"Buongiorno Italia"
"Buongiorno Italia"

Buongiorno Italia: Marota juri Vaskeza, Inter bi Gabijadinija, Miha na tapetu posle poraza od Bajerna

Vreme čitanja: 5min | sre. 05.08.15. | 12:37

„Možda pobedimo Vojvodinu 5-0 i šta će onda novinari i navijači da kažu: da je Zenga fenomen“, izjavio je Ferero

Buongiorno Italia(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Zahuktavanje prelanog roka je u prvom planu italijanske sportske štampe:  prelazak Džeka u Romu, dolazak Sikeire u Juventus , Felipe Mela u Inter, volja Manola Gabijadinija da promeni sredinu, interesovanje Rome za bekove Koentraa i Bruna Pereša kao i želja Torina da angažuje Destra.  Na naslovnim su i posledice teškog poraza Milana od Bajerna i najave „luksuznih“ prijateljskih dvoboja Barsa- Roma i Čelsi-Fjorentina. Piše se i o Superkupu Italije koji se igra u subotu u Šangaju i sve većim problemima s povredama s kojima se suočava Alegri. Posle Kedire i Kjelinija i Morata je pod znakom pitanja za meč sa Lacijom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta delo sport

Milanski sportski dnevnik otvara današnje izdanje vestima sa fudbalske pijace i sve bližem povratku dvojice fudbalera koji bi mogli da se vrate u Italiju:“Juve Sikeira. Inter Melo“.  Gazeta podseća da je Sikeira igrao u podmlatku Intera a da je Felipe Melo bio igrač Juventusa. U podnaslovu se kaže da će biti vrlo brzo ozvaničen transfer beka Ateltiko Madrida u Juve i da sportski direktor Stare dame Marota ispituje teren za dovođenje Franka Vaskeza iz Palerma.

Morata pod znakom pitanja za Superkup. Dibala je spreman da uskoči“, izveštava Gazeta o još jednoj povredi u Alegrijevom taboru posle pehova koji su zadesili Kediru, Kjelinija i Barzaljija.

List piše da je Felipe Melo praktično na putu za Inter ali da sada Mančini mora da napravi rez na sredini terena i oslobodi se viška igrača. Istovremeno iz Napulja stižu vesti da bi u Inter mogao da stigne i talentovani napadač Napolija Gabijadini. “ Gabijadini ima stomačne probleme, tu je Mančini“,  pribegla je čuvenoj opasci Mina Rajole, menadžera Ibrahimovića  koji bi svaki put pričao o „stomačnim problemima“ kada bi tražio povećanje plate ili pokazivao želju da Zlatan promeni klub. U podnaslovu se citira izjava Gabijadinijevog menadžera: „Ako moramo da grejemo klupu, možemo i da odemo“.  U kuloarima se priča da je Inter imao kontakte sa Gabijadinijevim menadžerima i da su zato oni podigli glas.

Vrh naslovne strane je rezervisan za poraz Milana od Bajerna iz Minhena:“Milan se okliznuo“. U podnaslovu se precizira daje tim Pepa Gvardiole pregazio Mihajlovićeve igrače i da je pokazao da Rosonerima ne treba samo Ibrahimović već mnogo više.
Bajernova tri gola probudila Mihajlovića. Milan nijednog momenta nije bio ravnopravan takmac“, zapazila je Gazeta.

Na prvoj strani je i najava za još dve „luksuzne“ prijateljske utakmice između italijanskih i evropskih vrhunskih klubova, Barselona- Roma i Čelsi-Fjorentina:“ Roma, Toti kod Mesija. Džeko dolazi u petak. Čelsi ugošćuje Ljubičaste“. List prenosi da je dogovor između Rome i Mančester Sitija oko prelaska   Džeka postignut i da će u petak bošnjački napadač već biti u Trigoriji. Sporazum predviđa da Roma plati 15 miliona evra plus tri miliona kroz bonuse.

U dnu naslovne strane Gazeta piše o svetskom prvenstvu u plivanju i vaterpolu u Kazanu: “Federika(Pelegrini) za zvezdani rođendan. Sedmorica lepih( sinonim za italijansku vaterpolu reprezentaciju) za vrisak: polufinale na srpskom“. Poigrala se Gazeta rečima budući da „in serbo“ može da bude prevedeno i kao „osigurano“ ili depozitovano.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere delo sport

Edin Džeko je aspolutna zvezda na prvoj strani Korijerea koji trijumfalno najavljuje dolazak bosanskohercegovačkog reprezentativca iz  Mančester Sitija u Romu:“ Džeko, priča završena! Roma se razgoropadila, tu je i Koentrao“.

Korijere za razliku od Gazete koja najavljuje dolazak Džeka u Večni grad u petak, piše da će on već sutra sleteti na aerodrom u Fjumičinu. U podnaslovu se dodaje da je Roma ozbiljno zagrizla za beka Real Madrida Koentraa i da je jedini problem previsoka plata, za Romine parametre, Portugalca, 4,5 miliona evra.

Liga šampiona, danas će Pioli znati da li je nosilac u žrebu“, podgrejala eliminacija Ajaksa, nadu Lacija da može da izbegne opasnost da se suči sa Mančester Junajtedom Valensijom ili Bajer Leverkuzenom u plej ofu Lige šampiona.  Korijere podseća da je neophodno da posle Rapida iz Beča, koji je izbacio Ajaks,  Sparta iz Praga eliminiše CSKA a Fenerbahče Šahtjor pa da Nebeskoplavi budu u šeširu nosilaca na žrebu za plej of Lige šampiona u petak.

Juve-Lacio izazov najmlađih timova na evropskoj panorami“. U podnaslovu stoji da će Alegri i Pioli predvoditi timove u kojima nisu samo Pol Pogba i Felipe Anderson već i još 22 igrača mlađa od 23 godine.

U dnu strane Korijere piše da će od sledeće sezone igrači u Seriji A biti suspendovani na jednu utakmicu neigranja posle pet dobijenih žutih kartona i da je Milan napravio korak nazad u meču protiv Bajerna 3:0".

Rimski dnevnik piše i o slučaju Gabijadini i mogućnosti da igrač napusti Napoli:“Gabijadini Napoliju: ili igram ili odoh“. Tako je interpretirao Korijere reči Gabijadinijevog menadžera da njegov klijent teško podnosi klupu.

TUTTOSPORT

Tutosport

Torinski sportski list ne odustaje od svoje priče da je Maskerano igrač za Juventus:“ Juve, ako ga hoćeš Maskerano je na raspolaganju“.  Tutosport tvrdi da Argentinac čeka vesti iz Italije i citira reči njegovog menadžera da bi Maskerano vrlo rado proveo par godina u Seriji A. „Inter i Roma su se već aktivirali kada su shvatili da je Maskerano voljan da dođe u Italiju, odrastao je sa mitom Serije A i u Barselini bi na kraju shvatili ...“, kaže Gustavo Maskardi, Maskeranov agent.  Ispod slike Maskerana, Tutosport  piše da bi Marota mogao danas da izdejstvuje transfer Sikeire u Juventus iz Atletiko Madrida:“ Sikeira: Marota danas pokušava da zatvori“.

Bajern je previše za Mihu. Gvardiola se razbesneo“, ističe osim poraza Milana od Bavaraca, opravdanu burnu reakciju katalonskog stručnjaka na pogibeljni start De Jonga.

U gornjem desnom uglu se najavljuje intervju sa predsednikom Sampdorije Masimom Fererom u kojem je najavio povratak FantAntonija uprkos negativnm mišljenju Valtera Zenge:“ Ferero sada najavljuje pogodak Kasano“.  Ferero je potvrdio da će Zenga ostati na klupi Sampa bez obzira na ishod meča u Novom Sadu, mada mu niko u Italiji ne veruje kada to kaže. „ Možda pobedimo Vojvodinu 5-0 i šta će onda novinari i navijači da kažu: da je Zenga fenomen“, izjavio je Ferero.

Toro: zastoj za Ernandeza. Rastu šanse za Destra“, piše list i iznosi detalje da je Roma pojačala interesovanje za Bruna Pereša i da bi u taj transfer mogla da bude uključena i operacija dovođenja Destra. Predsednik Torina Kairo je još jednom potvrdio da Maksimović nije na prodaju pošto su se ponovo pojavili novinski natpisi koji sele srpskog fudbalera u Napoli.

I Tutosport piše o slučaju Gabijadini i iznosi uverenje da je iza izjave menadžera italijasnkog fudbalera Inter koji želi da ga angažuje: „Gabijadiniju Napoli već dosadio. Inter spreman“.  Na prvoj strani je i naslov posvećen dolasku Džeka u Romu posle dugotrajnih i mukutrpnih pregovora sa Mančester Sitijem: „Dogovoren prelazak Džeka u Romu“ .

Piše: Željko Pantelić


tagovi

FK VojvodinaSiniša MihajlovićSerija ASampdorijaPalermoNapoliMilanMasimo FereroManolo GabijadiniLacioJuventusItalijaInterEvropaĐuzepe MarotaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara