoji u podnaslovu u kojim Gazeta aludira da Mančini namerno šalje na teren nelogične formacije Nerazura kako bi uverio gazdu Erika Tohira da je neophodno da mu dovede tražene fudbalere. Drugim rečima, Mančini namerno gubi utakmice kako bi primorao rukovodstvo kluba da učini dodatni finansijski napor i obezbedi mu igrače za koje on veruje da se ključni za juriš na skudeto.

U vrhu strane je akter naš stručnjak Mihajlović koji je, izgleda, bolje sreće, pošto njegov gazda Silvio Berluskoni planira da mu ispuni još jednu želju: “Mihajlović od velikog poverenja. Milan, napad na Sorijana“. List precizira da je posle Alesija Romanjolija još jedan igrač kojeg je Mihajlović trenirao u Sampdoriji na listi Milana. “Sorijano ima raskidnu klauzulu od 10.000.000 evra, Milan je ispred Napolija i Juvea“, podvlači Gazeta da su Rosoneri u prednosti u odnosu na Napoli i Juve, koji se takođe interesuju za reprezentativca Italije. Štaviše, juče su direktor Adrijano Galijani i predsednik Sampa Masimo Ferero imali dug razgovoro u kojem je glavna tema bio Sorijano.

Dobre vesti stižu i za Juve pošto Julijan Draksler, po svemu sudeći, želi da pređe u redove italijanskog šampiona: “Draksler spreman da prihvati manju platu, izronio Eriksen“. U tekstu na unutrašnjim stranama se tvrdi da je Draksler pristao da prima 3.000.000 evra plus bonuse a ne 4.500.000 evra koliko je probitno tražio njegov menadžer. Takođe se ističe da su generalni menadžer Juventusa Bepe Marota i Paratiči uspostavili direktne kontakte sa Totenhemom oko prelaska danskog reprezentativca sa Vajt Hart Lejna u Vinovo.
Roma bum. Plate preko 100.000.000“ konstatuje Gazeta da je sa dolaskom Džeka i Salaha i njihovim platama, Roma probila zid od 100.000.000 evra na godišnjem nivou za plate svojih igrača. Milanski sportski dnevnik je izračunao da će predsednik Džejms Palota u sledećoj sezoni platiti 106.000.000 evra za plate igrača Rome i da bi ta cifra mogla da bude još veća pošto rimski tim mora da kupi, barem, još dvojicu defanzivaca. Nova imena su Vestergard iz Verdera i Ridiger iz Študgarta.

Gazeta objavljuje na prvoj strani i rezultate istrage tužioca Italijanskog fudbalskog saveza Stefana Palacija povodom nameštanja utakmica: “Za Đenovu i Leće zatražena kazna oduzimanja tri boda. Mauri i Lacio spašeni zahvaljući pravnoj začkoljici“. Pomenuta začkoljica na koju se poziva Gazeta u naslovu je činjenica da su se sportski disciplinski organi već izjasnili o prekršaju Lacija i Stefana Maurija i da je bivši kapiten Lacija bio suspendovan na šest meseci. Kako i u sportskom pravu važi pravilo iz krivičnog i građanskog prava da nikome ne može da se sudi dva puta za isto krivično delo ili prekršaj,  Lacio i Mauri neće ponovo biti na optuženičkoj klupi sportske pravde.

CORRIERE DELLO SPORTKorijere

Evo Rome sa tri fenomena“, naslov je kojim Korijere otvara današnje izdanje uz fotografije Džeka, Totija i Salaha koji bi trebalo večeras da počnu od prvog minuta prijateljsku utakmicu protiv Sevilje na Olimpijskom stadionu i pred čiji početak će biti zvanično predstavljena domaćoj publici nova Roma za sledeću sezonu.

Korijere posle vrlo negativnih reakcija na fotografiju Žersona sa dresom sa brojem 10 i njegovim imenom prenosi i poruku kapitena Rome Frančeska Totija koja je suprotna zahtevima njegovih fanova, izričito protiv da “desetka“ bude povučena kada okači kopačke o klin: “ Kapiten lansira Žersona: Svi moraju da sanjaju desetku“.

Ispod zaglavlja pronalazimo fotografiju predsednika Lacija Lotita i njegovog sportskog direktora Iljija Tarea između dva naslova:“ Lacio i Mauri, nema rizika, neće biti drugog procesa“ i “Liga šampiona, određene premije: Tri miliona“. Prvi naslov se odnosi na odluku Palacija da ne pokrene postupak protiv Lacija i Maurija pošto im je za isti prekršaj već bilo suđeno, dok drugi obznanjuje da je Lotito odredio praktično 100.000 evra po glavi svojim igračima ako prođu u fazu po grupama Lige šampiona, odnosno eliminišu Bajer Leverkuzen.

Italijanski stručnjak i selektor reprezentacije Albanije Đani De Bjazi u autorskom tekstu za Korijere o predstojećoj Seriji A tvrdi: “Lacio može da ponovi uspehe iz prošle sezone. Sari i Soza će uneti lepe novine“.

U anlalizi Juventusa kroz prizmu Korijerea zaključuje se da su tajna uspeha Stare dame u poslednjim godinama defanzivni stubovi - od  golmana Bufona do Bonučija i Kjelinija. “Juve, tajna je u odbrani, ne menja se nikada“. U tekstu Korijere konstatuje da su Bufon, Lihtštajner, Bonući i Kjelini odigrali najveći broj utakmica a da njima treba dodati i Barzaljija, Evru i Kaserasa koji su uskakali svaki put kada je to bilo neophodno .

Na kraju Korijere je napravilo istraživanje koji fudbaleri i klubovi imaju najviše pratilaca na društvenim mrežama, rezultati su poprilično iznenađujući: “Iguain i Milan su kraljevi društvenih mreža“.

TUTTOSPORTTutosport

Gundogan sa Drakslerom“ , tvrdi Tutosport na prvoj strani da je pored Drakslera na meti Juventusa i veznjak Borusije Dortmund. U podnaslovu se kaže da se Masilimijano Alegri dogovorio sa rukovodstvom kluba o neophodnim pojačanjima. Talentovani ofanzivni plejmejker Šalka ostaje prvi na listi želja Alegrija, ali je potrebno da stigne u Vinovo i vezni igrač koji bi dao težinu celom srednjem redu: “Teško da Juve može da relizuje transfer Guarina iz Intera i zato se preusmerava pažnja na Nemca turskog porekla iz Borusije Dortmund“.

Tutosport dodaje u istom pravougaoniku koji je odvojio za Juventusa na prvoj strani da je sa Sikeirom sve završeno, ali da je “zaleđen“. Naime, Juve čeka Sikeirinog mlađeg zemljaka, Aleksa Sandra, koji je jasno stavio do znanja Portu da neće produžiti ugovor koji mu ističe sledeće godine. Tako da u Torinu očekuju da će portugalski tim morati da smanji doživljaj, odnosno cenu od 25.000.000 evra za igrački karton Brazilca jer ozbiljno rizikuje da ga sledeće godine izgube bez jednog evra obeštećenja.

U vrhu strane Tutosport piše o snovima i planovima Intera i Milana u završnici prelaznog roka: “Inter, Mančini traži još četvoricu igrača. Milanov san: Baka + Ibra“.

U vrhu naslovne je intervju sa bivšim trenerom Torina Emilijanom Mondonikom koji je pričao izuzetno pohvalno o dvojici mladih italijanskh napadača, Belotiju i Berardiju: “Da, Beloti je spreman za Toro, mali Berardi, kakva priča“.

Tutosport piše i o prvim koracima predsednika Sampdorije Ferera u pokušaju da spoji par “loših momaka“, Kasana i Balotelija: “Kontakt između Sampe i Balotelija“. Italo-brazilski fudbaler Sampdorije Eder se izjasnio vrlo pozitivno o dolasku Super Marija, a menadžer Balotelija, Mino Rajola radi na ubeđivanju rukovodstva Liverpula da pusti njegovog klijenta na pozajmicu u Đenovu i da plati dobar deo njegove godišnje plate od 6.000.000 evra.

Destro plus Kanini za smirenje Rosija“ , piše list o planovima čelnika Bolonje kako da pojačaju njihov tim koji se vratio u Seriju A i da zadovolje njihovog trenera Delija Rosija.

U dnu strane i Tutosport piše o zahtevu tužilaštva Italijanskog fudbalskog saveza da Đenova i Leče budu kažnjeni sa po tri boda oduzimanja zbog nameštanja utakmica.

Piše: Željko Pantelić.


tagovi

Serija ARomaRoberto SorijanoRoberto ManćiniNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara