"Italijanska sportska štampa"
"Italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Nevini Lotito savetovao Pulvirentija da se obrati vračari za spas Katanije ?!

Vreme čitanja: 5min | sre. 01.07.15. | 11:56

Manekenka ubeđuje Marija Suareza da prihvati ponudu Intera, francuski mediji teraju Ibru u Milan, Roma u minusu od 25.000.000 evra

Italijanska sportska štampa(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Osim našim Sergejom Milinković Savićem koji je na naslovnoj strani Korijere delo Sporta, italijanska sportska štampa se bavi aferama koje potresaju Kalčo povodom nameštanja utakmica i vestima sa fudbalske pijace. Među njima je svakako najgrotesknija ona koja se odnosi na predsednika Lacija Lotita koji je, istina, izašao čist sa pravosudne tačke gledišta, iz priče o namaštaju utakmcie Katanija- Avelino ali je otkrio i “tamnu“ stranu Kalča koji se obraća „natprirodnim“ silama za ishod rezultata.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORTSuarez centralna tema u Gazeti

Gazeta delo sport centralni prostor prve strane posvećuje Interu, potezima Nerazura na fudbalskoj pijaci i planovim kako da se renovira San Siro koji će za koju godinu postati samo Interov budući da Milan ima nameru da pravi novi stadion.

Jedan Suarez za Inter“ , noseći je naslov Gazete koji naravno podseća starije navijače Intera na nezaboravnog Luiza Suareza, člana legendarnog Intera Elenija Erere iz šezdesetih godina prošlog veka.

U podnaslovu se kaže da je Mančini lično zvao telefonom Marija Suareza i da je igrač Atletika posle te konverzacije još bliže Interu tim pre što ga nagovara i njegova verenica koja je manekenka i vrlo je zainteresovana za selidbu u jedan od svetskih centara mode: Milano.

Interov napad na Jovetića. Miranda stigao sa optimizmom: Vredimo Ligu šampiona. Sutra dolazi Montoja u Milano“, sintetizuje u podnaslovu Gazeta ono što je Inter već završio (Miranda), ono što je pred finalizacijom (Montoja) i ono što predstavlja veliki sledeći cilj (Jovetić) .

Nerazuri sanjaju San Siro bez trećeg prstena“, naslov je na prvoj strani koji najavljuje tekst Gazete o namerama Intera da preuredi stadion Đuzepe Meaca i približi ga po izgledu i funkcionalnosti engleskim fudbalskim arenama.

Ispod zaglavlja Gazeta se bavi detaljima istrage o nameštanjima utakmica u kojoj je jedan od osumnjičenih i selektor Azura Antonio Konte: “Sada je Konte postao nacionalni slučaj“.  U podnaslovu se kaže da nema sumnje da će državni tužilac Di Martino podneti zahtev za pokretanje krivičnog postupka protiv Kontea zbog nameštanja rezultata utakmice Albinolefe – Sijena (Konte je tada sedeo na klupi toskanskog tima).

Gazeta donosi i neverovatnu priču o predsedniku  Lacija Klaudiju Lotitu koji je zaista savetovao predsedniku Katanije da se obrati vračari Stefaniji, odnosno da se nije radilo o šifrovanoj poruci Lotita: “Lotito je zaista savetovao Pulvirentija da se obrati vračari, nije učestvovao u nameštanju utakmice Katanija – Avelino“, piše Gazeta. Na unutrašnjim stranama se opisuje i kako je po uputstvima vračare Stefanije stadion Čibali bio “bonifikovan“ pre meča sa Avelinom.  Tužioci u Kataniji su dugo vremena bili ubeđeni da je vračara Stefanija izmišljena osoba, to jest instrument kojim je nameštaljka zamaskirana. Posle detaljne istrage utvrdili su da vračara Stefanija postoji i da je Lotito njen redovni klijent, štaviše da ju je prvom čoveku Lacija preporučio njegov sveštenik-ispovednik?!

U dnu naslovne strane Gazeta piše da je ispunjena želja predsednika Rosonera Silvija Berluskonija: “Od Bertolačija do Faraona (El Šaravi), Milan je postao made in Italy“. Čitajući imena igrača Milana upada u oči da bi Mihajlović mogao da izvede na teren sastav Milan od isključivo italijanskih igrača, što se nije dogodilo otkako je slučaj Bosman promenio geografiju klupskog fudbala u Evropi.

Gazeta se bavi i vojskom fudbalera koji su trenutno bez kluba i kojima su istekli ugovori: “Pacini, Akvilani, Pizaro i ostali: koliko prilika da se pojačaju timovi bez evra obeštećenja“.

Na kraju milanski dnevnik donosi na prvoj strani naslov povodom plasmana Čilea u finale Kupa Amerika zahvaljujući golovima Vargasa koji se vraća ovog leta u redove Napolija sa pozajmice u Kvins Park Rendžersu: “ Vargasov šou, Čile u finalu sa malo... Napolija“:

CORRIERE DELLO SPORTRim čeka Sergeja

MILINKOVIĆ! LACIO POVEĆAVA PONUDU“,  naslov je preko cele prve strane Korijerea sa fotografijom Milinković Savića u dresu Orlića sa kojim je postao prvak sveta na Novom Zelandu.
Lotito u lovu na dragulj za sredinu terena“, stoji u nadnaslovu, a u podnaslovu piše da je ponuda Lacija Genku za srpskog fudbalera povećana sa 7.000.000 na 8.000.000 evra, pošto su Belgijanci odbili prvu ponuđenu sumu za srpskog reprezentativca.

Ispod Korijere piše i da Klaudio Lotito nema nameru da se tako lako preda kada je u pitanju Lukas Bilja: “Predsednik staje na crtu Realu da bi zadržao Bilju“.

U vrhu naslovne strane, rimski dnevnik se bavi neuspelim prodajama Rominih napadača Žervinja i Matije Destra zbog čega su Đalorosi zatvorili prethodnu sezonu u minusu od 25.000.000 evra: “Roma, nedostaju pare“. U podnaslovu se kaže da su pregovori sa Al Džazirom o transferu Žervinja propali zbog velikih zahteva igrača, a da su pregovori sa Monakom oko selidbe Destra stopirani.

Korijere se danas vraća na priču koju je juče upravo lansirao rimski sportski list: “Odmah procesuirajte Kontea“. U tekstu se objašnjava da je u interesu italijanskog fudbala da Konte bude što pre procesuiran kako bi na miru mogao da pripremi Azure za Evropsko prvenstvo u fudbalu sledeće godine u Francuskoj.

Jovetić - Salah, Inter želi da ih upari“, piše Korijere o namerama Nerazura da angažuju dvojicu igrača koji su nosili dres Fjorentine.  Korijere prenosi i pisanje Frans futbola kojim se savetuje PSŽ-u da proda Zlatana Ibrahimovića jer više ne služi projektu napredovanja kluba iz Pariza. “Francuski mediji protiv Ibre: Idi u Milan“, Korijereova je interpretacija pisanja najprestižnijeg fudbalskog nedeljnika na planeti.

U dnu strane Korijere teško optužuje predsednika UEFA Mišela Platinija da cenu fudbalskog fer pleja plaćaju samo italijanski klubovi dok drugi rade šta i kako hoće: “Platinijev fer plej, kakva evropska smijurija“.

TUTTOSPORTTutosport o Kvardadu i Jovetiću

Kvadrado za Juve, Jovetić za Inter“, podelio je naslovnu stranu Tutosport na ambiciozne planove Bjankonera i Nerazura koji su se do danas pokazali kao najaktivniji i najuspešniji italijanskih klubovi u prelaznom roku.
Kvarado bi mogao da dođe na pozajmicu sa obavezom otkupa. Ali Roma i Milan su na prozoru za Kolumbijca. Slučaj Pogba: Danas samit Marote i Solera, glavnog operativca Barse za transfere“, najavljuje Tutosport susret čelnika Juvea i Barse.

Napad Nerazura na crnogorskog fudbalera, sinoć su imali sastanak sa mendžerom Jovetića, pregovara se o pozajmici. Sledeći na listi pojačanja Intera je Montoja“.

Ispod zaglavlja Tutosport donosi seriju vesti sa fudbalske pijace. “Storari potpisao za Kaljari, Sepe se približava Fjorentini, a Skorupski Empoliju“ naslov je posvećen čuvarima mreže. “Đenova M'Poku, tu smo , Veronin prepad na Vivijanija“, piše list o transferu igrača Kaljarija u tim Enrika Preciozija i preokretu u slučaju Vivijanija koji je sve utanačio sa Palermom da bi u poslednjem momentu promenio ideju i umesto na Siciliju otišao u Veronu.
Eder polazi na pripreme. Samp, tu sam da bih ostao“, prenosi reči Italo-Brazilca Tutosport. Na kraju torinski dnevnik osvetljava i drugu stranu prelaznog roka u kući Milana, odnosno veliki broj igrača koje Rosoneri moraju da prodaju jer ne ulaze u zamisli Mihajlovića: “Ima jedan Milan na prodaji. Ibrahimović na prozoru“. I Tutosport tumači pisanje Frans Futbola o Ibrahimoviću kao znak da bi ipak mogao da se vrati u Milan.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Zlatan IbrahimovićSerija ARomaMilanMatijas SuarezKlaudio LotitoJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara