""
""

Buongiorno Italia: Na pomolu rat Juvea i Barse, Milan se konačno probudio, rađa se Inter divova

Vreme čitanja: 5min | pet. 26.06.15. | 12:27

Pogba bi u Kataloniju, ali Real nudi 50.000.000 evra, Iska i obećanje da odustaje od Morate. Roma se okrenula Adrijanu, Lacio odustao od Bakaembua...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Ako je suditi po tekstovima koje objavljuje danas Tutosport, sprema se velika bitka u prelaznom roku između Barselone i Juventusa u kojoj će biti mnogo niskih udaraca. U italijanskoj sportskoj štampi se piše i o prvom uspešno završenom poslu Milana u ovom prelaznom roku (dovođenje Bertolaćija) kao i o stavranju novog Intera u kojem prednosti imaju samo fudbaleri čija je visina blizu ili preko metar i devedeset.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Bertolači, Milanova petarda”, konačno je Gazeta mogla da objavi u tekućem prelaznom roku jednu uspešno završenu operaciju Milana.

„Posle promašaja evo jednog pogotka Rosonera. Galijani sa 20 miliona uzeo veznog igrača Rome. Mihajlović: Bertolaći je igrač za nas. Za Vicela, Zenit ispalio preveliku cenu, 40 miliona evra“, stoji u nadnaslovu i podnaslovu vesti o prelasku Bertolaćija iz administrativne u finansijsku prestonicu Italije. Roma je požurila sa prodajom Bertolaćija jer mora da zatvori završni budžet 30. juna u plusu ili sa što manjim minusom kako ne bi rizikovala da probije dozvoljeni gubitak od 30.000.0000 u sledeće dve godine i samim tim novu kaznu UEFA za nepoštovanje finansijskog fer-pleja.

Ispod zaglavlja nalazimo naslov koji recituje: “Veliki i visoki Inter“. List piše da Inter konstruiše tim stasitih fudbalera, svi rigorozno viši od 1,85 sa izuzetkom Murilja (1,82 cm). „Imbula i Zukanović se pridružuju Kondogbiji, Murilju i Mirandi. Spreman dolazak Montoje iz Barse. Intrigantna pozicija Salaha: Fjorentina mu povećala platu, ali Mančini mu nudi veće tehničke garancije“. Kao u slučaju Kondogbije i Mirande, Mančini se lično uključio u ubeđivanje Egipćanina da izabere Inter. Na unutrašnjim stranama Gazeta ističe da smo svedoci rađanja „Intera divova“ imajući u vidu fizičke karakteristike novih pojačanja.

Na prvoj strani Gazete su i glasine i vesti koje prate Juventus i Napoli: “Juve: izronio Isko za dres sa brojem 10. Napoli: Iguain košta 95 miliona“. Pošto je Čelzi skinuo Oskara sa transfer liste, Alegri vidi u španskom fudbaleru Reala idealnog igrača za plejmejkera iza leđa napadača za svoj Juve. Na ideju Juventusa spremno je odgovorio Real: „Daćemo vam Iska, 50  miliona i odričemo se prava otkupa Morate za Pogbu.

U Napulju tvrda de je predsednik  Aurelio De Laurentis obznanio raskidnu klauzulu iz ugovora sa Iguainom (koja iznosi 94.736.000) ne zato da bi obavestio potencijalne kupce nego da bi poslao poruku argentinskom fudbaleru i njegovim menadžerima da bez plaćanja klauzule, Iguain se ne mrda iz Napulja.

Gazeta obajvljuje na naslovnoj fotografiju koja je obišla svet na kojoj igrač Čilea Hara gura srednji prst u zadnjicu Kavanija uz naslov: “Nizak udarac, Kavani izleteo. Večeras Mesi protiv Falkaa“, najavljuje Gazeta derbi četvrtfinala Kupa Amerike koji se igra u Čileu.

U dnu strane Gazeta prenosi i nove detalje istrage o kupovini utakmica u finišu prvenstva Serije B od strane Katanije koji bi mogle da imaju dalekosežne posledice ne samo za sicilijanski tim: „Haos Katanija. Sumnje na Karpi, Brešu i Bari“.  U podnaslovu piše da se u snimljenim razgovorima predsednika Katanije Pulvirentija i sportskog direktora Deli Karija provejavaju aluzije i na druge nameštene utakmice.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere otvara današnje izdanje sa pričom o eventualnom dolasku  beka Barselone Adrijana u Romu, budući da već godinama Đalorosi nemaju sreće sa rešenjim za poziciju levog beka: „Adrijano, Romo možeš“. U podnaslovu se navodi da je Brazilac već rekao zbogom Barseloni jer želi da igra i da ga Roma veoma privlači kao mogućnost.

U vrhu strane se kaže da je Lacio odustao od angažovanja Francuza Bakambua: “Lacio, Bakambu košta previše“. Ispod se precizira da je Bursa tražia 9.000.000 evra za francuskog napadača što su u Formelu procenili kao preteranu cifru.

„Hoćete Iguaina? Košta 94 miliona“, prenosi Korijere zvanično objavljivanje raskidne klauzule u ugovoru Argentinca sa Napolijem. Korijere tumači potez Napolija kao jasan znak da se Pipita neće seliti iz Napolija. De Laurentisu su zasmetali brojni novinski naslovi koji su seljakali Iguaina u različite klubove zbog čega je dao nalog da se otkrije iznos raskidne klauzule.

U dnu strane Korijere se bavi i sudbinom selektor italijanske mlade reprezentacije posle neuspeha na EP u Češkoj: “Di Bjađo u trci da bude potvrđen“. List piše da je došlo do promene raspoloženja u Italijanskom fudbalskom savezu. Naime, činilo se da će Di Bjađo dobiti otkaz posle ispadanja sa EP i samim tim Olimpijskih Igara, ali se u poslednjih 24 sata sve izokrenulo i Di Bjađo bi i u narednom ciklusu mogao da vodi Azurine.

Korijere piše i o kandidaturi Rima za organizaciju Olimpijskih igara 2024: „Roma je spremna za Olimpijadu“. Međutim, velika većina sportskih radnika u Italiji misli da je Pariz apsolutni favorit da dobije organizaciju Igara, odnosno da su šanse Rima minimalne.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik piše o novom sudaru Juventusa i Barselone, ovoga puta travnati tepih Olimpijskog stadiona u Berlinu, gde je održano finale Lige šampiona, zamenili su hoteli i restorani gde se sreću rukovodioci dva kluba i menadžeri igrača: „Juve –Barsa, kakvi udarci“.

U podnaslovu se prenose reči bivšeg predsednika Barselone i kandidata na predstojećim izborima za prvog čoveka katalonskog kluba Laporte: “Pogba želi da dođe kod nas i igra sa Mesijem. Ali, Rajola demantuje da je postignut dogovor sa Špancima (namerna ili nemarna uvreda Kataloncima od strane Tutosporta koji ih je nazvao Špancima?). Marota se još više angažovao na dovođenju Žersona, spreman je da ponudi 11 miliona evra da bi ga oteo evropskim šampionima“.

Na prvoj strani Tutosport prenosi i vest o novom pehu Artura Vidala, posle izazvane saobraćajne nesreće, uništenog Ferarija, verbalnog i fizičkog napada na policajce, igrač Juventusa se povredio na Kupu Amerike: “Strah za Vidala: koleno je kvrcnulo“. Podsetimo, Vidal je dugo vremena kuburio sa kolenom koje je na kraju bio primoran da operiše.

Barselona je akter i drugog naslova koji se nalazi u vrhu strane, ovoga puta italijanski „partner“ nije Juve već Inter: „Izronio Pedro“.  Po informacijama torinskog sportskog dnevnika Pedro je zatražio od rukovodstva Barse da ga prodaju,  a da je Mančini prosto lud za krilnim napadačem katalonskog tima.

Tutosport piše i o „pobedi“ Torina na otvaranju koverata ponuda za igrače u dvojnom vlasništvu iskoristviši igru reči za Benasija koji je bio u dvojnom vlasništvu Torina i Intera: “ Toro: Benas...si“.  Mladi reprezentativac Italjie koji postigao dva gola protiv Engleza u Češkoj je završio u Torinu za 3,5 miliona evra.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaprelazni rok 2015Pol PogbaMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno ItaliaAdrijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara