""
""

Buongiorno Italia: Misterija Toti, Dibala će kao Del Pjero! Drugi traže alibije, Juventus osvaja trofeje

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.05.17. | 11:17

Milan završio jedno veliko pojačanje, hoće još dva. Inter na meti kritika zbog 75.000.000 evra plaćenih za Žoao Marija i Gabigola

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Frančesko Toti je apsolutni protagonista u italijanskoj sportskoj štampi. Svi mediji pokušavaju da dokuče šta se krije iza enigmatične poruke kapitena Rome na društvenim mrežama. Veliku pažnju zaslužuje i intervju generalnog direktora Bepea Marote Tutosportu u kojem je najavio da Dibalu čeka tretman kakav je Del Pjero imao u Juveu i da Alegri ostaje trener Bjankonera. Korijere delo sport piše da bi Darko Lazović mogao da pojača Lacio u predstojećem prelaznom roku.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Toti, ovo nije kraj”, naslov je s kojim danas otvara broj Gazeta. Milanski dnevnik tvrdi da kapiten Rome želi i dalje da igra fudbal i da bi mogao da nastavi igračku karijeru u SAD ili u Ujedinenim Arapskim Emiratima ili Kataru. Moguće destinacije su Majami Alesandra Neste, Al Nasr koji trenira Ćezare Prandeli i Maradonin Al-Fujairah. Toti je dobio ponude i od pojedinih klubova Serije A. Najkonkretniji je bio predsednik Sampdorije Ferero, ali je teško poverovati da bi Toti mogao da obuče dres nekog drugog italijanskog kluba.

“Razgoropađeni Milan: završen posao za Kesija, misli se na Kontija”, piše list da će sledeće nedelje i zvanično stići potvrda da je veznjak Atalante novi prvotimac Milana a sa njim u paketu bi mogao da stigne i ofanzivni bek tima iz Bergama Konti. Rukovodioci Milana su tokom pregovora sa kolegama iz Atalante o transferu Kesija ispitali teren i za eventualni prelazak Papua Gomeza.

“Mandžukić do 2020: Daću sve”, obećao je hrvatski centarfor posle potpisa na produženi ugovor sa Juventusom. Mandžukić je u poslednjih par meseci ubedio ceo ambijent Juvea da zaslužuje produženje ugovora iako je njegovo ime bilo visoko na listi igrača za prodaju u sledećem prelaznom roku.

Gabigol i Žoao Mario: dva igrača pod sumnjom koja su koštala 75 miliona evra”, naslov je kojim Gazeta čini nepravdu prema Portugalcu jer za razliku od Gabrijela Barbose koji je očigledni blef, Žoao Mario ima potencijal da bude važan igrač u novom Interu.

Gazeta objavljuje i intervju sa Zdenjekom Zemanom koji je pre par nedelja napunio 70 godina. “Zeman pozdravlja Seriju A: Imam 70 godina, ali ću se vratiti” obećao je trener Peskare koja će sledeće godine igrati u Seriji B za ekspresni povratak u elitno društvo.

CORRIERE DELLO SPORT

“Toti: Romo, živote moj”. dominira naslovnicom Korijerea sa fotografijom nasmejanog kapitena Rome. Prema pisanju rimskog dnevnika poruka Totija na društvenim mrežema je neodređena i ostavlja vrata za brojne spekulacije. Korijere posebno ističe rečenicu u kojoj Toti kaže da će u nedelju igrati poslednju utakmicu u dresu Đalorosih a da ga od ponedeljka čekaju novi izazovi.

“Lacio, skreće u desno. Ristovski za bočnu liniju”, stoji u vrhu prve strane. Na unutrašnjim stranama se kaže da Makedonac koji nosi dres Rijeke košta manje od 2.000.000 evra. Alternative za Ristovskog su naš Darko Lazović i Andrea Rispoli. Lazović je već duže vreme pod prismotrom Lacija i veruje se da bi, zahvaljujući odličnim odnosima Lotita i Preciozija, mogao da nastavi karijeru u Nebeskoplavom dresu iako ga ugovor vezuje za Grifone do 2020.   

Korijere piše na prvoj strani i o poreskim problemima Kristijana Ronalda: ”Ronaldo i porezi, u igri 8.000.000 evra”. U tekstu se kaže da je u Španiji već spreman proces protiv zvezde Real Madrida zbog utaje poreza i da rizikuje kaznu od 15 meseci zatvora koja može da bude permutovana u novčanu sankciju od 8.000.000 do 15.000.000 evra.

TUTTOSPORT

Torinski dnenvik objavljuje danas intervju sa generalnim direktorom Juventusa Bepeom Marotom: ”Drugi imaju alibije a Juve trijumfe”. Prvi operativac Stare dame se dotakao svih argumenata: do atmosfere u i oko Juvea preko Dibale do Alegrija i planova za sledeći prelazni rok. Navijačima Juve će se posebno dopasti izjava da će Dibala biti novi Del Pjero.

“Ko se žali na sudije posle izgubljene utakmice neće nikada napredovati: za šest godina smo osvojili 100 bodova više od Rome i Napolija”, ponosono je istakao Marota.

 “Za Dibalu imamo projekat po receptu Del Pjerovog: videćete provešćemo mnogo godina zajedno”, obećao je Marota.

“Ne pada nam napamet da se lišimo Alegrija. Idamo prvo u Kardif da osvojimo trofej a posle ćemo da sednemo za sto da se dogovorimo. Što se tiče prelaznog roka, neće biti lako poboljšati kvalitet ovog tima: u svakom slučaju, potrebni su nam dokazani šampioni ili mladi igrači koji imaju glavu čvrsto na ramenima”, uverio je navijače Juvea Marota da se ne brinu za budućnost njihovog tima.

I Tutosport daje vest na prvoj strani da je Mandžukić produžio ugovor do 2020. godine i da je obećao da će pružiti sve od sebe da opravda poverenje.

“50 hiljada u redu da vidi Filadelfiju. Fudbalski savez otvorio fasciklu sa skudeto iz 1927. godine”, naslov je posvećen Torinu. I juče je viđena velika fešta i ljubav navijača Torina prema timu na predstavljanju obnovljenog stadiona Filadelfija navijačima Granata a iz FS Italije su stigli ohrabrujući znaci da bi skudeto iz 1927. godine mogao naknadno da bude dodeljen Torinu.

“Toti podelio Rim” i Tutosport posvećuje veliki prostor kapitanu Rome Frančesku Totiju insistirajući na zaključku da je poruka Totija preko društvenih mreža izazvala oprečne komentare i osećanja u Večnom gradu, kao i da je Frančesko sa tim potezom iznenadio klub i rukovodioce koji nisu imali pojma da će se Toti obratiti direktno navijačima i javnosti.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaĐuzepe MarotaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara