""
""

Buongiorno Italia: Milan traži pomoć od Intera i nada se Ibri, Pipita ruši sve pred sobom, Toti nije rekao ćao

Vreme čitanja: 6min | pon. 09.05.16. | 11:58

Inzagi hoće da ostane, Juve priziva Pjanića, Montela odlazi iz Sampa, Novak Đoković i teniska elita stižu na Foro

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Trka za drugo mesto u Seriji A koje garantuje direktan prolaz u fazu po grupama Lige šampiona je među najvažnijim argumentima italijanske sportske štampe. Piše se i o veličini Iguaina koji ima priliku da obori rekord Nordala po broju postignutih golova u jednom šampionatu, o produžetku ugovora Totija sa Romom, kao i namerama Juventusa da dovede Pjanića u svoje redove. Veliki prostor je dobila i “ucena” Mančinija Tohiru da će da ostane samo ako mu zadrži petoricu igrača koje on smatra stubovima Nerazura, kao i autokandidatura Simonea Inzagija da ostane na klupi Lacija. Piše se i o crnom periodu Milana u koji je malo svetlosti unela Ibrahimovićava izjava da bi mogao da se vrati u redove Rosonera.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Kralj Iguain, drugo mesto servirano”, kruniše Gazeta argentinskog napadača kao najzaslužnijeg za osvajanje titule viceprvaka Italije od strane Napolija. “Pipita stigao Anđelila na listi strelaca svih vremena sa 33 gola i u subotu protiv Frozinonea može da stigne do još dva važna cilja: Nordalov rekord(35 golova) i direktan plasman u Ligu šampiona”, stoji u podnaslovu uz konstataciju da je Iguain sa svojim golom najzaslužniji za pobedu Napolija nad Torinom 2:1. U tekstovima na unutrašnjim stranama se tvrdi da bi Iguain verovatno već pretekao Nordala da nije izgubio živce na utakmici sa Udinezeom koje ga je koštalo duplog crvenog kartona i tri utakmice suspenzije.

“Sari i Spaleti: poslednji ispit”, naslov je redakcijskog komentara u kojem se analiziraju mogući scenariji u poslednjem kolu u trci za drugo mesto, mada, na stranu čuda koja se događaju jednom u 20 godina, teško je poverovati da Napoli može da propusti pobedu nad Frozinoneom na San Paolu.

“Asist, poljubac i suze, to je Toti šou”, sublimira u par reči Gazeta sve što se događalo juče na Olimpijskom stadionu koji je konačno bio prilično popunjen u ovoj sezoni. Na unturašnjim stranama Gazeta piše da pregovori o produžetku ugovora sa Totijem neće biti formalnost budući da je još uvek daleko dogovor oko prava na komercijalno korišćenje imena, i svih drugih audio-vizuelnih proizvoda sa likom Frančeska Totija. Ipak, svi su uvereni da će na kraju biti pronađen kompromis i da jučerašnji meč protiv Kjeva nije bio poslednji Totijev nastup na zvaničnoj utakmici u dresu Rome na Olimpijskom stadionu.

“Adio Tonija sa kašikom (tako Italijani zovu u žargonu Panenkin penal) i Verona porazila Juve”, naslov je povodom oproštaja Luke Tonija od aktivnog igranja fudbala i ponavljanja istorije, pošto je, kao i prošle godine protiv Parme, Juve izgubio utakmicu od poslednjeplasiranog i tima koji je već u Seriji B.

“Sasuolo je šesti, Milan traži pomoć od Intera a Ibra namiguje Rosonerima”, piše Gazeta u u vrhu naslovne strane. U podnaslovu se precizira da Milan mora da pobedi Romu i da se nada da će Nerazuri ozbiljno pristupiti meču sa Sasuolom, uprkos činjenici da Inter ne može ni da poboljša ni da pogorša svoj položaj na tabeli. Takođe se prenosi izjava Ibrahimovića da je Milan najveći klub u kojem je igrao i da bi prošlost mogla da postane budućnost sa jasnom aluzijom na povratak u Milanelo.

“Upozorenje Tohiru: Mančini ostaje sa petoricom nedodirljivih. Ključ je Ture”, tvrdi Gazete dok na unutrašnjim stranama pojašnava da je Mančini stavio do znanja predsedniku Tohiru da ostaje na klupi Intera samo ako Miranda, Kondogbija, Brozović, Perišić i Ikardi ne budu prodati. Takođe, Mančini vrši pritisak da se postigne dogovor sa Jaja Tureom za prelazak iz Sitija u Inter.

“Svetski Švacer, trijumfalni hod prema Olimpijskim igrama”, svedoči Gazeta o povratku hodača Aleksa Švacera koji se vratio posle gotovo četiri godine, odnosno suspenzije zbog korišćenja dopinga. U redakcijskom komentaru Gazeta se pita, gledajući superiornu pobedu Švacera na Svetskom prvenstvu za timove održanom zu Rimu, da li je bilo potrebe da italijanski ateletičar koristi Epo?

Na kraju Gazeta odvaja prostor za povratak Modene na odbojkaški tron Italije i pobedu dve Jamahe na VN Francuske u Moto GP. “Vratila se Modena: skudeto smečeva”, zapaža Gazeta. U timu šampiona Italije, i pored toga što nije bio u top formi naš reperezentativac Petrić je odigrao ključnu ulogu donevši asom presudni poen u taj-brejku. U timu poražene Peruđe, standardno najbolji je bio Atanasijević.

“Lorenco dominirao u Le Manu. Kakav povratak Valentina Rosija, od sedmog do drugog mesta”, hvali list kako Španca koji je trijumfovao na VN Francuske tako i italijanskog vozača koji je još jednom pokazao, i sa 37 godina, da je sposoban za velike podvige.

 CORRIERE DELLO SPORT

“Piše se Toti, čita se Roma”, dominira naslov prvom stranom rimskog sportskog dnevnika. “Olimpiko u delirijumu zbog kapitena koji je juče proslavio šeststotu utakmicu u dresu Rome. Najngolan, Ridiger i Pjanić potpisali 3:0 protiv Kjeva ali Napoli zadržao prednost od dva boda”, navodi se u podnaslovu.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Zasluženi trijumf kapitena” se kaže da je Toti svojim igrama, golovima i asistencijama zaslužio produženje ugovora i na taj način zapušio usta onima koji su ga već videli kao “staro gvožđe”.

Inzagi: ja ostajem!” pruža podršku Korijere nameri trenera Lacija Simonea Inzagija da i u sledećoj sezoni predvodi Nebeskoplave. U podnaslovu se kaže da je tim pokazao još jednom, pobedom i zalaganjem protiv Karpija, da je uz trenera i omogućio Inzagiju da s pravom istakne svoju kandidaturu za klupu Lacija i u sledećoj sezoni. “Zaslužujem da budem potvrđen, tim me prati”, samuovereno je rekao posle pobede nad Karpijem Inzagi.  

Sa fotografijom Novaka Đokovića Korijere najavljuje početak teniskog turnira u Rimu: “Veliki tenis sleće na Foro”. U podnaslovu se kaže da Đoković, branilac prošlogodišnjeg trofeja, stiže kao sveži pobednik mastersa u Madridu.

TUTTOSPORT

“Pjanić, Pjanić se približava”, vodeći je naslov torinskog sportskog dnevnika koji  bi mogao da se čita i kao “polako polako se približava”. Prema informacijama Tutosporta igrač Rome je na dobrom putu da pređe iz Trigorije u Vinovo.

“Alegri želi Pjanića, Bošnjak iz Rome otkrio karte: Ugovor me veže za Romu, ali u fudbalu se nikad ne zna… Juve? Veliki klub”, prenosi list izjavu Pjanića koju interpretira kao jasan signal Staroj dami da je spreman na transfer u Juventus. Pjanićeva raskidna klauzula sa Romom iznosi malo više od 38 miliona evra i nije problem za Juventus koji je značajno popravio svoju platežnu moć u poslednje tri godine.

“Kada si malo Toro(bik)”, dvosmisleni je naslov Tutosporta kojim se kritikuje pristup igrača Torina na utakmici sa Napolijem. “Torino se probudio kasno i nije ispoštovao nedelju heroja Granata”, ističe list da igrači Torina u danima kada se sa pijetetom seća na žrtve nesreće iznad Superge  -  u kojoj je u jednom trenutku nestao jedan od najboljih fudbalskih timova koje je imala Italija, tzv. Veliki Torino – nisu bili na visini zadatka.

“Đavo Sasuolo! Frozinone ispao”, ističe torinski sportski dnevnik uspeh emilijanskog tima koji su zahvaljujući pobedi nad Frozinoneom zadržali bod prednosti nad Milanom u trci za Ligu Evrope i poslali Frozinone, i matematički, u Seriju B.

“Velika Đenova u derbiju, Montela pozdravlja Samp”, najavljuje razvod Tutosport bivšeg Aeroplanina i Sampdorije. Monteli se nisu svidele kritike sportskog direktora Sampdorije Ostija koji je rekao da su igrači Sampa bili nedostojni dresa koji nose i veruje se da bi Montela mogao da zameni Antonija Kontea na klupi Italije.

“Pepito Rosi zaledio Simeonea. Barsa ima Ligu u šaci”, bavi se Tutosport i španskim šampionatom. U podnaslovu se ističe da je Levante pogotkom italijanskog napadača Pepita Rosija raspršio snove Atletika o šampionskoj tituli iako ta pobeda nije spasila Levante od ispadanja u Segundu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSimone InzagiSerija ASampdorijaRomaNapoliMiralem PjanićMilanLuka ToniLacioJuventusItalijaInterGonzalo IguainFrančesko TotiEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara